Tradovat lze i při zaměstnání

Tradovat lze i při zaměstnání
Za svou 25letou kariéru učili Ron Schoemmell a Valdi Thorkelsson stovky traderů. Zodpověděli tisíce jejich otázek. Odpovědi na ty nejčastější teď přinášíme.

Jak mohu obchodovat na finančních trzích a přesto zvládat své zaměstnání?
S dramatickým nárůstem elektronického tradingu v nočních hodinách (GLOBEX, A/C/E a EUREX) existuje mnoho příležitostí tradovat mimo běžné obchodní hodiny. Není výjimkou, že noční rozpětí pohybu na trzích S&P dosahuje 1 000 až 2 000 bodů (tj. 2 500 až 5 000 dolarů v případě "velkého" S&P a 500 až 1 000 dolarů u E-mini). Volatilita německého DAXu (obchoduje se na EUREXu) a ranní aktivita T-bondů (obchodují se na A/C/E) je také značná. Stále více traderů se zapojuje do tohoto druhu obchodování. Výsledkem je, že se kvůli daytradingu nemusíte vzdávat zaměstnání.
Nejlepší hodiny pro monitoring trhů jsou od chvíle, kdy se začne ráno (cca v 10 hodin) obchodovat v Evropě, až do otevření trhů v Chicagu. Příležitostně, když panuje neklid na asijských trzích, vzniká dostatečná volatilita i pro noční trading na těchto trzích.

Je možné aplikovat vaši obchodní metodu na jiné trhy a časové rámce, než jsou intradenní S&P futures?
Naše metody, které jsou určeny především pro daytrading, jsou aplikovatelné na jakýkoliv trh a časový rámec. Naši studenti často píší, že metody aplikovali na různé trhy (akcie, akciové opce, indexové opce, měny, bondy a komodity).

Jaké náklady je potřeba vynaložit, abych mohl začít tradovat?
Cena živých dat se pohybuje mezi 70 a 300 dolary za měsíc, v závislosti na způsobu přijímání těchto dat (tj. přes internet, kabel nebo satelit) a na počtu burz, z nichž data požadujete (CME, CBOT, COMEX , atd.). To budou vaše základní pravidelné výdaje.
Tradingový software lze získat zdarma (třeba Qcharts na Quote.com), ale i za 2 500 dolarů (třeba TradeStation od Omega Research). K tomu je třeba připočíst náklady na pořízení počítače, pokud ještě žádný nemáte.

Kolik času mi jako nováčkovi bude trvat, než vaši metodu opravdu zvládnu?
Máme studenty, kteří začali tradovat už po týdnu navštěvování našeho workshopu a také známe některé, kteří obchodovali nejdříve šest měsíců na papíře, než začali tradovat naostro. Realistický odhad je, že strávíte 30 až 50 hodin studiem materiálů a 4 až 6 týdnů obchodováním na papíře, než budete připraveni obchodovat reálně.

Text vyšel na internetových stránkách www.rsofhouston.com. Více informací zde.

Zajímá vás každodenní obchodování na kapitálových trzích?

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Oblíbená témata

Akcie, burza, Kariéra, trading

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Neúspěch a smůla naštvou jen na chvíli

24. 5. 2007 | Pavel Slavík

Neúspěch a smůla naštvou jen na chvíli

Úspěšná obchodnice na finančních trzích Ute von der Lahr žije na Malorce, dopoledne pracuje jako realitní agentka a odpoledne obchoduje s měnami. V rozhovoru pro časopis Traders‘ přiznává,... celý článek

Jak obchodují na burze profesionálové aneb John Person v Praze

28. 3. 2007 | Petr Vykoukal | 1 komentář

Jak obchodují na burze profesionálové aneb John Person v Praze

Další z předních světových spekulantů – John L. Person – zavítal do Prahy, aby se s námi podělil o své zkušenosti z amerických akciových a futures trhů. Během semináře často zdůrazňoval... celý článek

Jak obchodují na burze profesionálové II.

24. 11. 2006 | Petr Vykoukal | 2 komentáře

Jak obchodují na burze profesionálové II.

Po několika měsících jsme opět měli možnost zúčastnit se semináře předních světových spekulantů Joa Rosse a Andyho Jordana. Kromě daytradingu byl seminář tentokrát zaměřen i na pozapomenutý... celý článek

Jak obchoduje Joe Ross: proražení formace ledge

31. 10. 2006 | Dita Macháčková | 2 komentáře

Jak obchoduje Joe Ross: proražení formace ledge

Čtyři jednoduché formace jsou všechno, co potřebujete ke správnému sezónnímu obchodování. Dnešním článkem jejich popis dokončíme. Podívejme se, jak poznat, kdy nastane tzv. formace... celý článek

Jak obchodují na burze profesionálové

18. 7. 2006 | Petr Vykoukal

Jak obchodují na burze profesionálové

Zúčastnili jsme se semináře o daytradingu s předním světovým spekulantem Andy Jordanem, abychom vám přiblížili, jak takové obchodování vypadá v praxi. Zajímá vás, jak se mu dařilo při... celý článek

Partners Financial Services