REICO investiční společnost ČS má nového šéfa

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 1. 8. 2023

Novým předsedou představenstva REICO investiční společnosti České spořitelny se stal Dušan Sýkora. Vystřídal na tomto postu Tomáše Jandíka, který bude zastávat pozici místopředsedy představenstva.

Dušan Sýkora REICO Investiční společnost ČSFoto: Česká spořitelna

Dušan Sýkora

Dušan Sýkora spojil s Českou spořitelnou celou svou dosavadní kariéru. Od roku 1998 působil na různých pozicích v oblasti finančního řízení jako například back office finančních trhů, účetnictví a controlling. V poslední době vedl tým obchodního plánování v retailu. Ve stejném období byl zároveň členem dozorčích rad několika dceřiných společností ČS.

Novým členem představenstva byl jmenován Petr Vohralík. Má dvacetiletou praxi v oblasti řízení rizik v bankovnictví (ING Bank, Citibank, Česká spořitelna) a finančního řízení společností v seniorních exekutivních rolí (České dráhy, Erste Energy Services). V České spořitelně působí od roku 2014, posledních šest let na pozici manažera úvěrových rizik pro Real Estate a Veřejný sektor.

REICO investiční společnost České spořitelny byla založena v roce 2006 v Praze jako 100% dceřiná společnost České spořitelny. Obhospodařuje dva investiční fondy – REICO ČS Nemovitostní a REICO ČS Long Lease. V Česku, Polsku a na Slovensku spravuje aktiva v hodnotě přes 32 miliard korun (jde o data z května 2021, novější v dnešní zprávě nezveřejnila).

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Creditas má nové vedení. Bankám ve skupině dominují ženy

3. 7. 2023 | redakce Peníze.CZ

Creditas má nové vedení. Bankám ve skupině dominují ženy

Banka Creditas má od 1. července novou generální ředitelku a místopředsedkyni představenstva. Je jí Eva Collardová, která dosud působila jako finanční ředitelka skupiny Creditas.... celý článek

ČSOB vybrala nového šéfa privátního bankovnictví

29. 6. 2023 | redakce Peníze.CZ

ČSOB vybrala nového šéfa privátního bankovnictví

Od 1. září se novým výkonným ředitelem ČSOB Private Banking stane Jan Poulík, oznámila dnes jedna z našich největších bank.

Český Mastercard bude mít nového šéfa, Čarný končí

22. 5. 2023 | redakce Peníze.CZ

Český Mastercard bude mít nového šéfa, Čarný končí

Michal Čarný, generální ředitel společnosti Mastercard pro Česko a Slovensko, skončí ve funkci 31. srpna letošního roku. „Rozhodl se neprodloužit své působení ve společnosti a zaměřit... celý článek

Rekordní rok pro nemovitostní fondy. Známe výsledky

13. 4. 2023 | Jan Traxler

Rekordní rok pro nemovitostní fondy. Známe výsledky

Většina nemovitostních fondů loni dosáhla historicky nejvyššího zhodnocení. Průměrný čistý výnos pro investory byl 8,5 %. Tři fondy dokonce překonaly 15% inflaci. Ani jeden neskončil... celý článek

Partners Financial Services