Vyvarovat se nevýhodné půjčky je snadné

PR článek | rubrika: FINEXPO | 23. 7. 2022
Vybrat si nejlepší půjčku na trhu chce každý, kdo o zápůjčce přemýšlí. V nabídce je řada vhodných poskytovatelů, zajímavých finančních produktů i nabídek. Ne každý úvěr ale přináší efektivní řešení a přijatelné podmínky. Jak se vyvarovat nevýhodných nabídek a jak získat tu, která bude na míru požadavkům?
Vyvarovat se nevýhodné půjčky je snadné

Zdroj: Pixabay.com

Komerční spolupráce

Půjčky jsou již běžnou záležitostí mnoha životů. Pomoc s financováním představuje jak bankovní, tak i nebankovní sektor. Obecně lze konstatovat, že banky nabízejí ekonomičtější nabídky, mají nižší úrokové sazby a RPSN. Podmínky na získání bankovních zápůjček jsou striktní a transparentní. Nebankovní společnosti jsou na dobré, až konkurenční úrovni, z důvodu velmi mírných podmínek.

Kde hledat informace při zahájení hledání půjčky

Sjednat si půjčku je snadné a velmi rychlé. U nebankovního sektoru se často jedná o pouhé odeslání online formuláře prostřednictvím oficiálních webových stránek poskytovatele. Tato prvotní poptávka však není konečnou a odesláním žádosti nevzniká závazek. Nabídka je vždy individuálně dořešena a sepsána. 

Žadatel, který zvolí tuto cestu k sjednání půjčky, musí být přesvědčen o ověřeném a důvěryhodném poskytovateli. K tomu slouží řada porovnávačů, které obsahují i recenze od zkušených klientů. Příkladem je portál Nakupka.cz, jenž obsahuje důležité informace nejen o možnostech půjčky. 

Bankovní instituce vyžadují osobní schůzku s klientem na svých pobočkách. Zároveň požadují řadu dokladů a výpisů, čímž si kontrolují úvěruschopnost žadatele. Procesy nejsou nijak složité, avšak podmínky jsou pro některé z žadatelů nedosažitelné. V tom případě může využít nebankovních poskytovatelů, které Nakupka.cz zmiňuje.  

Výběr správného poskytovatele a jeho nabídky z širokého portfolia zabere méně času, než si člověk může myslet. Online srovnávače sumarizují aktuální nabídky na trhu financí. Dokáží porovnat řadu společností a vyhledat nejvýhodnější půjčku dle individuálních požadavků. 

Kdy je opatrnost na místě 

Bankovní trh je ověřeným zdrojem úvěrů díky licencím a dlouholetým zkušenostem. Nebankovní společnosti jsou však na vzestupu a přinášejí pro zájemce řadu výhod. Patří mezi ně i řada důvěryhodných a odzkoušených poskytovatelů, kteří vycházejí vstříc nespočtu požadavků svých klientů.

Půjčky a finance jsou oblastí, která si vždy žádá patřičnou pozornost. Čtením podmínek, recenzí i zkušeností lze s ověřováním poskytovatele začít. První půjčka zdarma je hojně využívaným produktem, který představuje drobnou zápůjčku bez rizik a skrytých poplatků. Avšak půjčky od lichváře jsou nepřiměřené a nevyplácí se je uzavírat. 

Půjčkou od lichváře se lze dostat do ještě větších finančních problémů. Jsou spojené s velmi vysokými úroky, které jsou několikanásobně vyšší. Vybrané nebankovní společnosti dokážou poskytnout půjčku za mírných podmínek, s dostatečně dlouhou dobou splatnosti, rozumným úrokem a bez skrytých sankcí. Představují ověřený způsob

U soukromých osob, které často půjčky nabízejí, může být sjednání podmínek náročnější. Často se využívá tzv. půjčka na směnku. Tento typ zápůjčky je na pomezí legálního uzavírání úvěrů. I v tomto případě je lepší zvolit jinou cestu k získání půjčky. 

Při hledání té nejvýhodnější půjčky a financí k získání je vhodné začít u bankovních institucí. Pokud jsou podmínky pro získání nereálné k dosažení, přichází na řadu nebankovní společnosti, které nemají s půjčkou od lichváře nic společného.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

6. 2. 2024 | Kateřina Hovorková

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

Novela insolvenčního zákona má snadněji oddlužit lidi v exekuci. Česko ji mělo schválit už v létě 2021, jenže stále není jasná její konečná podoba. Napovědět může únorové jednání sněmovny.... celý článek

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

30. 1. 2024 | Finparáda | 2 komentáře

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 13. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

21. 12. 2023 | Petr Kučera

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,25 procentního bodu počínaje 22. prosincem. Pro snížení hlasovalo všech sedm členů rady. celý článek

Partners Financial Services