Čas na povánoční úklid nevýhodných půjček. Zkuste je v novém roce konsolidovat

PR článek | rubrika: PR Článek | 8. 1. 2018
Jestli je některé období finančně náročné, jsou to rozhodně Vánoce. Tlak na nakupování dárků, vánočních ozdob, jídla a pití je ze všech stran. Lidé utrácejí ve velkém a mnohdy ani ne za své. Dojdou-li peníze, řeší nedostatek financí půjčkami. Co ale když „vánočně vystřízlivíme“ a zjistíme, že půjčit si nebylo správné řešení?
Čas na povánoční úklid nevýhodných půjček. Zkuste je v novém roce konsolidovat

Před Vánoci nás shon semele, a tak nakupujeme, nakupujeme a nakupujeme. Často i na splátky a na úvěry. Češi v průměru za letošní Vánoce utratili 10 000 Kč, v mnoha rodinách jen 4000 Kč padly na stromeček a výzdobu. O vánočních svátcích jdou starosti stranou a veškeré problémy na nás dolehnou až v novém roce, kdy jedno z předsevzetí velmi často zní: „Začnu šetřit.“ Jenže šetřit s půjčkami na krku není vůbec snadné.

Řešte drahé půjčky v novém roce včas

Hrozíte-li se už na začátku ledna, kdy kromě alkoholového opojení odeznělo i opojení duchem Vánoc, pak se rozhodně nesnažte před svými finančními problémy zavírat oči. Pokud po silvestrovských oslavách zjistíte, že řádné a včasné splácení vánočních půjček pro vás bude problém, snažte se z nevýhodných dluhů udělat o trochu výhodnější.

Vysoká měsíční splátka, vysoká úroková sazba, vysoké poplatky a sankce, to vše lze snížit díky konsolidaci a refinancování. Zatímco konsolidaci využijete v případě dvou a více dluhů, refinancovat můžete jen jednu nevýhodnou půjčku.

Udělejte si povánoční úklid v půjčkách konsolidací

Jestliže jste si před Vánoci sjednali kreditní kartu na „výhodné“ nákupy, koupili dárky na splátky, půjčili si na nový telefon a nyní zjistili, že úvěr z kreditky nestihnete splatit v bezúročném období a už nyní vám chybí peníze na první splátku úvěru, pak finanční krizi rozhodně neřešte další půjčkou. Vezměte všechny svoje dluhy a slučte je do jednoho.

Konsolidace vám pomůže získat přehled nad dluhy a sníží vám poplatky za vedení několika úvěrových účtů. Navíc si lze vyjednat nové podmínky pro splácení, jako jsou například nižší měsíční splátka a nová doba splatnosti. V některých případech je možné konsolidací půjčenou sumu i navýšit.

Refinancujte nevýhodný vánoční úvěr

Nové výhodnější podmínky získáte i díky refinancování. Takzvaným převedením půjčky od stávající banky ke konkurenci si můžete vyjednat novou výši měsíční splátky, výhodnější úrokovou sazbu a novou dobu splatnosti. Navíc se zbavíte nesmyslných poplatků a v případě potřeby zažádáte i o navýšení půjčené sumy a pojištění schopnosti splácet.

Refinancování stejně jako konsolidaci nabízí řada bank, při výběru buďte opatrní. K porovnávání nabídek jednotlivých poskytovatelů vám může pomoci internetový srovnávač z finančního portálu www.pujcka.co, kde najdete i další užitečné články týkající se například zásad bezpečného úvěrování a dočtete se řadu tipů, jak správně spořit a vytvořit si finanční rezervu.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

6. 2. 2024 | Kateřina Hovorková

Rychlejší oddlužení má zpoždění. Kdo si polepší a kdo pohorší?

Novela insolvenčního zákona má snadněji oddlužit lidi v exekuci. Česko ji mělo schválit už v létě 2021, jenže stále není jasná její konečná podoba. Napovědět může únorové jednání sněmovny.... celý článek

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

30. 1. 2024 | Finparáda | 2 komentáře

Finanční produkty roku 2023. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 13. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

21. 12. 2023 | Petr Kučera

Levnější půjčky, horší spoření. ČNB snižuje úrokové sazby

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,25 procentního bodu počínaje 22. prosincem. Pro snížení hlasovalo všech sedm členů rady. celý článek

Partners Financial Services