Direct pojišťovna je opět plně v rukou jejího šéfa

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 29. 9. 2021
Direct pojišťovna je opět plně v rukou jejího šéfa
Pavel Řehák, šéf a majitel Directu
Zdroj: Direct pojišťovna

Pojišťovna Direct po třech a půl letech opět stoprocentně patří skupině Vigo Investments Pavla Řeháka, který je zároveň předsedou představenstva pojišťovny.

Vigo Investments odkoupila padesátiprocentní podíl od společnosti Odyssey 44 Martina Kúšika, který byl dříve spolumajitelem investiční skupiny Penta.

Vigo Investments a Odyssey 44 uzavřely dohodu o strategickém partnerství a dlouhodobém rozvoji Direct pojišťovny na konci února roku 2018. Nyní tedy Odyssey 44 svou investici odprodala. Za kolik, to firmy nezveřejnily.

„Vše proběhlo ve velmi přátelském duchu. Tři roky společné cesty a úspěšné spolupráce na rozvoji pojišťovny posunuly Direct o generaci dál,“ říká Řehák, který dříve šéfoval České pojišťovně.

Direct se nyní chce věnovat dalším projektům, jako je Direct auto zaměřený na mobilitu 21. století nebo rozvoj mobilní aplikace pojišťovny.

Direct pojišťovna nabízí pojištění aut, majetku nebo cestovní pojištění. V její nabídce naopak chybí životní pojištění.

Podle statistik České asociace pojišťoven byla Direct v prvním pololetí na trhu neživotního pojištění sedmičkou podle výše sjednaného pojistného. Její podíl na trhu dělal 2,5 %. Před Directem je šestá Uniqa s 6,8 %, první Generali Česká pojišťovna měla 28 %.

Nezapomeňte cestovní pojištění!

Únos. Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock

Srovnáme i sjednáme

Řekla vám kartářka, šéf nebo rodina, že vás čeká cesta? Bude se hodit cestovní pojištění. Stojí pár korun, ale když se něco stane, může mít hodnotu milionovou.

Rádi pomůžeme s porovnáním cestovka, aby vyhovovalo vašim potřebám, a přitom bylo levné. A budete-li chtít, rovnou ho tu můžete za pár minut online sjednat.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

25. 3. 2024 | Martina Mádlová | 3 komentáře

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

Chcete si pořídit nový automobil a zajistit mu maximální ochranu? Běžné havarijní pojištění pro vás není úplně výhodné? Zamyslete se nad pojištěním GAP a allrisk. Oba typy pojištění... celý článek

Dálniční známku už máte? Pozor na předražené e-shopy

19. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Dálniční známku už máte? Pozor na předražené e-shopy

Když si koupíte elektronickou dálniční známku mimo oficiální státní web eDalnice.cz, může se vám výrazně prodražit. Opakovaně na to upozorňuje na to ministerstvo dopravy spolu s Českou... celý článek

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Partners Financial Services