Jak získat moderní ERP, jak digitalizovat? Nebojte se migrace!

PR článek | rubrika: FINEXPO | 1. 1. 2024
Do digitalizace se investují miliardy, ekonomické krizi navzdory. Na to reagují i tvůrci podnikových informačních systémů, kteří svoje produkty neustále inovují, aby digitalizaci plně podporovaly. Jedním z nich jsme i my v Asseco Solutions, producentu systémů Helios.
Jak získat moderní ERP, jak digitalizovat? Nebojte se migrace!

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

I v Asseco Solutions se věnujeme nejnovějším trendům, jako jsou umělá inteligenci a machine learning. Systém Helios Nephrite například rozšiřujeme o prvky v podobě predikcí a nalezení anomálií.

Zároveň se vývoj zaměřuje na oblasti takzvaných UX a UI. Zjednodušeně řečeno jde o uživatelská řešení a design. Ačkoli by se mohlo zdát, že vzhled není u ERP zase až tak důležitý, opak je pravdou. Na základě podnětů od zákazníků proto vznikl projekt Modernizace UX/UI, na kterém náš tým vývojářů pracuje kontinuálně – věříme, že všechny změny povedou k dalšímu zjednodušení práce a lepší orientaci v systému.

V systému Helios Nephrite máme pro zákazníky připraveny i další nadmíru užitečné novinky. Mezi ně patří například automatizovaná Kniha Jízd, což je funkcionalita, která vytváří pracovní cesty bez zbytečné administrativy.

Za zmínku stojí i Balíček pro auditory, což je v praxi seznam potřebných předpřipravených šablon, a ještě bych zmínil Procesní řízení, které je často opomíjené, ale pro zákazníky může mít obrovský přínos.

Již v loňském roce byla do Nephritu přidána funkce, která je aktuální právě v tomto období: formuláře pro roční zúčtování daně. Zásadně zjednodušuje každoroční a mezi zaměstnanci ne zcela oblíbenou agendu.

Helios Nephrite, jako naše vlajková loď dokáže pracovat také na bázi takzvané Multicompany. V jednom systému tedy může fungovat více firem s vlastním IČO. Takovou verzi loni začal používat kupříkladu holding Cimex. Vzhledem k zaměření firmy a její struktuře, je tato funkcionalita pro Cimex stěžejní, neboť umožňuje spravovat všechny firmy holdingu v jednom systému.

O autorovi

Viktor JandaZdroj: Asseco Solutions

Viktor Janda je absolventem Mendelovy univerzity v Brně. Ve společnosti Asseco Solutions zastává pozici vedoucího realizačního týmu Enterprise. Kromě práce na nových realizacích Helios Nephrite má na starosti i projekt přechodu zákazníků na poslední verzi systému.

Pochvala zavazuje

Velice nás těší pozitivní zpětná vazba od našich zákazníků a uživatelů systému HELIOS Nephrite. V dotazníkovém šetření totiž 94 % z nich vyjádřilo se systémem spokojenost, 90 % bylo spokojeno s procesem nasazení systému. To ale vnímáme i jako velký závazek pro naší budoucí práci. Navíc 83 % respondentů by neváhalo a doporučilo Helios svým zákazníkům a obchodním partnerům.

Migrovat lze odkudkoli

Co ale firmy, které užívají jiný informační systém, než je Helios Nephrite – ať už jde například o jeho předchůdce z produkce Asseco Solutions, Helios Green, nebo o zcela jiný systém z produkce jiného producenta ERP, včetně nadnárodních společností?

Firmám, které využívají podnikový informační systém Helios Green, k přechodu na modernější Helios Nephrite zbývá již jen lehce přes půl roku.

Uživatelé jiných systémů nejsou limitováni časem, kdy jejich systém přestane být podporován, ale vychytávky, zde popsané (a to samozřejmě zdaleka nejsou všechny) jim může zajistit také pouze migrace. Přechodu se však určitě nemusejí bát. Za pomoci našich odborníků se s migrací vypořádaly už mnohé společnosti.

Jedním z nových uživatelů Helios Nephrite je například firma LKQ CZ. Jedná se o největšího dodavatele náhradních dílů a příslušenství pro auto-moto, známějšího pod značkou Auto Kelly. Migrace této společnosti pro nás byla výzvou. Zejména s ohledem na velikost databáze a množství zpracovaných dokladů, které se počítají na tisíce denně. Nejprve jsme si vyzkoušeli migraci u slovenského LKQ, kde vše proběhlo hladce a bez problémů. Pak už přišlo na řadu LKQ CZ. Potěšil nás fakt, že tak hladký průběh zákazník ani neočekával.

Když je třeba robustní řešení

Dalším ze zákazníků, kteří nedávno migrovali ze svého původního systému na Helios Nephrite, je společnost PKS holding, který se zaměřuje na dodávky staveb pro soukromé a veřejné investory. 

I v tomto případě musí být řešení robustní, protože obsluhuje velké množství agend, od ekonomické a personální přes obchodní až po sklad a výrobu. Přesto testování i převod dat proběhly bez problémů a klient již od 1. července 2023 funguje v ostrém provozu, kdy je naplno schopen využít všechny nové funkcionality, které mu nový systém nabízí.

Pro výrobu i ekonomiku

Do třetice je možné zmínit úspěšnou migraci na Helios Nephrite u společnosti Brisk Tábor. Zde byl nasazen již od roku 2013 systém Helios Green. A jak migrace na moderní ERP probíhala? 

ERP zde obsluhuje kompletní výrobní i ekonomickou agendu společnosti. Spolu s dalšími funkcionalitami, jako například Řízení cashflow, Manažerské rozhraní, HR, Balíček na cesty či HR, tvoří srdce firmy. I tady migrace proběhla bez větších komplikací. Uživatelé se již mohou těšit z nového, přívětivějšího prostředí a spousty nových funkcionalit, které tuto ambiciozní společnost podpoří v dalším růstu.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

4. 4. 2024 | PR text

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

1. 4. 2024 | Petr Kučera

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

Jaké jsou termíny pro daňové přiznání, přehledy pojištění OVSČ a oznámení osvobozených příjmů? Máme podrobnosti.

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

22. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

V každé druhé dosud neotevřené datové schránce se nachází dopis od finančního úřadu nebo exekutora. Vyplývá to ze statistik odesílatelů zpráv do datovek, které zveřejnila Digitální... celý článek

Partners Financial Services