Přihlaste své udržitelné podnikání do soutěže SME EnterPRIZE

PR článek | rubrika: FINEXPO | 27. 3. 2023
Vyhrát pro svoje podnikání můžete až sto tisíc korun, mentoring a mediální podporu.
Přihlaste své udržitelné podnikání do soutěže SME EnterPRIZE

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Svět se rychle mění – vznikají nové technologie, přibývá počet obyvatel a dochází přírodní zdroje. To všechno má dopad na životní prostředí a klima. Pokud chtějí být firmy úspěšné, musí se těmto změnám přizpůsobit.

Pryč jsou časy, kdy majitelům a investorům záleželo jen na zvyšování zisků. Stále skloňovanější je udržitelné podnikání. To v Česku už třetím rokem podporuje soutěž SME EnterPRIZE, kterou pořádá Generali Česká pojišťovna. Pokud jste startup, mikro, malý nebo střední podnik, neváhejte se do soutěže zapojit. Přihlášení je možné jen do 31. března!

Soutěž SME EnterPRIZE navazuje na úspěšný formát, který už několik let úspěšně funguje v Itálii, Francii nebo ve Španělsku. Letos se poprvé do soutěže, která má za cíl pomoci podnikům rozvíjet jejich udržitelný byznys, mohou přihlašovat i mikropodniky a startupy.

Garantem pro kategorii startupů je agentura CzechInvest, která se jejich podpoře věnuje už více než 10 let. „V Česku působí obrovské množství firem, které udržitelným podnikáním dosahují velkých úspěchů a jsou ve svých oborech velmi inspirativní. Máme radost, že se tak soutěž rozšiřuje i o startupy a můžeme toho být součástí,” říká Filip Krůta, manažer EkoTech hubu projektu Technologická inkubace agentury CzechInvest a jeden z porotců soutěže.

Kdo se může přihlásit?

Do soutěže SME EnterPRIZE se může zapojit kdokoliv, kdo podniká v České republice a patří do kategorie startupů, mikro podniků nebo oblasti SME, tedy malých nebo středních podniků. Konkrétními podmínkami pro účast v soutěži jsou:

  • počet stálých zaměstnanců do 250 lidí
  • aktivity firmy (služby, procesy, technologie, inovace, produkty atd.) podporují udržitelné podnikání a mají pozitivní přímý nebo nepřímý dopad na životní prostředí

Přihlásit se může třeba módní značka, která v rámci cirkulární ekonomiky pracuje se zbytkovými textiliemi, rodinná farma hospodařící v režimu ekologického zemědělství nebo společnost, která pracuje na inovativním řešení pro úspory energií v domácnostech či firmách. Příkladem je loňský vítěz – firma IN-EKO TEAM z Brna. Ta vyrábí zařízení na úpravu odpadních vod, do přírody tak tuto důležitou surovinu vrací v co největší kvalitě. Zapojit se ale může spousta dalších, kterým záleží na okolním světě a zachování životního prostředí pro budoucí generace.

Jak se přihlásit?

Stačí nejpozději do 31. března 2023 detailně vyplnit online přihlášku na www.sme-enterprize.cz. Z přihlášených firem vybere odborná porota 10 podniků a 5 startupů, které postoupí do finále soutěže. Finalisté budou svůj byznys prezentovat před odbornou porotou složenou ze zástupců byznysu, neziskových organizací a vysokých škol, která vybere a na začátku června vyhlásí vítěze.

Výhry v soutěži rozhodně stojí za to. V kategorii mikro, malých a středních firem mohou ti nejlepší získat až 100 000 Kč, mediální podporu pro podnikání a mentoring od organizací INCIEN a CIRA Advisory. První tři firmy budou nominovány k účasti na mezinárodním finále soutěže v Bruselu, které je výborným místem pro networking a zisk nových byznysových příležitostí.

V kategorii startupů se soutěží o 50 000 Kč, mediální podporu pro podnikání a mentoring od organizací INCIEN a CIRA Advisory.

Podnikavé ČeskoFinmag.cz

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

30. 4. 2024 | Petr Kučera

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

Co je letos jinak? Jaké slevy se dají využít? Do kdy je potřeba odevzdat přehledy OSVČ? Poradíme.

Jaký je rozdíl mezi personálním a mzdovým systémem?

30. 4. 2024 | PR text

Jaký je rozdíl mezi personálním a mzdovým systémem?

Čas jsou peníze – to ví každý úspěšný člověk i firma. Abyste dosahovali lepších výsledků, měli byste digitalizovat a automatizovat opakované činnosti, které zabírají hodně času. Ušetřený... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

4. 4. 2024 | PR text

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Partners Financial Services