Nejlepší čas založit si e-shop je teď

PR článek | rubrika: FINEXPO | 24. 1. 2022
Obrat online obchodů roste i po rozvolnění opatření. Potvrzuje to také Samuel Huba, CEO Shoptetu, technologické firmy, která je jedničkou na českém a slovenském trhu v poskytování e-shopových řešení a dalších služeb pro podnikatele.
Nejlepší čas založit si e-shop je teď

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Z jakého postu vlastně posuzujete podíl e-commerce na českém trhu?

Jedná se o pozici Shoptetu jako leadera mezi platformami pro provozování e-shopu v Česku a na Slovensku. Aktuálně působíme také na maďarském trhu. Máme téměř 30 tisíc klientů, kteří na našem systému úspěšně prodávají. Během 12 let fungování Shoptetu jsme vývoj e-commerce vždy sledovali a enormní nárůst za poslední rok se rovná zhruba třem až pěti letům za normálních okolností.

Samuel Huba

Samuel Huba, CEO Shoptet

Narážíte pravděpodobně na situaci okolo covidu?

Ano, přesně tak. V klasickém podnikání se lidé potýkají s různými problémy v podobě proticovidových nařízení a omezení, a tak stále víc jich svůj byznys překlápí do online prostředí. Po lockdownu si mnozí Češi zvykli na objednávání přes e-shopy natolik, že 4 z 10 v něm chtějí pokračovat i nadále, po zrušení všech opatření. Vyplývá to z našeho průzkumu, který jsme prováděli v první polovině letošního roku. Objednávat online se naučilo i více seniorů, pro které to dříve bylo něco, co si nedokázali představit a neměli motivaci to dělat. Vlivem okolností ale zjistili, že to není složité a je to i pohodlné.

Co to znamená pro malé podnikatele a pro jejich růst?

Být online a prodávat také přes e-shop se z výhody mění na nutnost. Alespoň pokud se ani drobní obchodníci nechtějí vzdát významné části příjmu. Navíc dnes už jsou náklady na dobrý start o mnoho nižší a k realizaci zajímavého nápadu stačí daleko menší investice.

Jak je to možné? Vytvořit si e-shop přece něco stojí a pro nováčky může být těžké se ze začátku zorientovat.

Dnes už si nemusíte programovat vlastní e-shop od nuly. Můžete pohodlně použít naše řešení a obchod si naklikat poměrně rychle v intuitivním systému. Češi jsou šikovní a naši e-shopaři využívají shoptetí nástroje velmi úspěšně. Nabízejí na svých internetových obchodech úžasné věci.

Co byste poradil těm, kteří o vlastním e-shopu přemýšlejí?

Rozhodně nic nepokazíte, když si to jednoduše vyzkoušíte. Každý si u nás může zdarma založit svůj obchod a nezávazně si na 30 dní ověřit, zda je to něco pro ně. Vyzkoušet si administraci a další věci okolo. Naším cílem je učinit tak podnikání dostupné všem, kdo mají chuť a nápad a chtějí tak svůj koníček proměnit v business.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

4. 4. 2024 | PR text

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

1. 4. 2024 | Petr Kučera

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

Jaké jsou termíny pro daňové přiznání, přehledy pojištění OVSČ a oznámení osvobozených příjmů? Máme podrobnosti.

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

22. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

V každé druhé dosud neotevřené datové schránce se nachází dopis od finančního úřadu nebo exekutora. Vyplývá to ze statistik odesílatelů zpráv do datovek, které zveřejnila Digitální... celý článek

Partners Financial Services