Spořitelna spustila Google Pay. S Poketkou půjde platit do října

jih | rubrika: Aktuality | 2. 7. 2019

Klienti České spořitelny mohou od dnešního dne platit v obchodech a na internetu pomocí služby Google Pay. Spuštění služby podpoří spořitelna v průběhu července soutěžemi na sociálních sítích o chytré telefony Samsung. V září spustí Česká spořitelna v rámci Google Pay také slevový program, který dosud mohli využívat pouze uživatelé mobilní platební aplikace Poketka.

Právě s ní mohou platit lidé s kartami od České spořitelny přes telefony s operačním systémem Android už nyní. Poketka funguje od loňského srpna, dnes ji využívá 24 tisíc klientů spořitelny. Platit s ní přes telefon půjde do konce září. Fungovat ale bude dál, k dispozici budou nadále jednorázové virtuální karty pro platby na internetu a slevový program.

„Poketka nabízí slevy za nákupy u více než 100 obchodníků. Mezi nejoblíbenější patří slevy u obchodního řetězce Albert, u čerpacích stanic OMV nebo v síti knihkupectví Knihy Dobrovský. Slevový program budeme dále rozšiřovat a v září jej nabídneme uživatelům Google Pay,” říká Jiří Kejla, produktový expert aplikace Poketka.

Od února letošního roku mohou klienti České spořitelny platit mobilem také se službou Apple Pay, kterou si od spuštění aktivovalo již takřka 100 tisíc klientů.

„Deset měsíců po spuštění mobilních plateb je využívá už každý pátý z 600 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví Spořitelny. Očekáváme, že díky Google Pay se v následujících měsících počet našich klientů, kteří platí mobilem, zdvojnásobí,” říká Roman Blažej, expert platebních řešení v České spořitelně.

Tip: Dynamický zloděj. Pozor na trik při platbě kartou

Pro aktivaci služby Google Pay stačí přidat debetní nebo kreditní kartu Visa či Mastercard do aplikace Google Pay a mít mobilní zařízení s podporou technologie NFC a operačním systémem Android 5.0 (Lollipop) nebo vyšším.

Služba Google Pay, umožňující placení telefonem se systémem Android a podporou technologie NFC, funguje v Česku od konce roku 2017. Zatím ji nabízejí Banka Creditas, Equa bank, Fio banka, J&T Banka, Komerční banka, Moneta Money Bank a mBank. Dostupná je i pro uživatele elektronické peněženky Revolut, stravenkové karty Edenred a i pro karty splátkové společnosti Home Credit.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Partners Financial Services