Veganuary na Rohlíku: Zkuste se stravovat jinak

PR článek | rubrika: FINEXPO | 15. 1. 2024
Rohlik.cz, lídr v online prodeji potravin, oznámil spuštění své Veganuary kampaně. Ta povzbuzuje zákazníky k objevování a rostlinných produktů a jejich začlenění do každodenní stravy. Iniciativa, která probíhá celý leden, nahrává trendu udržitelnosti, zdravého životního stylu a větší ohleduplnosti k životnímu prostředí.
Veganuary na Rohlíku: Zkuste se stravovat jinak

Zdroj: Stefanie Anich

Komerční spolupráce

V první řadě zdravé stravování a udržitelnost

Rohlik.cz se přidává k mezinárodnímu hnutí Veganuary, vyzývajícímu lidi k experimentování s rostlinnou stravou a k objevování nových možností, jak obohatit svůj jídelníček. Hlavním cílem kampaně je informovat a inspirovat zákazníky k přijetí zdravých a udržitelných stravovacích návyků. Kategorie rostlinných potravin se těší velké popularitě a meziročně roste až o 30 procent.

Široká nabídka Plant Based produktů

Rohlík se pyšní bohatým sortimentem rostlinných produktů od „nemléčných výrobků“ přes „neryby a nemaso“ až po alternativy lahůdek. Zároveň si zde mohou zákazníci i dopřát řadu exkluzivních pochutin dostupných pouze na Rohlik.cz. Příkladem může být značka Juicy Marbles, která je perfektní alternativou prémiových typů masa. Svou již nejširší nabídku na trhu Rohlík stále rozšiřuje, aby lépe odpovídala potřebám a přání zákazníků.

Luštěniny jako základ zdravého stravování

Maso se skvěle nahradí luštěninami, které jsou v rostlinné říši jedním z nejlepších zdrojů bílkovin a vlákniny, díky které mohou pomoci regulovat hladiny cukru v krvi. Jsou nejen zdravé a levné, ale také ekologičtější a ideální pro dlouhodobé skladování. Čočka, fazole nebo cizrna nabízejí širokou škálu chutí a textur, které uspokojí každého. Skvělou volbou jsou například produkty německé značky Alnatura v BIO kvalitě.

Foto: Stefanie Anich

The Green Garden spojuje zdraví, udržitelnost a vynikající chuť

The Green Garden – „Barevné jídlo dělá lidi šťastnější“

Vlastní značka The Green Garden představuje pestrou nabídku hotových jídel, která spojují zdraví, udržitelnost a vynikající chuť. Každé jídlo je pečlivě připraveno z kvalitních rostlinných surovin, přinášejících radost z jídla, která je prospěšná pro zdraví i planetu.

Mléčné alternativy za skvělou cenu

Rohlík.cz nabízí také širokou škálu rostlinných mléčných alternativ, mezi kterými si vybere každý. Oves, rýže, mandle, kokos či sója, na Rohlíku najdete vše, co si vaše tělo žádá. Nepřehlédněte také výrobky privátní značky Yutto, které nadchnou nejen kvalitou, ale také cenou.

Nemléko z mandlíZdroj: Rohlik.cz

Kam pro inspiraci?

Jak ozvláštnit monotónní kuchyni, nebo jak na plant-based recepty? Zkuste Rohlik Chef, kde najdete řadu tipů a receptů pro každou příležitost!

Zkuste naše dýňové vegetariánské curry

KariFoto: Rohlík

Suroviny

  • 500 g mramorové dýně nebo dýně Hokkaidó
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 balení uzeného tofu
  • 40 g rajského protlaku
  • 160 ml kokosového mléka
  • 1 kávová lžička curry pasty
  • 1 kávová lžička sójové omáčky
  • čerstvá thajská bazalka
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • sůl

Postup

1. Troubu zapneme na 200 °C. Dýni umyjeme (mramorovou dýni oloupeme), rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme ji na 1,5cm proužky, které vyskládáme na pekáč, pokapeme olivovým olejem a pečeme 15 minut.
2. Cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky orestujeme na pánvi s 1 lžičkou olivového oleje. Přidáme tofu nakrájené na kostky a opékáme několik minut. Do pánve přidáme rajský protlak a curry pastu. Minutu restujeme, zalijeme 200 ml vody a kokosovým mlékem. Na závěr přidáme na kostky nakrájenou pečenou dýni. Dochutíme sójovou omáčkou a solí.
3. Podáváme s rýží.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Partners Financial Services