Tesco končí s prodejem dárkových poukázek

Jana Divinová | rubrika: Aktuality | 9. 2. 2023 | 1 komentář
Tesco končí s prodejem dárkových poukázek

Zdroj: Tesco

Obchodní řetězec Tesco oznámil, že na českém trhu v únoru skončí s prodejem dárkových poukázek. Na těch již vydaných se nic nemění, zůstávají v platnosti do data vyznačeného na poukazu. 

„Ukončení prodeje dárkových poukázek vychází z našeho strategického rozhodnutí soustředit naše úsilí do oblastí, ve kterých to naši zákazníci nejvíce ocení,“ odpovídá na dotaz, proč k tomuto kroku Tesco přistoupilo, Michal Kuzmiak z tiskového oddělení řetězce.

Dárkové poukázky Tesco nabízí v papírové a elektronické podobě, v různých nominálních hodnotách od padesáti korun po pětistovku. Jejich prodej ukončí k 28. únoru 2023. Zákazníci můžou poukázky uplatnit k úhradě libovolného zboží ve víc než 200 obchodech řetězce, včetně sítě čerpacích stanic Tesco, tam jen není možné využít jejich elektronickou variantu. 

Redakce Peníze.cz oslovila i další potravinářské řetězce, zda se k podobnému kroku nechystají. Lidl, Globus, Penny, Albert ani Kaufland o zrušení svých dárkových poukazů neuvažují. Všechny zmiňované řetězce se shodly na tom, že dárkové poukázky jsou u nich velmi oblíbené a využívané, a to nejen mezi zákazníky, ale i mezi zaměstnanci, kteří poukázky často dostávají jako bonus. 

Řetězec Billa na dotaz redakce zatím neodpověděl.

Nová obchodní centra v Česku

Další plány na zpětný výkup obalů zjišťujeme. A než budeme vědět víc, můžete si projít, kde všude obchodní řetězce otevřely loni nové nebo renovované obchody.

Popisky fotek a jejich autory najdete uvnitř galerie.

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! Jsme i na Instagramu.

Jana Divinová

Autor článku Jana Divinová

Vystudovala ekonomii a management na Vysoké škole báňské. V redakci NextPage Media působí od podzimu 2021, předtím pracovala v MF Dnes a iDnes.cz. Volný čas tráví nejraději s rodinou a přáteli. Miluje přírodu, cestování a... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

První řetězce v Česku začnou vykupovat PET lahve a plechovky

8. 2. 2023 | redakce Peníze.CZ | 9 komentářů

První řetězce v Česku začnou vykupovat PET lahve a plechovky

Kaufland a Lidl budou od 23. února vykupovat PET lahve a plechovky. Zatím jen ve vybraných prodejnách. Pilotní provoz oba řetězce spustí ve třech prodejnách – které to budou, prozradí... celý článek

Nákupy v Polsku jsou ještě výhodnější. Zlotý oslabuje

7. 2. 2023 | Lukáš Kovanda | 1 komentář

Nákupy v Polsku jsou ještě výhodnější. Zlotý oslabuje

Česká koruna se dnes obchoduje na nejsilnější úrovni vůči polskému zlotému v novodobé historii – vůbec poprvé za méně než pět korun za zlotý. Vzájemný kurz obou měn spadl až na 4,9886,... celý článek

Takhle vás odmění za nákup. Porovnali jsme cashback portály

31. 1. 2023 | Jana Divinová

Takhle vás odmění za nákup. Porovnali jsme cashback portály

Obchodník chce, abyste nakupovali u něj. A odmění za to nejen toho, kdo vás k němu přivede, ale i přímo vás. Díky cashbacku dostanete zpátky procenta z útraty. Jak to funguje, na které... celý článek

Proč cukr tolik zdražil? Ministr viní řetězce. Skandál, reagují

25. 1. 2023 | Petr Kučera

Proč cukr tolik zdražil? Ministr viní řetězce. Skandál, reagují

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) chce po obchodních řetězcích vysvětlení, proč tak výrazně zdražily cukr. Vysoké přirážky jsou podle ministra nemorální. Řetězce vinu odmítají... celý článek

Kam příště? Podívejte se na nová nákupní centra v Česku

20. 12. 2022 | Jana Divinová

Kam příště? Podívejte se na nová nákupní centra v Česku

Úplně nových center se letos – na rozdíl od let předešlých – příliš nestavilo. Ale rekonstruuje se jak o život. Prohlédněte si obchodní galerie v naší fotogalerii.

Partners Financial Services