CYRRUS zavádí službu Asset Management

PR článek | rubrika: FINEXPO | 3. 8. 2020 | 3 komentáře
CYRRUS v reakci na rostoucí zájem ze strany klientů přichází se službou Asset management. Ta vyžaduje mnohem menší zapojení klienta než jiné investiční strategie nebo aktivní obchodování. Investor tak nemusí zadávat telefonické pokyny přes makléře nebo dopodrobna studovat analytická doporučení.
CYRRUS zavádí službu Asset Management

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Rozhodování přebírá portfolio manager, který majetek spravuje s podporou analytického týmu. Investiční proces vychází z komplexní analýzy tržní situace a konkrétních nástrojů. Pro stanovování atraktivity potenciálních investic se využívá sofistikovaných fundamentálních i kvantitativních metod. Díky tomu dokáže portfolio manager lépe rozhodnout, jaké tituly nakupovat a kdy nastává optimální doba pro otevření nebo naopak ukončení pozic. Investor se rovněž nemusí starat o záležitosti jako reinvestice kupónů či dividend nebo nejrůznější korporátní akce. Přestože část portfolia bude směřovat do zajímavě oceněných akciových titulů, rozložení majetku ve službě Asset management primárně reflektuje dlouhodobé investiční preference klientů společnosti CYRRUS. Jasnou prioritou je tak důraz na konzervativnost instrumentů.

Podle smlouvy o obhospodařování portfolia nesmí podíl akciových instrumentů přesáhnout 20 % celkového majetku v investiční strategii Asset management. Nedílnou součást portfolií budou rovněž tvořit korporátní dluhopisy. Ve světě, kdy se nezanedbatelná část vládních obligací obchoduje se zápornými nebo ultranízkými výnosy, nabízí korporátní papíry možnost zajímavého zhodnocení. V případě korporátních bondů analytický tým bedlivě zkoumá kreditní riziko daných společností. Cílem tak je najít pro klienta cenný papír s atraktivním kupónem, u kterého však nehrozí výrazné riziko, že by emitent nedostál svým závazkům. Podstatná část portfolií bude alokována do certifikátů s kapitálovou ochranou.

Tato defenzivní strategie prokázala odolnost během výprodejů, které zachvátily trhy v březnu v souvislosti s pandemií koronaviru. Portfolio akcií a garantovaných certifikátů ztratilo pouze polovinu toho, co hlavní akciové indexy. Můžeme tak říci, že díky konzervativnímu mixu portfolia je klient lépe připraven na hrozbu druhé vlny infekcí covid-19. Zároveň platí, že retailoví investoři mohou participovat na výkonnosti prémiových produktů, ke kterým by se za běžných okolností nedostali. Na rozdíl od fondů, které umisťují prostředky převážně do akcií a dluhopisů, může klient ve službě Asset management získat expozici vůči unikátním instrumentům, mezi které patří například Talisman nebo Disperzní certifikát. V případě těchto produktů se investor nemusí obávat ztrát, pokud dojde k poklesu cen podkladových aktiv. Důležitý je co největší rozdíl mezi výkonnostmi jednotlivých podkladů.

Pojďme si detailněji představit strukturu Talisman. Výkonnost certifikátu se zvyšuje s rostoucím rozptylem mezi výnosy podkladových aktiv. Co to znamená? Pro Talisman představuje ideální scénář, když některé tituly obsažené v podkladovém koši utrpí výrazné ztráty, zatímco jiné akcie během života produktu významně zhodnotí. Pokud takový scénář nastane, může si investor připsat velmi zajímavé zisky. Přestože jde o několikaletý produkt, v uplynulých měsících nastaly případy, kdy došlo k předčasným prodejům Talismanů a investoři často vygenerovali dvouciferné zhodnocení v cca ročním horizontu.

Ocenění produktu napomohla vyšší rozkolísanost trhů. Kromě zmíněné funkcionality nabízí Talisman i značnou míru garance – obvykle 90–95 % vloženého kapitálu. To znamená, že pokud by nastal nejčernější scénář, utrpěl by investor ztrátu ve výši 5–10 % svých vložených prostředků. Při porovnání s potenciálním neomezeným výnosem lze konstatovat, že rizikově výnosový profil produktu je velmi atraktivní. Zároveň je potřeba dodat, že za těmito instrumenty stojí globální renomované investiční banky jako Goldman Sachs nebo BNP Paribas.

Petr Pelc, portfolio manažer CYRRUS

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

A tohle už jste četli?

Těžké časy pro bitcoinové peněženky i zakladatele Binance. Týden v kryptu

4. 5. 2024 | Tomáš Krause

Těžké časy pro bitcoinové peněženky i zakladatele Binance. Týden v kryptu

Peněženka Phoenix končí v USA, čtyři měsíce v base pro CZ, SEC se zajímá o ethereum už od loňského jara, zklamání z hongkongských ETF a Paraguay má na stole návrh udělat z bitcoinu... celý článek

Hračičkové rozbili bitcoin. Jeho cenu halving nechal v klidu. Týden v kryptu

27. 4. 2024 | Tomáš Krause

Hračičkové rozbili bitcoin. Jeho cenu halving nechal v klidu. Týden v kryptu

Halving cenu bitcoinu nezvedl, ale jak zdražily transakce! Autoři peněženky Samourai Wallet byli zatčeni, MMF chválí bitcoin, Švýcaři (někteří) ho chtějí zapsat do ústavy a zakladatel... celý článek

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

Valná hromada Moneta Money Bank, které se zúčastnili držitelé 74,59 procenta akcií, dnes schválila rozdělení čistého zisku za rok 2023. Z částky 5,4 miliardy korun akcionářům vyplatí... celý článek

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

20. 4. 2024 | Tomáš Krause

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

Halving bitcoinu máme za sebou, Hongkong schválil ETFka a naše vláda pravidla krypta. Ethereum diskutuje o snížení odměn a Cardano se bratříčkuje s Huawei. Je tu další Týden v kryptu. celý článek

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 8 komentářů

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Partners Financial Services