Cyrrus využívá nabyté zkušenosti ve prospěch klientů

PR článek | rubrika: FINEXPO | 25. 5. 2020 | 8 komentářů
CYRRUS patří mezi hlavní brokerské společnosti v Česku. Může se zdát, že investování nabízí kdekdo, je ale důležité odlišit početné zprostředkovatelské společnosti od reálných obchodníků s cennými papíry a škrtnout společnosti, které nemají licenci České národní banky a služby u nás provozují z Malty či jiných nedotknutelných oblastí.
Cyrrus využívá nabyté zkušenosti ve prospěch klientů

Zdroj: Cyrrus

Komerční spolupráce

Specializované nebankovní instituce, u kterých můžete navíc obchodovat se všemi druhy aktiv, spočítáte v České republice na prstech jedné ruky. Jak je možné, že na trhu máme pouze jednotky obchodníků s cennými papíry? Nebylo to tak vždycky. V „devadesátkách“ tyto firmy rostly jako houby po dešti. Už ale neexistují. Mnoho z nich zaujalo agresivní a riskantní obchodní strategii, která se proti nim otočila během krize v roce 2008. Ti, kteří se nedokázali okamžitě adaptovat, situaci neustáli. Fenomén ale pokračoval dále – vzpomeňme třeba na nedávný konec Brokerjetu. i když ten neměla na svědomí náhlá krize, ale kontinuálně se měnící požadavky klientů. Pro normálního člověka, který prostě „jen“ hledá možnosti zhodnocení svých peněz a nehodlá investování věnovat svůj čas, není obchodování na platformě to pravé. Takový klient potřebuje kompletní servis. Proto už několik let sledujeme boom pasivního investování. Tedy takového, při kterém někdo nebo něco investuje za vás.

Zkušenosti vedou CYRRUS ke konzervativnějším produktům

Se svou téměř 25letou historií prošel CYRRUS řadou změn. Z původně čistokrevného obchodníka zaměřeného především na akciové obchodování se důraz postupně přesunul na deriváty a strukturované produkty, tedy tzv. investiční certifikáty. Proč? Oproti akciovému obchodování mají tyto investiční instrumenty dopředu pevně daný výplatní profil. Investor, jednoduše řečeno, ví, jak se bude investice vyvíjet v rámci možných scénářů. CYRRUS uvedl na trh již více než 400 investičních certifikátů různých druhů a funkcionalit v hodnotě přes 5,3 miliardy Kč. Právě jejich rozmanitost je to, co investiční nástroj dělá zajímavým. Na každou tržní situaci a dané podkladové aktivum je možné najít takový druh certifikátu, který bude profitovat – ať už jdou trhy nahoru, stagnují nebo klesají.

Nejčastěji se jedná o produkty s jasně stanovenou kapitálovou garancí, kdy investor dopředu ví, jak velkou část svých financí riskuje. To hraje výraznou roli v redukci emoční stránky investičního procesu. O investice s kapitálovou garancí je tak čím dál větší zájem. Aktuálně tento typ investic tvoří na portfoliích klientů přes 50 % ze všech aktiv. Je evidentní, že investoři upřednostňují nižší míru rizika i za cenu menšího výnosového profilu. Spekulace, intradenní obchody a pákování zůstalo atraktivní pro marginální segment zákazníků. Jednoznačně tedy CYRRUS zkonzervativněl.

Cesta k pasivnímu investování

Na vzrůstající preference pasivního investování reaguje CYRRUS i zavedením služby Asset management, tedy obhospodařováním portfolia zcela autonomně a bez zásahu klienta. Díky této službě mohou klienti profitovat na principu kolektivního investování. Sdružením objemů objednávek může i drobný investor držet na portfoliích investiční nástroje s těmi nejlepšími možnými parametry, které jsou zároveň emitované přímo na míru renomovanými investičními bankami s vysokými ratingy, jako je například BNP Paribas.

Typickým příkladem jsou investiční certifikáty typu Talisman nebo Disperz. Tyto produkty, které v České republice nabízí pouze CYRRUS, jsou unikátní svým výplatním profilem, u kterého nehraje roli, jestli jsou podkladová aktiva nad či pod svou nákupní hodnotou. Klíčové zde je, aby se objevily rozdíly ve vzájemné výkonnosti podkladových akcií daného certifikátu. Vyrobit takové nástroje je v menších objemech naprosto nereálné.

CYRRUS je nezávislý obchodník s licencí

Několik věcí se však za těch 25 let nezměnilo. Společnost není vlastněna žádným zahraničním subjektem nebo finanční skupinou, která by určovala směr a rámec poskytovaných služeb či obchodovaných aktiv. Nemá žádnou motivaci upřednostňovat určité typy investic. Spolupráce je vždy postavena na kooperaci zkušených analytiků i makléřů, kteří jak sledují každodenní dění na burzách, tak mají i praxi v oboru. „Jako firma s pětadvacetiletou existencí si zakládáme na tom, aby naši klienti byli spokojeni se službami, které poskytujeme. Proto také věnujeme maximální úsilí tomu, aby investiční certifikáty končily v zisku. Realita je totiž neúprosná a mnohdy stačí jedna investiční chyba a pracně získaná reputace je pryč,“ říká ředitel společnosti CYRRUS Marek Hatlapatka.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+21
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 1. 2021 13:31, Vladimír Kubíček

Jediné, co je ze strany Cyrrusu ke klientovi komunikováno jsou poplatky. A to polatky za vše. Jsem rád, že jsem s nimi ukončil spolupráci. Už do bylo na hraně podání trestního oznámení, kde nechtěli vyplatit peníze.
Rozhodně si nespojujte představu z filmu o firmách, které investují na burze a probíhá nějaká interakce se zákazníkem. Jen dejte prachy Cyrrusu a neptejte se :)

+9
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 5. 2022 19:46, Adam

Ceník je součástí obchodních podmínek. Pokud Vás poplatky zaskočily, dobře jste si jej nepročetl

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

16. 3. 2024 | Tomáš Krause | 2 komentáře

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

Bitcoin má větší kapitalizaci než stříbro, Craig Wright není Satoshi, bitcoin koupíte nově i v sázkovce, ethereum má za sebou další upgrade a novou Teslu prý můžete zaplatit dogecoiny.... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

11. 3. 2024 | Martin Vlnas | 1 komentář

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

Postavil finanční portál. Spoluzaložil, řídil a víc než za miliardu prodal finančněporadenskou společnost Fincentrum. Rozjel Corrency, systém pro oživení lokálních ekonomik. A taky... celý článek

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

9. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

Bitcoin překonal vrchol z roku 2021, Arizona ho chce do penzijních fondů, Tesla ho prý znovu nakupuje, zákazníkům ho nejspíš nabídnou maďarské banky. Rekordy ale překonával i stablecoin... celý článek

Partners Financial Services