Ceny služeb Českého Telecomu

Tisková zpráva Českého Telecomu ke zdražení platnému od února 2002.
ČESKÝ TELECOM připravil po projednání s Českým telekomunikačním úřadem návrh nových cen telekomunikačních služeb, které vstoupí v platnost k 1. únoru 2002. Nová struktura cen přináší oproti loňskému roku několik významných změn:

- rozšíření počtu volitelných cenových programů pro domácnosti (ze stávajících tří na pět) i podniky, které vycházejí vstříc potřebám jednotlivých skupin zákazníků;
- volný hovorový kredit (od 90 Kč do 1650 Kč) zahrnutý v novém měsíčním paušálu u všech cenových programů;
- zlevnění místních, meziměstských a mezinárodních hovorů (v závislosti na zvoleném cenovém programu);
- slevu až 15 % pro volání na tři zákazníkem vybraná telefonní čísla v síti ČESKÉHO TELECOMU (místní i meziměstská) - služba "PříTel" pro domácnosti a "TeamTel" pro podnikové klienty;
- zavedení dvou časových pásem pro vytáčené (dial-up) připojení k internetu, nadstavbové cenové programy určené pro uživatele internetu.

Nové ceny budou platné od 1. února 2002. Zákazníci, kteří nebudou chtít zvolit některý z nových cenových programů, budou automaticky využívat druh cenového programu, který si vybrali v letošním roce.

Cenové programy pro domácnosti od 1. února 2002

Domácnosti si od 1. února 2002 budou moci vybrat z celkem pěti cenových programů, které jsou připraveny pro potřeby různých skupin zákazníků. K stávajícím programům HOME MINI, HOME STANDARD a HOME MAXI přibudou od února i programy HOME MAXI PLUS a HOME INTERNET.

Struktura účtování telefonních hovorů ani používání časové tarifikace se pro zákazníky z řad domácností nezmění. Nárůst ceny za používání telefonní stanice (měsíční paušální poplatek) bude kompenzován zavedením volného hovorového kreditu (od 90 Kč do 500 Kč), možným výběrem lépe vyhovujícího cenového programu a zlevněním místních, meziměstských a mezinárodních hovorů. Míra zlevnění hovorného (oproti roku 2001) je závislá na zvoleném cenovém programu.

HOME INTERNET
Tento cenový program je určen pro ty zákazníky, kteří chtějí využívat internet za nejvýhodnější ceny. Součástí měsíčního paušálního poplatku ve výši 399 Kč je i volný kredit 13 hodin připojení k internetu mimo špičku.

HOME MAXI PLUS
Tento cenový program je určen pro často volající zákazníky, kteří chtějí využívat nejnižší ceny hovorů a připojení k internetu. HOME MAXI PLUS nabízí domácnostem nejlevnější místní, meziměstská a mezinárodní volání, hovory do mobilních sítí i připojení k internetu. Součástí měsíčního paušálu ve výši 799 Kč je i volný kredit v hodnotě 500 Kč použitelný pro všechny druhy telefonních hovorů a připojení k internetu. Zákazník tak získá až 714 minut místního volání nebo 500 minut meziměstských hovorů či 36 hodin připojení k internetu.

HOME MAXI
Nová podoba cenového programu HOME MAXI, který zákazníci ČESKÉHO TELECOMU využívají již od dubna letošního roku, zahrnuje volný kredit 280 Kč jako součást měsíčního paušálu ve výši 499 Kč. Program je určen především pro hodně volající zákazníky, kterým nabízí levnější meziměstská a mezinárodní volání a volání do mobilních sítí. Volný kredit je možné využít na všechny druhy volání a připojení k internetu. Zákazník tak může využít až 400 minut místního volání nebo 280 minut meziměstského volání či 18 hodin připojení k internetu.

HOME STANDARD
Nejoblíbenější cenový program HOME STANDARD, který ČESKÝ TELECOM zavedl také již v dubnu letošního roku, je určen především zákazníkům, kteří volají převážně místně a mimo špičku. Jeho nová podoba zahrnuje v rámci měsíčního paušálu 299 Kč také volný kredit ve výši 90 Kč, který mohou zákazníci využít pro místní a meziměstská volání a volání na informace o telefonních číslech 1180. To představuje například až 128 minut místního volání nebo 90 minut meziměstského hovoru.

HOME MINI
Zákazníkům, kteří volají velmi málo a telefonní linku používají především k příjmu hovorů, nabízí ČESKÝ TELECOM od dubna 2001 cenový program HOME MINI. Jeho nová podoba zahrnuje v měsíčním paušálu 190 Kč a volný kredit ve výši 90 Kč využitelný pro místní a meziměstská volání volání a volání na informace o telefonních číslech 1180. To představuje například až 64 minut místního hovoru.

PříTel
Další novinkou pro zákazníky z řad domácností je služba PříTel, kterou bude ČESKÝ TELECOM nabízet od 1. února 2002. Díky ní si budou moci klienti zvolit tři telefonní čísla v síti ČESKÉHO TELECOMU (místní či meziměstská), na která budou volat až o 15 % levněji.

Internet 2002
Od 1. února 2002 dojde ke zjednodušení účtování cen za vytáčené připojení k internetu. Doposud používaná tarifikace využívající jednotkové ceny za delší časové úseky bude nahrazena časovou tarifikací s cenou definovanou za minutu provozu. Místo stávajících tří časových pásem budou zavedena jen dvě časová pásma s levnějším připojením už od 18:00.

ČESKÝ TELECOM připravil speciálně pro uživatele internetu také pět nadstavbových cenových programů: i-nonstop, i-night, i-office, i-surf a i-office gold. Ty je možné dokoupit formou příplatku k měsíčnímu paušálu ve výši od 89 Kč do 1990 Kč za měsíc ke všem cenovým programům (tj. pro domácnosti, podniky i ISDN programy, kromě programu HOME MINI). Zákazníci tak získají buď další volný kredit nebo výhodnější ceny za připojení k internetu v určeném časovém období (podle zvoleného doplňkového programu).

Cenové programy pro malé a střední podniky od 1. února 2002

Pro malé a střední podnikové zákazníky připravil ČESKÝ TELECOM od 1. února 2002 ke stávajícímu programu BUSINESS STANDARD tři zcela nové cenové programy: BUSINESS STANDARD PLUS, BUSINESS MAXI a BUSINESS MAXI PLUS. Tyto programy se liší výší měsíčního paušálu, výší volného kreditu a cenami hovorného.

Společnostem, které dosahují velkého objemu provozu, bude ČESKÝ TELECOM nabízet sedm TOP cenových programů: Business BASIC, Business BRONZE, Business SILVER, Business GOLD, Business PLATINUM Business PLATINUM PLUS a Business PLATINUM EXCLUSIVE.

BUSINESS MAXI PLUS
Program BUSINESS MAXI PLUS nabízí zákazníkům nejlevnější ceny hovorů. Součástí měsíčního paušálního poplatku ve výši 1599 Kč je volný kredit v hodnotě 1100 Kč, který je využitelný pro všechny typy volání i připojení k internetu. S programem BUSINESS MAXI PLUS tak klienti získají až 400 minut meziměstských hovorů ve špičce či 200 minut volání do sítí mobilních operátorů. S kreditem mohou také surfovat po internetu až 22 hodin ve špičce. Oproti loňskému roku dochází ke zlevnění meziměstských hovorů ve špičce o 21 % a volání do sítě mobilních operátorů o 19 %.

BUSINESS MAXI
Zákazníci, kteří si objednají program BUSINESS MAXI s pravidelným měsíčním poplatkem 999 Kč, získají volný kredit v hodnotě 580 Kč. Ten mohou využít pro všechny typy hovorů včetně připojení k internetu. Kredit zahrnuje až 200 minut meziměstského volání ve špičce, nebo 100 minut volání do sítí mobilních operátorů či 11 hodin připojení k internetu ve špičce. Program BUSINESS MAXI přináší ve srovnání s rokem 2001výraznější zlevnění hovorného. Cena za meziměstský hovor ve špičce je nižší o 17 %, za minutu spojení do sítě mobilního operátora pak zaplatí zákazník o 15 % méně.

BUSINESS STANDARD PLUS
Tento program nabízí levnější volání pro téměř všechny typy hovorů ve srovnání s programem BUSINESS STANDARD. Oproti loňskému roku dochází ke zlevnění meziměstských volání ve špičce téměř o 14 % a hovorů do sítí mobilních operátorů o 12 %. V rámci měsíčního paušálu 699 Kč obdrží zákazníci volný kredit ve výši 350 Kč. Ten mohou využít pro všechny druhy volání a připojení k internetu. Zákazník tak získá až 255 minut místního nebo 116 minut meziměstského volání ve špičce.

BUSINESS STANDARD
Tento cenový program využívají zákazníci už od dubna letošního roku a jeho nová podoba zahrnuje volný kredit v hodnotě 100 Kč v rámci měsíčního paušálu 399 Kč. Tento kredit je využitelný pro místní a meziměstská volání v síti ČESKÉHO TELECOMU, což představuje například až 71 minut místního volání ve špičce. S programem BUSINESS STANDARD budou zákazníci volat ve srovnání s rokem 2001 levněji v místním, meziměstském, mezinárodním provozu i volání do sítí mobilních operátorů. Podnikoví zákazníci, kteří si neobjednají nový volitelný cenový program, budou nadále využívat program BUSINESS STANDARD.

TeamTel
Pro podnikové zákazníky je připravena od 1. února 2002 nová služba TeamTel. Ta umožňuje na vybraná tři čísla v síti ČESKÉHO TELECOMU - místní nebo meziměstská, volat až 15 % levněji.

Ceny euroISDN

ČESKÝ TELECOM připravil od 1. února 2002 pět nových cenových programů pro uživatele služeb euroISDN - ISDN BASIC, ISDN STANDARD, ISDN STANDARD PLUS, ISDN MAXI a ISDN MAXI PLUS. Tyto programy zahrnují v měsíčním paušálu ve výši od 599 Kč do 2399 Kč volný kredit v hodnotě od 100 Kč do 1650 Kč měsíčně, který je využitelný v závislosti na cenovém programu pro místní, meziměstská a mezinárodní volání, pro hovory do mobilních sítí a připojení k internetu podle tarifu internet 2002.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-33
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 20 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 12. 2001 7:27, Angus

Tak nám zase Telecom udělal maximum pro rozšiřování nových technologií. Nebýt monopolního postavení v připojení k internetu (v malých městech a na vesnicích jiná možnost není), tak by spolehlivě přišli o všechny zákazníky. Je to podraz jak od Telecomu, tak od těch, kteří to povolili.

+18
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (20 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

Valná hromada Moneta Money Bank, které se zúčastnili držitelé 74,59 procenta akcií, dnes schválila rozdělení čistého zisku za rok 2023. Z částky 5,4 miliardy korun akcionářům vyplatí... celý článek

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

20. 4. 2024 | Tomáš Krause

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

Halving bitcoinu máme za sebou, Hongkong schválil ETFka a naše vláda pravidla krypta. Ethereum diskutuje o snížení odměn a Cardano se bratříčkuje s Huawei. Je tu další Týden v kryptu. celý článek

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 7 komentářů

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Partners Financial Services