Air Bank zjednoduší přihlášení k účtu, stačí QR kód

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 25. 9. 2020 | 5 komentářů
Air Bank zjednoduší přihlášení k účtu, stačí QR kód

Zdroj: Air Bank

Klenti Air Bank dostanou jednodušší možnost, jak se přihlásit k internetovému bankovnictví. Pokud tedy používají mobilní aplikaci My Air.

K přihlášení do internetbankingu nově stačí načíst QR kód umístěný na přihlašovací stránce, a to buď přímo aplikací My Air, nebo třeba i přes čtečku QR kódů. Další údaje typu přihlašovací jméno nebo heslo už zadávat nemusí, protože jejich identitu ověří spárovaná aplikace.

„Toto přihlášení je v souladu s bezpečnostními požadavky směrnice PSD2 o platebních službách, zachovává vysokou úroveň zabezpečení,“ říká Filip Zavřel, vedoucí oddělení Každodenní finanční služby Air Bank.

Nový způsob zůstane dobrovolný. Klienti tedy mohou nadále využívat i dosavadní způsoby přihlašování.

Právě kvůli komplikovanému přihlášení někteří klienti Air Bank v posledních měsících kritizovali. S požadavky unijní směrnice PSD2 se totiž vypořádala komplikovaněji než řada konkurentů. Klient doteď musel při přihlašování do internetového bankovnictví zadat uživatelské heslo, pak se ověřit v aplikací (třeba otiskem prstu) a pak ještě zadat heslo do internetového bankovnictví, v některých případech musel přidat i datum narození.

Pokrok nezastavíte!

Zdroj: Shutterstock

Placení kartou na internetu má být ještě bezpečnější a jednodušší. Kdo však nepoužívá mobilní aplikaci nebo chytrý telefon, bude to mít naopak složitější.

Při platbě kartou už nestačí SMS. Banky zpřísní ověřování


Od ledna 2021 dostanete jednoduchou možnost, jak se prokazovat při online komunikaci s úřady a později i se soukromými společnostmi. Stačí přihlašovací údaje do vaší banky.

Na úřad jako do internetového bankovnictví. Snadno už dokážete, že jste to vy

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 5 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Partners Financial Services