Na VII. Fóru Zlaté koruny budou před volbami diskutovat ekonomové s politiky na žhavá témata

PR článek | rubrika: PR Článek | 10. 5. 2010
Na předvolební rétoriku politických stran bude reagovat VII. Fórum Zlaté koruny, které se sejde v pondělí 17. května v Praze. Postaví se na něm proti sobě ekonomové a politici. Na jedné straně ti, kteří pro ekonomiku chtějí propracovaná řešení, na druhé ti, kteří volají po řešeních rychlých.

Krize u nás vyhrotila řadu problémů, které je třeba řešit. Nejrůznější přístupy k nim se logicky staly i námětem nejrůznějších volebních slibů. Není to jen problém nezaměstnanosti. Krize zvýraznila mnohá již dříve bolavá místa: zadlužování státu, korupci, problémy důchodového systému, podfinancování zdravotnictví, školství atd.

Protože se o těchto věcech většinou mluví jednotlivě, nejeví se nám možná naše situace tolik hrozivě. Ve skutečnosti představuje obrovský balvan, který před sebou valíme.

Zatím to stále ještě nějak zvládáme. Ale může se stát, že nám najednou dojdou síly. A co potom?

Již minulá fóra Zlaté koruny upozornila, že situace je vážná. O tom, že stojíme na křižovatce a měli bychom se rozhodnout, kam dál, vedli dlouho na těchto fórech debaty jen ekonomové a podnikatelé sami mezi sebou. VII. Fórum Zlaté koruny bude zcela jiné. Poprvé skutečně na reprezentativní úrovni se tváří v tvář setkají zástupci obou táborů, tedy ekonomové spolu s politiky. Takto otevřený a veřejně prezentovaný dialog zde do této doby citelně chyběl. Zvláště nyní před volbami je vítaný. Umožní nalít si čistého vína.

Kdo se v pondělí 17. května v TOP HOTELu Praha sejde? VII. Fóra Zlaté koruny se zúčastní Michal Mejstřík, Milan Zelený, Kamil Janáček, Valtr Komárek a další významní ekonomové, zástupci podnikatelských svazů Jaroslav Míl, Jaroslav Hanák, Jan Veleba, podnikatelé a manažeři Andrej Babiš, Jan Mühlfeit, Stanislav Bernard a další. Politické strany budou reprezentovat Petr Nečas (ODS), Miroslav Kalousek (TOP 09), Cyril Svoboda (KDU-ČSL), Miloš Zeman (SPOZ) a Ondřej Liška (SZ).

Průběh finančního fóra bude možné 17. května od 9 hodin sledovat v on-line přenosu na www.idnes.cz a www.zlatakoruna.info/forum . Česká televize bude v průběhu dopoledne uvádět živé vstupy na zpravodajském programu ČT24.

Více informací o programu fóra najdete na www.zlatakoruna.info . Zde se mohou zájemci o účast na fóru zároveň přihlásit.

K fóru také probíhá diskuse na Facebooku na adrese www.facebook.com/pages/Praha-Czech-Republic/Forum-Zlate-koruny/340828453283 (název stránky „Fórum Zlaté koruny“), odkud vzejdou dotazy k účastníkům fóra.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Partners Financial Services