Transformace 2019: finanční služby vs. čtvrtá průmyslová revoluce

PR článek | rubrika: PR Článek | 4. 2. 2019
Digitální transformace je pojem i proces plný protikladů. Jedná se o jedno z nejčastěji skloňovaných témat, které ale nemá jasnou definici. Digitalizace mění většinu produktů v bezkontaktní, přitom finanční služby se zoufale snaží udržet kontakt se zákazníkem. A do transformačních procesů míří každoročně velké investice, ale zásadní zvýšení efektivity a zisku je zatím téměř v nedohlednu…
Transformace 2019: finanční služby vs. čtvrtá průmyslová revoluce

Konference Transformace 2019, která se již 1. března zaměří na inovace a technologie ve finančních službách, proto určitě nevynechá aktuální témata českého i mezinárodního trhu FS:

  • FinTech, AI a transformační procesy v prostředí českého trhu a regulací
  • Vývoj platebních systému v rukou (ne)bankovních poskytovatelů
  • Transformace distribučních kanálů a komunikace se zákazníkem
  • ‘Start-upizace’ finančních služeb
  • Příklady z praxe – P2P lending, FS challengers, InsurTech služby, aj.

V pěti blocích hlavního programu vystoupí přední představitelné nejen lokálních bank a pojišťoven, ale také zástupce České národní banky, manažeři technologických, FinTech i InsurTech společností a v neposlední řadě experti z řad poradenských a právních firem. 

Martin Bartlam, FinTech Global Co-Chair společnosti DLA Piper z Londýna, představí svůj mezinárodní pohled na dopad digitalizace na finanční služby a připojí se k diskuzi se zahraničními i českými odborníky v anglickojazyčném bloku na téma transformace back-office procesů. 

O konferenci

První ročník konference Transformace 2019  se bude konat 1. března v hotelu Andel’s na pražském Smíchově. Dění na českém trhu z hlediska regulací a FinTech práva představí Michal Vodrážka (ČNB) a Jan Šovar (FINREG PARTNERS) a nebudou chybět ani příspěvky o inovativních bankovních aplikacích a digitalizaci distribučních kanálů od Kamila Rataje (Banka CREDITAS) a Dalibora Šajara (MONETA Money Bank). S prezentací vystoupí i zástupce světové challenger Bank v ČR (David Pavliska, Revolut) a český FinTech challenger, který se stává světovým (Michal Šmída, Twisto). Transformace 2019 přinese zkušenosti a názory předních českých i slovenských zástupců bank, pojišťoven, FinTech, InsurTech a technologických společností, poradenských a právnických firem a mnoho dalších.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

26. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v červnu a červenci spustí nová opatření v boji proti takzvanému spoofingu – kvůli zneužití telefonního čísla má spotřebitel dojem, že mu podvodník... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Partners Financial Services