Petr Hampl, nejupřímnější předseda svobodných

Michal Kašpárek | rubrika: Komentář | 13. 11. 2015 | 8 komentářů
Vyjádření podpory Petru Hamplovi od představitele brněnské kavárny.
Petr Hampl, nejupřímnější předseda svobodných

Vážených a milých 958 členů svobodných,

v nadcházejícím týdnu si zvolíte svého nového předsedu. Měl by se jím stát Petr Hampl.

Všichni asi tušíme, že skoro sedm let po založení strany je jeden europoslanec, nula poslanců, nula senátorů, nula krajských zastupitelů, jeden obecní zastupitel na každých 817 a nula prezidentských kandidátů v prvním kole spíš taková hipsteřina mimo hlavní proud. Kdybyste byli kapela, hraje vás Rádio Wave ve dvě ráno.

Nemáte co ztratit a ta legrace za to stojí. Petr Hampl v čele libertariánské strany je totiž stejně komická představa jako Václav Klaus v čele zelených nebo Zdena Mašínová jako předsedkyně komunistů.

Anketa

Zvolí svobodní Losnu (Fig. 1), nebo Mažňáka (Fig. 2)?

Nevěříte? Tak porovnejte bomby páně Hampla z posledního roku s vaší politickou filozofií, která je prý „určující pro všechny členy“ – patrně s výjimkou těch, kteří se svobodně rozhodli, že pro ně určující nebude:

Nikdo nemůže hájit respekt k soukromému majetku (1.2) upřímněji než muž, který volá po pronikání na cizí pozemky za účelem zakopávání vepřových hlav.

„Nadřazenost principu osobní svobody“ (1.4) máloco vyjádří líp než vlajka otrokářské Konfederace na vlastním domě. (Možná právě tady se projevuje ten respekt k soukromému majetku a Hampl tím upozorňuje na to, že mu sluníčkářská neomarxistická elita upírá svobodu vlastnit jiné lidi?)

Svoji etnickou a náboženskou toleranci (1.1) projevuje Hampl říčným upozorňováním na barvu kůže imigrantů nebo družbou s hnutími Islám v České republice nechceme a Blok proti islámu.

Schopnost svobodně se rozhodovat a projevy iniciativy (1.1) nejlépe oceníme tím, že dospělým lidem, kteří podnikli něco odvážného a bohužel se stali obětí trestného činu, „nařežeme tak, že na to nadosmrti nezapomenou“. (V čem přesně se Hampl liší od saúdskoarabských wahhábistů?)

Hamplovy projevy nestojí v bytostném rozporu jen s politickou filozofií svobodných, ale i s jeho vlastní identitou. Jako profesionální intelektuál bojuje proti profesionálním intelektuálům. Jako „pravicový sociolog“ kočuje po republice s přednáškami o třídním konfliktu. Jako zastánce minimálního státu opakovaně vyjadřuje podporu Miloši Zemanovi a Vladimíru Putinovi. (Aspoň že není jediný, kdo je s tím Putinem zmatený.)

Podívejte se do zrcadla. Kolik tam uvidíte libertariánů?

Milí volitelé, jděte do toho. Stejně už dávno nejste v pozici, kdy byste dokázali někoho přesvědčit, že svobodní nerovná se Hampl a jemu podobní. Ten vlak ujel.

Ujel kvůli přesvědčování, že sebestřelenější a sebenevkusnější kroky jednotlivých členů jsou jen kroky jednotlivých členů a strana s tím nemá nic společného. Představte si tu řáchandu, kdyby za zelené vystupoval uhlobaron a spolustraníci krčili rameny, že je bourání vesnic jeho soukromá aktivita. Tak směšné totiž je, když se k vám hlásí nenávistný, agresivní, autoritáře obdivující buran, jak si sám říká – a vám je to šumpytel.

Ten vlak vám ujel i díky celostranickému brnkání na xenofobní strunu: proč si ze všech organizací, které žijí z dotací, vybrat do kampaně právě Romeu, a ne Český svaz ledního hokeje? Protože lidi nenáviděj cigoše a milujou Jágra: nijak jinak to vysvětlit nemůžete, a ani se o to nesnažíte.

Proto když se dnes podíváte, co dalšího na Facebooku lajkují ti, kteří lajkují posty Svobodných, nápadně často to je Tomio Okamura, Blok proti islámu, Islám v České republice nechceme a Miloš Zeman.

Pár dobrých lidí ve vaší sluníčkové frakci se teď osypalo, ale těžko už s tím něco udělají. Strana, která se před sedmi lety přihlásila k ušlechtilým ideálům lidské svobody a osobní iniciativy, postupně při zoufalém hledání aspoň nějakých voličů začala mluvit k příznivcům dělání pořádku a vlády pevné ruky – a našla v nich vděčné publikum.

Milí svobodní, zkuste být upřímní sami k sobě i k voličům. Najděte odvahu zbavit se preppy hezounka Petra Macha, který sponzoruje levicové feministické kurdské bojovnice, a zvolte si do čela Petra Hampla. Hrdého burana, který má dost facek pro všechny, které vytáhly ruce ze dřezu. Bude vám jako předseda slušet.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 11. 2015 9:29, Yossi

Vy jste si ten článek zjevně vůbec nepřečetl. :D

Zobrazit celé vlákno

+16
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 11. 2015 12:27, Fredy

:-)
Že to ale dá práci mi naklikat mínusy. Ostatně, kdybych na serveru, spřízněném s autorem článku, získal za kritiku, plusové laiky, tak bych se musel nad sebou zamyslet .....

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

V Británii šéf konzervativců, v Česku neomarxistický multikulti sluníčkář

26. 6. 2015 | Michal Kašpárek | 13 komentářů

V Británii šéf konzervativců, v Česku neomarxistický multikulti sluníčkář

David Cameron zdraví účastníky londýnského teplého pochodu i muslimy, kteří slaví ramadán. Čeští politici namísto uklidňování davových psychóz dělají opak.

I chodníky jsou modré a oranžové. Víc, než si myslíte

14. 11. 2014 | Michal Kašpárek | 3 komentáře

I chodníky jsou modré a oranžové. Víc, než si myslíte

Města stojí před otázkami, na které neexistuje jedna objektivní správná odpověď. Zastupitelé a radní se budou chtě nechtě rozhodovat podle ideologie. Bylo by fajn přestat před ní utíkat... celý článek

Petr Mach: V Bruselu se demokracie jenom předstírá

8. 11. 2014 | Ondřej Tůma | 16 komentářů

Petr Mach: V Bruselu se demokracie jenom předstírá

Říká se, že z pytláka je nejlepší hajný. Jaký europoslanec může asi být z euroskeptika, který by rád dobrovolné euro a možnost vystoupit z Unie? Fanouškem Bruselu se ekonom a předseda... celý článek

Europoslanec Pyrrhos Mach

30. 5. 2014 | Michal Kašpárek | 34 komentářů

Europoslanec Pyrrhos Mach

Pro stranu, která se navenek projevuje vulgárně a dogmaticky, je jeden mandát strop.

Dotazník budoucího europoslance: Petr Mach, Svobodní

7. 5. 2014 | Ondřej Tůma | 19 komentářů

Dotazník budoucího europoslance: Petr Mach, Svobodní

Představujeme kandidáty do europarlamentu. Tedy ne všechny. Tucet lídrů kandidátek, které podle nás mají šanci nebo nám přijdou zajímavé. Dnes náš dotazník vyplňuje předseda Strany... celý článek

Partners Financial Services