Okamžitá půjčka pro dlužníky: Kde získat půjčku, když jste v registru dlužníků?

PR článek | rubrika: BrandInsight | 2. 7. 2021
Exekuce, insolvence, registr dlužníků. Pojmy, které značí opravdové finanční problémy. A není vůbec tak složité se do nich dostat, jak by se mohlo zdát. I dlužníci ale někdy potřebují půjčit další peníze, třeba na nový kotel. Jaké mají možnosti a je to vůbec bezpečné?
Okamžitá půjčka pro dlužníky: Kde získat půjčku, když jste v registru dlužníků?

Zdroj: Visual Stories || Micheile, www.unsplash.com

Co je to registr dlužníků a jak z něj ven

Exekuce se týkají více než 700 tisíc lidí, v registru dlužníků jich je ještě více. Registr dlužníků je totiž seznam všech fyzických i právnických osob, které mají nějaký úvěr. Nezáleží přitom, jestli tato osoba splácí řádně, nebo má se splácením nějaký problém. Registr dlužníků je především zdroj informací pro banky a další společnosti poskytující úvěry, aby si mohly ověřit, jakou má budoucí klient platební morálku a zda je schopný svým závazkům dostát. 

Pro ty, kteří mají třeba i velkou hypotéku, nemusí být získání dalšího úvěru problém, pokud řádně splácejí. Ale banka nebo i jiná úvěrová společnost mají problém prověřit možnosti splácení nových úvěrů a obecně bonitu klienta si ověřit A k tomu právě nahlíží do registru dlužníků. Záznamy o dluzích odsud nemizí hned po jejich splacení, ale zůstávají ještě tři nebo čtyři roky.

Zvláštními seznamy jsou insolvenční rejstřík a centrální evidence exekucí, ve kterých najdeme dlužníky ve vážnějších finančních problémech. Ani k výmazu z těchto registrů nedojde okamžikem splacení pohledávek. Z evidence exekucí člověk mizí rychle, do patnácti dnů od ukončení exekuce, v insolvenčním rejstříku je jeho záznam viditelný celých pět let od skončení inoslvenčního řízení.

I když nahlížení do nejrůznějších registrů může klientům připadat omezující, je dobré si uvědomit, že finanční instituce tímto způsobem nechrání jen samy sebe, ale také své klienty. Pokud banka zjistí, že klient by mohl mít problémy se splácením úvěru, raději mu peníze nepůjčí, a tím jej může ochránit před budoucími existenčními problémy.

Kde je možná půjčka pro dlužníky ihned na účet?

I osoby zaznamenané v nejrůznějších rejstřících dlužníků se mohou dostat do situace, že potřebují půjčit peníze. Nejčastěji jsou na vině nepředpokládané výdaje v řádech tisíců korun – pokažená lednice, pračka nebo plynový kotel, nedoplatek na nájmu a podobně. Právě pro tyto účely je v nabídce nebankovních společností okamžitá půjčka pro dlužníky.

Podle zákona jsou do registru dlužníků povinny nahlížet i nebankovní instituce, ale už pro ně není závazné rizikovým klientům neposkytovat úvěry. Půjčka pro dlužníky ihned na účet tak může být poskytnuta, ale klient musí počítat s méně výhodnými podmínkami. Setkáme se většinou s vyššími úroky a RPSN, případně také se sankcemi za dřívější splacení úvěru apod.

U některých společností je možná také okamžitá půjčka pro dlužníky v hotovosti. Někteří klienti nemají bankovní účet (často se jedná o cizince, pro které je získání běžné půjčky velmi náročné) nebo jsou v exekuci a nechtějí, aby exekutor věděl, že si zažádali o další půjčku.

Je půjčka online schválení opravdu bezproblémové?

Dnes již většina žádostí o půjčku probíhá online, stačí k tomu počítač nebo mobilní telefon s připojením k internetu a jeden nebo dva doklady totožnosti. Většinou půjčka online schválení slibuje do několika minut a peníze na účtu může mít klient ještě v den podání žádosti.

Bezproblémové je půjčka online schválení především pro bezproblémové klienty. Ale i klienti s negativním zápisem v registru dlužníků si mohou sjednat půjčku online. Nejjednodušší cesta je přes úvěrovou kalkulačku na stránkách nebankovní společnosti, kde si klient nastaví výši půjčky a dobu splácení. Na základě těchto údajů kalkulačka spočítá úroky i výši měsíční splátky a jedním kliknutím může klient o takovou půjčku požádat. V tomto případě je půjčka online schválení otázkou několika minut.

Takové půjčování peněz vypadá jednoduše, o to více obezřetný by měl člověk být. Kromě podrobného pročtení smluvních podmínek a případných sankcí je vhodné vyhledat si také recenze na poskytovatele půjčky a zkušenosti jiných klientů. To se týká všech úvěrů, ať už je to půjčka pro dlužníky ihned na účet nebo dlouhodobá půjčka bez registru.

Co když dlužník potřebuje auto?

Pro mnoho lidí je představa takové situace absurdní. Pokud je někdo považován za dlužníka, mnoho lidí předpokládá, že se vzdá většiny svého majetku, aby dluhy splatil. Na druhou stranu jsou i situace, kdy například někdo potřebuje auto k výkonu svého povolání. A bez tohoto povolání nemůže zodpovědně splácet své závazky.

Jako první možnost dnes většina lidí začne řešit, co je to leasing. Jedná se o zvláštní druh úvěru, který se nejčastěji používá na nákup automobilu, výrobních strojů, ale také nemovitostí. Předmět koupě je po celou dobu splácení majetkem společnosti, která poskytla finance, uživatel platí pravidelné splátky a má předmět v užívání.

Bohužel pokud je člověk dlužníkem, ani znalost, co je to leasing, mu nepomůže, protože mu jej žádná banka neposkytne. Konkrétně pro nákup automobilu existují půjčky nebankovních společností, které se aspoň částečně přibližují tomu, co je to leasing. Pokud se pro takovou půjčku klient rozhodne, měl by si dát pozor především na skryté poplatky. V rámci takovéto půjčky klient většinou splácí i provizi obchodníka, který mu aotomobil prodá. A ta se často pohybuje v desítkách tisíc.

Pro financování nákupu automobilu tak dlužníkům zbývá některá dlouhodobá půjčka bez registru, kterou poskytují nebankovní společnosti. Dlouhodobá půjčka bez registru může klientovi poskytnout částky v řádech statisíců, které bude splácet několik let.

Ať už doputuje půjčka pro dlužníky ihned na účet nebo bude předána v hotovosti, je samozřejmě důležité, aby si byl klient jistý, že je schopný své závazky splácet. Většina společností má na svých webových stránkách úvěrovou kalkulačku, která pomůže spočítat splátky, ukáže úroky i RPSN. Než tedy dojde online půjčka schválení, může si člověk udělat představu, jak dlouhodobá půjčka bez registru nebo okamžitá půjčka pro dlužníky ovlivní jeho život.

Peníze BrandInsight

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Partners Financial Services