Bonusy u půjček nemusí být vždy výhodné

PR článek | rubrika: PR Článek | 27. 10. 2014
Banky se předhánějí v reklamách na půjčky a lákají klienty na různé bonusy. Kdy se vyplatí si půjčit a zda bonusy jsou opravu výhodné, na to jsme se zeptali Ondřeje Háka, ředitele úvěrových produktů Equa bank. Banky, která za tři roky existence vyhrává za své úvěrové produkty jedno ocenění za druhým.
Bonusy u půjček nemusí být vždy výhodné

Dovolená, stejně jako například vánoční dárky, je sezónní záležitostí. To znamená, že víme, kdy přijde a že přijde každý rok. Proto si výdaje na ni můžeme včas naplánovat a je lepší si na ni v průběhu roku našetřit. Půjčky by měly sloužit spíše na pokrytí větších, dlouhodobých a jednorázových výdajů, jako je například zařízení domácnosti. To ovšem neznamená, že se to nedá spojit například s obdobím Vánoc. Všichni víme, že bezprostředně po Vánocích nabízí většina obchodníků výrazné slevy. To je ideální čas pořídit si například výhodně novou pračku, televizi nebo novou pohovku. A právě na tyto nákupy jsou půjčky ideální.

Na co by si měli dát zájemci o půjčku pozor?

Měli by sledovat celkové náklady a celkovou splatnou částku, kterou mají skutečně ve smlouvě, a s jakými podmínkami jsou spojené „výhodné“ podmínky. Na různé výhody a bonusy klienti často vůbec nedosáhnou a pak zjistí, že splácejí půjčku za velmi nevýhodných podmínek. Mnohdy je totiž výhodné úročení úvěru poskytováno jen v případě dalších nákladů s půjčkou spojených. Stejně tak různé bonusy k půjčkám bývají často podmíněny tím, že se zavážete nesplatit půjčku dříve. To se u Equa bank stát nemůže. Equa bank nabízí jednoduché půjčky s garantovanými výhodnými podmínkami od začátku do konce. To znamená, že my nabízíme bonusy ihned, a to v podobě velmi výhodné a garantované úrokové sazby.

Jaké půjčky nabízí tedy Equa bank?

Nabízíme jednoduché, cenově výhodné a transparentní produkty. U nás odměňujeme klienty hned, když k nám přijdou, ne až po několika letech a po splnění mnoha podmínek. Naši klienti dostávají půjčky s velice výhodnou sazbou, v současnosti již od 7,9 % ročně, a zcela bez poplatků a bez jakýchkoliv dodatečných podmínek. Sazba je garantovaná od začátku až do konce splácení, přičemž úvěr lze u nás kdykoliv a bez jakýchkoli sankcí částečně nebo zcela splatit předčasně. Klienti si navíc mohou nově v průběhu splácení kdykoliv splátky navýšit, nebo naopak snížit, podle toho, jak jim to momentálně situace dovolí, a to zdarma – bez poplatků.

Jak dlouho vyřízení úvěru trvá?

Náš úvěr se jmenuje Minutová půjčka a přesně tak dlouho jeho vyřízení trvá. O půjčku lze požádat přes internet, přičemž zájemce se během pár minut dozví, zda je úvěr schválen. Poté mu kurýrem doručíme smlouvu k podpisu a peníze jsou mu k dispozici následující den. Pokud zájemce nechce půjčku vyřizovat přes internet, může navštívit naši pobočku nebo stánek v obchodním centru. V tuto chvíli jsme zastoupeni téměř ve všech krajských a ve většině okresních měst, přičemž svou pobočkovou síť plánujeme do roka zdvojnásobit.

Musí mít u Equa bank běžný účet, když si chci u vás vzít úvěr?

O půjčku můžete požádat bez toho, abyste si předem museli otevřít běžný účet. Pokud půjčku načerpáte a účet u nás ještě nemáte, zřídíme vám jej společně s půjčkou. Nemusíte se však obávat, že se vám kvůli účtu půjčka prodraží. U nás nejsou s účtem k půjčce spojeny žádné poplatky. Je pak na vás, jak ho budete využívat. Nicméně naše zkušenosti ukazují, že klientům se náš účet velice líbí a opravdu ho používají. Jako jediní na trhu totiž nabízíme bezplatně neomezený počet výběrů z bankomatů všech bank po celé ČR. Klienti tak nemusí složitě hledat bankomaty vlastní banky, mohou si vybrat tam, kde je to pro ně zrovna nejblíže. Navíc k účtu získáte i platební kartu, která nabízí až 30% slevy u 3 500 kamenných a internetových obchodníků po celé ČR. Účet je zcela zdarma, stejně jako všechny příchozí a odchozí platby, internetové a mobilní bankovnictví, již zmíněná bezkontaktní multiměnová karta a mnoho dalších služeb. Náš účet byl několikrát oceněn jako nejvýhodnější na trhu. Naposledy například získal Cenu veřejnosti v prestižní finanční soutěži Zlatá koruna. 

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Partners Financial Services