Pojišťovny Kooperativa a ČPP kupují další autosalony

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 2. 11. 2023
Pojišťovny Kooperativa a ČPP kupují další autosalony

Zdroj: Auto Poly

Firma Global Repair Centres, jejímiž spoluvlastníky jsou pojišťovny Kooperativa a Česká podnikatelská pojišťovna, převzala 1. listopadu firmu Auto Poly, která provozuje dva autosalony Škoda a servisy značek Škoda a Volkswagen.

Dealer Auto Poly, který sídlí v Praze a Příbrami, ročně prodá přes 1700 nových vozů Škoda a zároveň se věnuje prodeji prověřených ojetých vozů. V obou pobočkách také servisuje vozy Škoda a Volkswagen. Společnost byla založena v roce 1992, v současné době zaměstnává 66 pracovníků.

„Jedná se o čtvrtou automotive firmu, kterou Kooperativa spolu s ČPP začlenila do svého portfolia,“ říká mluvčí Kooperativy Milan Káňa.

Global Repair Centres v roce 2021 koupila brněnský autosalon a autoservis Autonova. Letos v dubnu převzala společnosti France Car a Hyundai Hradec – dealera vozů Renault, Dacia a Hyundai, který provozuje autosalony v Hradci Králové a Pardubicích-Dražkovicích. V srpnu pak přidala Autoservis Kappa-P v Ústí nad Labem.

„Vlastnictví sítě servisů a dealerů automobilů i motocyklů přináší pojišťovnám možnost lépe se orientovat v oblasti automotive, zároveň díky tomu mohou klientům nabídnout nové služby a výhody,“ vysvětluje Martin Laur, člen představenstva pojišťovny Kooperativa.

„Primárně chceme lépe pochopit fungování tohoto trhu, do budoucna bychom chtěli kromě garantované kvality servisu přinést našim klientům i další služby, které jim zajistí neustálou mobilitu od pořízení, provozování až po prodej jejich vozu,“ dodává Laur.

Autocentra provozuje také pojišťovna Direct – v roce 2021 koupila pražská dealerství Autotrio, NH Car a brněnské K.E.I. Před rokem spustila službu Birne, kterou propaguje jako revoluci v operativním leasingu.

Výhodné havarijní pojištění? Najdeme!

Najdeme vám nejvýhodnější havarijní pojištění, které vyřeší každou škodu na voze. Za cenu, která nezatíží vaši peněženku.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Do konce roku skončí 300 tisíc řidičáků. Kde budou fronty?

19. 9. 2023 | redakce Peníze.CZ

Do konce roku skončí 300 tisíc řidičáků. Kde budou fronty?

V letošním roce měla skončit platnost 875 tisíc řidičských průkazů. Větší část řidičů už si pořídila doklad nový, ale pořád zbývá 316 tisíc těch, kteří to zatím odkládají.

Benzina končí. Polský vlastník přejmenuje i zbytek sítě

10. 8. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Benzina končí. Polský vlastník přejmenuje i zbytek sítě

Přejmenování čerpacích stanic Benzina výrazně zrychlí. Do konce letošního roku ponese název Orlen a logo orla už téměř 90 procent této sítě, oznámila dnes skupina Orlen.

Změny v bodovém systému mají zelenou. Řidičák už od 17 let

3. 8. 2023 | Petr Kučera

Změny v bodovém systému mají zelenou. Řidičák už od 17 let

Jednodušší bodový systém, přísnější pokuty za závažné přestupky, řidičák už od 17 let pod dohledem mentora, řidičák na zkoušku a maximální rychlost 150 km/h na některých úsecích dálnic.... celý článek

Dálniční známka zdraží. Nově bude i jednodenní

12. 5. 2023 | Petr Kučera | 2 komentáře

Dálniční známka zdraží. Nově bude i jednodenní

Po změně od března 2024 přijde brzy další: Poplatek za užívání dálnic v Česku se od ledna 2025 začne automaticky zvyšovat podle inflace a rozšiřování dálniční sítě.

Partners Financial Services