Vyzkoušejte akciové trhy bez rizika!

Vyzkoušejte akciové trhy bez rizika!
Připravili jsme pro vás další ročník dnes již tradiční a oblíbené Investiční hry. Opět dostanete virtuální milion korun a obchodovat budete moci se skutečnými akciovými tituly na skutečném kapitálovém trhu. A co dalšího vás letos čeká? O jaké ceny se bude hrát? V žádném případě byste neměli zůstat stranou.

Přestože pro Čechy je běžný účet stále jedním z nejoblíbenějších finančních produktů (více viz článek Nevíme, co s penězi), situace se začíná pomalu měnit a sofistikovanější investiční nástroje používáme stále víc. Akciové trhy jsou ovšem často a někdy zbytečně démonizované, řada z nás po nic nicméně pošilhává. Kdyby to jen nebylo takové riziko...

Démony je potřeba zahnat. A právě proto pro vás připravujeme investiční hru, letošní ročník je již třetí v pořadí. Nabízíme vám skvělou možnost vyzkoušet si různé způsoby a možnosti investování, naučíte se chápat jaké zisky můžete očekávat a s jakými riziky musíte počítat. A samozřejmě je to již zmíněná možnost vyzkoušet si finanční instrumenty, se kterými jste se možná ještě nesetkali. Všechno navíc bude probíhat formou hry a jediné riziko, které vám hrozí, je to, že skvělé ceny připravené pro nejúspěšnější investory získá někdo jiný.

Všechno začíná právě dnes. Každý hráč po zaregistrování (resp. ten, kdo již na našich stránkách registrován je, se může rovnou přihlásit) získá virtuální 1 milion Kč a jeho úkolem je tento obnos co nejlépe investovat a zároveň své portfolio po dobu soutěže co nejlépe spravovat. Obchodovat budete s vybranými českými akciemi, samozřejmě vás čeká práce s reálnými kurzy.
Hra je rozdělena na tři přibližně stejně dlouhé části, konec je plánován na 17. prosince. Výsledky vašeho investorského počínání budou průběžně vyhodnocovány, a vy máte v každém okamžiku možnost zjistit, jak si vaše investice stojí a zároveň ihned realizovat investiční rozhodnutí.
Jak už bylo naznačeno, nepůjde "pouze" o hru, bude to zároveň soutěž. Vyhlásili jsme dvě soutěžní kategorie. Investor měsíce, kterého, jak název napovídá, budeme vyhlašovat měsíčně, a nejlepší investor celé hry, tedy ten, kdo "své" peníze zhodnotí nejlépe.

Investiční hru pro vás připravil server Peníze.CZ s již tradičním partnerem, RM-Systémem, který je organizátorem mimoburzovního trhu s cennými papíry.
O co se bude hrát? Cen je celá řada a docela určitě budou dalším z důvodů, proč se snažit o co nejlepší výsledek. Jen namátkou, připraveny jsou pro vás carvingové lyže, software RealTimeData a pro absolutního vítěze pak notebook v hodnotě 30 tisíc Kč.

Naše investiční hra je skvělým nástrojem pro vyzkoušení akciových trhů nanečisto, resp. bez rizika. Proto věříme, že se v příštích 3 měsících budete na stránky www.investicnihra.cz rádi vracet.

Přejeme vám hodně štěstí!

Chystáte se zapojit do hry?

Všechno důležité včetně informací jak na to najdete na tomto místě.

Přihlásit se do hry můžete zde.

Pravidla hry pak najdete na tomto místě.

Chcete svá investiční rozhodnutí opřít o názory odborníků? Užitečné odkazy hledejte tady


Budete hrát s námi? Je naše investiční hra podle vašeho názoru užitečná, nebo spíše naopak?

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-119
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 13 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 10. 2004 10:54, Rejpal

Chce to velkorysost. Co kdyby jste vyčlenili určitou částku a udělali losováním výběr soutěžících. Pak těmto vybraným založili skutečný JUMBO účet a na ten jim peníze vložili. Soutěžící by skutečně po určitou dobu obchodovali na reálném trhu a po třeba 6 měsících by si mohli skutečný zisk převést. Pokud by vznikla ztráta z titulu poplatků RMS, tu by nesl RMS, na krytí ztráty z tytulu poklesu trhu by se soutěžící podílel třeba 10%. Možná, že celou soutěž by šlo spojit s hlasováním pro tituly a pod. v televizi - třeba na zkoušku na některém okruhu na Primě. Možná, že by šlo do hry zapojit marketingově i firmy, které jsou obchodovány na RMS, tyto by se prezentovaly a tím by zajistily i zvýšený zájem o své akcie. Ke hře by se neformálně určitě zapojila řada televizních diváků, zvláště, pokud by prezentované portfolio do hry zařazených firem započalo vykazovat růst. Zatím RMS patří k nejhůře prezentovaným firmám a má sebevražedné tendence. Měli by se učit u SAZKY.

+21
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 10. 2004 11:22, jvodicka

V rámci Investiční hry je možné obchodovat akcie, které se obchodují na českém mimoburzovním trhu RM-SYSTEM.

V prvním ročníku jsme zavedli možnost obchodovat zahraniční akcie, ale relativně malý zájem o investice do těchto akcií a komplikace při oceňovaní zahraničních akcií v reálném čase nás vedly k řešení zaměřit se na české akcie.

Pro zajímavost v rámci prvního ročníku bylo přibližně 80% investic umístěno do českých akcií a cenné papíry zahraničních nadnárodních společností stály spíše na okraji zákmu investorů.

Přeji úspěšné investice

Jiří Vodička
RM-SYSTÉM

Zobrazit celé vlákno

-4
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (13 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investiční hra: podzimní vítězové

10. 12. 2003 | Tomáš Prouza

Investiční hra: podzimní vítězové

Druhé kolo Investiční hry 2003 je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než čtrnáct set investorů a vítěz vydělal ještě o procento více než vítěz říjnový. Bylo také potřeba zvolit... celý článek

Investiční hra: první vítězové

11. 11. 2003 | Tomáš Prouza | 1 komentář

Investiční hra: první vítězové

První kolo Investiční hry je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než tisíc investorů a vítěz vydělal více než 12 procent. Jakou strategii zvolil?

Investiční hra je u konce

7. 11. 2002 | redakce Peníze.CZ

Investiční hra je u konce

Až do posledního dne bylo napínavé finále investiční hry, která před týdnem skončila. Vítězkou se stala Veronika Kratochvílová (loki), která svých soutěžních deset miliónů dokázala... celý článek

Investiční hra - jdeme do finále

4. 10. 2002 | redakce Peníze.CZ

Investiční hra - jdeme do finále

Poslední měsíc soutěže ještě může zamíchat pořadím na prvních místech v Investiční hře 2002. Rozdíly nejsou nijak veliké a přihlédneme-li k tomu, že 3 hráči dosáhli již zhodnocení převyšující... celý článek

Partners Financial Services