Investiční hra - jdeme do finále

redakce Peníze.CZ | 4. 10. 2002
Investiční hra - jdeme do finále
Poslední měsíc soutěže ještě může zamíchat pořadím na prvních místech v Investiční hře 2002. Rozdíly nejsou nijak veliké a přihlédneme-li k tomu, že 3 hráči dosáhli již zhodnocení převyšující 100 %, můžeme se dočkat ještě napínavého finiše.

V měsíci září došlo u některých hráčů k velkým nárůstům hodnoty jejich portfolia, což bylo způsobeno hlavně pohyby na akciových trzích. Vítězem kategorie "investor" se stal Libor Šmejc (libors), který za měsíc dosáhl zhodnocení 70,58 procenta, což jej v celkovém průběžném pořadí posunulo na čtvrté místo. V kategorii "investorka" dominovala Radka Pechová (radkap), která dosáhla zhodnocení 71,43 procenta a dostala se tak na třetí místo průběžného pořadí.

V průběhu září výrazně posílily akcie Třineckých železáren. Jejich cena na počátku měsíce září byla 263,10 koruny a závěrečný kurz ze dne 30.9.2002 byl 444,20 koruny. Jedná se tedy cca sedmdesátiprocentní zhodnocení. Na tomto růstu výrazně profitovali hráči, kteří zmíněné akcie dlouhodobě drželi ve svém portfoliu.

Podle slov Jiřího Vodičky ze společnosti RM Systém dosáhla celková hodnota portfolii v části RM-S zhruba čtrnáct miliard. V oblíbenosti jednotlivých cenných papírů mezi účastníky si v září drží vedoucí pozici akcie Čez (profil, názory) (1 486 milionu investovaných prostředků), další v pořadí se umístily akcie Unipetrolu (profil, názory) (1 265 milionu), následovány akciemi Českého Telecomu (profil, názory) (1 079 milionu). Ze zahraničních akcií se v popředí zájmu investorů stále drží akcie společnosti Nokia.

Možnost vyzkoušet si investování přes internet v praxi má od května každý zájemce starší osmnácti let, který klikne na adresu www.investicnihra.cz. Po zaregistrování získá fiktivní obnos 10 000 000 korun, který bude moci průběžně investovat do vybraných investičních instrumentů. S virtuálními penězi lze nakupovat zahraniční měny, ukládat je na termínované vklady, nakupovat a prodávat podílové listy fondů. Zároveň je možné posílat peníze z běžného korunového účtu na Jumbo účet RM-Systému a dále je investovat do akcií nebo indexů prostřednictvím soutěžní verze Wobchodu. Na stránkách soutěže je hráčům k dispozici statistické centrum, které pomáhá sledovat vývoj hodnoty jejich investice, změnu pořadí nebo úspěchy ostatních hráčů.

Přihlásit se ke hře, stejně jako další informace, najdete zde.

Hrajete naší hru? Jak se vám líbí? Budete vám líto, až skončí? Podělte se s ostatními o své názory!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investiční hra úspěšně pokračuje!

9. 7. 2002 | Tomáš Skřivánek

Investiční hra úspěšně pokračuje!

Od spuštění projektu Investiční hra 2002 uplynuly dva měsíce. Možnost vyzkoušet si investování po internetu v praxi využilo již přes dva tisíce hráčů. A komu se v červnu dařilo nejvíc?... celý článek

Chcete deset milionů korun?

1. 5. 2002 | Tomáš Skřivánek

Chcete deset milionů korun?

V hotovosti je pro vás bohužel nemáme, pravděpodobně ale takového bohatství dosáhnete, pokud budete dobře investovat. Naučit se to vám pomůže naše nová investiční hra s virtuálními... celý článek

Partners Financial Services