Investiční hra úspěšně pokračuje!

Tomáš Skřivánek | 9. 7. 2002
Investiční hra úspěšně pokračuje!
Od spuštění projektu Investiční hra 2002 uplynuly dva měsíce. Možnost vyzkoušet si investování po internetu v praxi využilo již přes dva tisíce hráčů. A komu se v červnu dařilo nejvíc?

Rozhovor s Petrou007
Jaké akcie máte v herním portfoliu? Jen české, v Americe očekávám ještě dlouhý pokles.

Do kolika titulů většinou rozkládáte svoji investici? Do jednoho. Je to hra, jdu do extrémního rizika a získávám extrémní výnos.

Investovala byste takto svoje peníze? Ne, respektive ne v takovém objemu.

Máte teď v trhu skutečné peníze? Teď ne, držím jen nějaké akcie u kterých se očekává odkup.

Kolik uděláte ve hře obchodů za den? Tak dva až čtyři, snažím se využít situací, kdy RM-S zaostává za SPADem.

Jak se vám líbí hra? No, balíček se mi líbí a těším se na další :) Ale nejvíce se těším na závěrečnou cenu :)

Jak se rozhodujete do kterých akcií budete investovat? Při investování reálných peněz využívám služeb společnosti Garfield.

Jak dlouho investujete na kapitálovém trhu? Od kupónové privatizace.

Jaké je vaše zaměstnání? Učím základy managementu, logistiku a marketing na Strojní fakultě Vysoké školy báňské v Ostravě.

Podle průběžného hodnocení je zatím nejúspěšnější hráčkou Petra007, která dokázala fiktivních deset milionů korun zhodnotit za červen o 28,97 %. Petra007 se drží ve vedení kategorie nejlepší investorka již od začátku, za dva měsíce dokázala připsat na účet více než 70 procent. Petra Kočiščáková - tak se vítězka občansky jmenuje - je relativně opatrným a především disciplinovaným investorem, který včas uzavírá své pozice. Preferuje krátkodobé investice do vybraných českých akcií. Své pozice často uzavírá v den, kdy nakoupila.

Zatímco mezi ženami je vše při starém, mezi muži se vítězové obměnili. Nejúspěšnějším v červnu byl Petr Havlíček hrající pod přezdívkou Atomcat. Ten v průběhu června zhodnotil portfolio o 41,8 procenta a stal se tak celkově nejúspěšnějším hráčem měsíce.

Ani v červnu se nezměnila chuť hráčů si pořádně zariskovat. Portfoliím stále dominují tuzemské akcie Čez (profil, názory), Český Telecom (profil, názory), České radiokomunikace (profil, názory) a Unipetrol (profil, názory), obchodované na denní bázi.

Zhodnocení portfolií nejúspěšnějších hráčů (v %) 

Datum   atomcat  greywolf  lupol-zlin 
2.6.  1,53  1,69  0,02 
9.6.  -0,67  0,56  -8,13 
16.6.  14,1  15,62  -5,76 
23.6.  22,65  14,78  -0,84 
30.6.  41,8  37,77  19,05 
 Poznámka: Absolutní zhodnocení portfolia za měsíc červen

V průměru mají hráči zainvestováno prostřednictvím RM-Systému 3,7 milionu korun. Přes 1,1 milionu korun má průměrný hráč investováno do některého z podílových fondů J & T. Na běžném nebo termínovaném účtu v J & T Bance a na Jumbo účtu RM-Systému leží v průměru necelá polovina peněz každého hráče.

Hráči svá portfolia pečlivě ošetřují. Statistiky ukazují, že třetina z nich přichází několikrát denně, aby zkontrolovala vývoj investice a provedla nové obchody. Pořadí se aktualizuje každou hodinu, k dispozici je detailní statistické centrum popisující všechny růsty i pády. Lákavou službou je i investiční voyeur, který vyhledá jakéhokoli hráče a ukáže jeho aktuální výsledy.

Investiční hru 2002 vytvořil server Peníze.CZ společně s J&T Asset Management a RM-Systémem. Společnosti využily již existující internetové aplikace umožňující obchodování s finančními produkty v reálném čase. Během prvních dvou týdnů se do hry zapojilo více než tisíc hráčů, do 8. července jejich počet stoupl na více než 2100. Jelikož z principu hry mají šanci na výhru i ti, co se zapojí až v jejím průběhu, počet hráčů stále roste. Připojte se i vy!

Přihlášení ke hře, stejně jako další informace, najdete zde.

Vyhraje Petra007 také příští měsíc? Co si o této úspěšné spekulantce myslíte? Podělte o svůj názor!

Rozhovor s Petrou007 vedl Petr Vykoukal.


Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

První vítězové investiční hry

12. 6. 2002 | Tomáš Skřivánek

První vítězové investiční hry

Více než měsíc uplynul od spuštění Investiční hry 2002, ve které si můžete vyzkoušet své investorské štěstí a umění. Vítězům se dařilo velmi dobře – portfolia za měsíc zhodnotili o... celý článek

Chcete deset milionů korun?

1. 5. 2002 | Tomáš Skřivánek

Chcete deset milionů korun?

V hotovosti je pro vás bohužel nemáme, pravděpodobně ale takového bohatství dosáhnete, pokud budete dobře investovat. Naučit se to vám pomůže naše nová investiční hra s virtuálními... celý článek

Partners Financial Services