Investiční hra: první vítězové

Tomáš Prouza | 11. 11. 2003 | 1 komentář
Investiční hra: první vítězové
První kolo Investiční hry je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než tisíc investorů a vítěz vydělal více než 12 procent. Jakou strategii zvolil?

Hrajete Investiční hru? A víte, kdo v prvním měsíci zvítězil? O vítězství v říjnovém kole Investiční hry soutěžilo 1 100 hráčů, kteří se snažili co nejlépe zhodnotit svěřený milion korun. Podle statistik RM-Systému hráči celkem v průběhu prvního měsíce hry podali přes 40 000 pokynů k nákupu nebo prodeji cenných papírů a nejaktivnější hráči podali pokynů několik set.

Tradičně je počet podaných pokynů nejvyšší v pracovních dnech v době, kdy probíhá on-line aukce na trhu RM-Systém, ale řada hráčů (zvláště těch se strategií Kup a drž) pokyny zadává také mimo obchodní hodiny.

Nejvyšší podíl v portfoliích hráčů mají tzv. "blue chips" akcie pražské burzy. Nejvyšší kapitalizaci, respektive zastoupení v portfoliích hráčů, měly v průběhu října akcie společnosti ČEZ (profil, názory). Objem investic do těchto akcií dosáhl za první měsíc hry plných 147 mil. Kč. Jen o něco málo pozadu zůstaly akcie Komerční banky (profil, názory), do níž hráči investovali 140 mil. Kč. O poznání méně - 108 mil. Kč - investovali soutěžící do akcií Philip Morris ČR (profil, názory).

Kdo vyhrál a proč?

Pořadí na předních místech a nárok na ceny za měsíc říjen získali hráči TTATA, LOS a A.NET. Vítězná strategie měsíce října byla založena na úspěšném předpokladu růstu ceny akcií uhelných společností, jejichž blížící se privatizace přináší posilování kursu i zvýšení objemu obchodů. Předpokladem úspěchu tedy bylo investovat do akcií Sokolovské uhelné a Severočeských dolů.

Hráč TTATA díky správnému odhadu vývoje kapitálového trhu vydělal 11,82 % a jako vítěz získává cenu pro investora měsíce - telefon Siemens C 55 a bonus 500 Kč na úhradu poplatků při nákupu finančních produktů na Peníze.CZ.

Velmi těsně (o něco málo přes tisícinu procenta) se ziskem 7,017 % uhájil pozici na druhém místě hráč LOS, který alokoval prostředky především do akcií uhelných a energetických společností. Za druhé místo získává carvingové lyže SPORTEN - Magic blade - mini ski s univerzálním vázáním a bonus 400 Kč na úhradu poplatků při nákupu finančních produktů na Peníze.CZ.

S investiční strategií založenou na akciích společností z oblasti telekomunikací dosáhl třetího místa se ziskem 7,016 % hráč A.NET, který na základě dosaženého výsledku získává láhev Johnnie Walker Red Label a bonus 300 Kč na úhradu poplatků při nákupu finančních produktů na Peníze.CZ.

Více informací o Investiční hře naleznete na adrese www.investicnihra.cz. A pokud ještě nehrajete, neváhejte - ceny pro investory měsíce listopadu i prosince stejně jako hlavní ceny na své vítěze stále ještě čekají!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Chcete deset milionů korun?

1. 5. 2002 | Tomáš Skřivánek

Chcete deset milionů korun?

V hotovosti je pro vás bohužel nemáme, pravděpodobně ale takového bohatství dosáhnete, pokud budete dobře investovat. Naučit se to vám pomůže naše nová investiční hra s virtuálními... celý článek

Partners Financial Services