Investiční hra: podzimní vítězové

Tomáš Prouza | 10. 12. 2003
Investiční hra: podzimní vítězové
Druhé kolo Investiční hry 2003 je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než čtrnáct set investorů a vítěz vydělal ještě o procento více než vítěz říjnový. Bylo také potřeba zvolit úplně jinou strategii.

Hrajete Investiční hru? A víte, kdo ve druhém měsíci zvítězil? O vítězství v listopadovém kole Investiční hry soutěžilo 1 400 hráčů, kteří se snažili co nejlépe zhodnotit svěřený milion korun (plus či mínus to, kolik vydělali nebo ztratili během října). Podle statistik RM-Systému hráči od počátku hry podali již více než 60 000 pokynů k nákupu nebo prodeji cenných papírů a nejaktivnější hráči podali pokynů několik set.
Tradičně je počet podaných pokynů nejvyšší v pracovních dnech v době, kdy probíhá on-line aukce na trhu RM-Systém, ale řada hráčů (zvláště těch se strategií Kup a drž) pokyny zadává také mimo obchodní hodiny.
Nejvyšší podíl v portfoliích hráčů tvořily i v listopadu tzv. blue chips. Absolutně nejoblíbenějšími se nadále ukazují akcie společnosti ČEZ (profil, názory). Objem investic do těchto akcií se zvýšil o více než 20 milionů na úroveň 169 mil. Kč. Jen o něco málo pozadu zůstaly i tento měsíc akcie Komerční banky (profil, názory), do nichž hráči investovali 160 mil. Kč. O poznání méně - 130 mil. Kč - investovali soutěžící do akcií Philip Morris ČR (profil, názory).

Kdo vyhrál a proč?

Pořadí na předních místech a nárok na ceny za měsíc listopad získali hráči Koubová, llibor a holsanm. Předpokladem úspěchu v listopadovém kole Investiční hry byla investice do akcií Českých radiokomunikací (profil, názory).
Nevyzpytatelnost akciového trhu a nutnost obezřetnosti pocítil na vlastní kůži vítěz minulého kola hráč TTATA, který se během listopadu výrazně propadl a aktuálně se pohybuje až v deváté stovce celkového pořadí.
Termín "velkého finále" Investiční hry se blíží a nejblíže k celkovému vítězství má hráč holsanm, který zhodnotil své portfolio o cca 157 000 Kč, respektive o 15,7 %. Na základě volatility akciového trhu a zkušeností vítěze říjnového kola ale není nic rozhodnuto a závěrečný boj tak bude jistě velmi napínavý.

Více informací o Investiční hře naleznete na adrese www.investicnihra.cz. A pokud ještě nehrajete, neváhejte - ceny pro investory měsíce prosince stejně jako hlavní ceny na své vítěze stále ještě čekají!

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-39
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investiční hra: první vítězové

11. 11. 2003 | Tomáš Prouza | 1 komentář

Investiční hra: první vítězové

První kolo Investiční hry je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než tisíc investorů a vítěz vydělal více než 12 procent. Jakou strategii zvolil?

Chcete deset milionů korun?

1. 5. 2002 | Tomáš Skřivánek

Chcete deset milionů korun?

V hotovosti je pro vás bohužel nemáme, pravděpodobně ale takového bohatství dosáhnete, pokud budete dobře investovat. Naučit se to vám pomůže naše nová investiční hra s virtuálními... celý článek

Partners Financial Services