Účet zdarma nabídne další banka, konkurenční boj sílí

Petr Kučera | rubrika: Aktuálně.cz | 16. 9. 2012
Výběry ze všech tuzemských bankomatů zdarma jsou hlavním motivem nové reklamní kampaně Equa bank.
Účet zdarma nabídne další banka, konkurenční boj sílí

Snadno dostupný bezplatný účet nabídne další banka. Po roce od vstupu na český trh jej spouští Equa bank, která už tak patřila k nejlevnějším na trhu.

Equa bank totiž zruší poplatky za výběry z tuzemských bankomatů, za vydání karty i za odchozí platby, zároveň snižuje limity pro bezplatné vedení účtu.

Na podzim pak chystá další novinky – spustí takzvané europlatby a spotřebitelské úvěry, umožní vklady na účet prostřednictvím České pošty a na začátku roku 2013 také bezkontaktní platby.

Propojeno: Běžné účty již od nula Kč

Nové banky a nabídky na českém trhu pomalu dávají věci čím dál víc do pohybu. Účet zdarma už není exotický druh a transparentnost či jednoduchost jen reklamní hesla. Z čeho můžete vybírat a jak si vybrat a nepřebrat?

Banka, která vloni převzala tuzemskou síť Banco Popolare, zatím získala zhruba 20 tisíc klientů. Vlastní ji fondy, kterým poskytuje poradenství britská společnost Anacap Financial Partners.

Stačí příjem deset tisíc

Oproti Fio bance nebo mBank je k získání zcela bezplatného účtu u Equa bank potřeba splnit o něco náročnější podmínky. Bez problémů by se do nich ale měla vejít většina lidí, která si tuto banku zvolí jako hlavní a nechá si do ní posílat výplatu.

Equa navíc od 13. září snižuje dosavadní limity, jejich splnění bylo podmínkou pro „odpuštění“ měsíčního paušálu za vedení účtu (ten jinak činí 99 korun).

Pro bezplatné vedení nově stačí, když na účet přijde měsíčně v součtu alespoň deset tisíc korun (dosud to bylo 15 tisíc). Další možností je mít v bance uloženo alespoň sto tisíc korun (dosud 150 tisíc), do limitu se počítají i spořicí účty nebo termínované vklady. A bezpoplatkový účet získá nadále i ten, kdo v Equa splácí hypotéku nebo spotřebitelský úvěr.

Ze všech bankomatů zdarma

Anketa

Platíte za běžný účet?

Equa bank totiž zruší poplatek za výběry z tuzemských bankomatů, který dosud činil devět korun. I nadále přitom nezáleží na tom, které patří bance. Klienti Equa si tedy budou moci bezplatně vybírat ze všech bankomatů v tuzemsku (sama Equa ani žádné „vlastní“ nemá).

Podobnou výhodu nabízí klientům už od svého startu bezpoplatková mBank. Také ona nemá vlastní síť bankomatů a klienti si mohou zdarma vybírat kdekoliv v Česku. Později ale banka tuto výhodu omezila a podmínila ji tím, že klient v daném měsíci utratí kartou u obchodníků alespoň 2000 korun (pak mají jeden výběr zdarma, při vyšší útratě až tři výběry).

Celý článek a tabulku účtů zadarmo najdete na Aktuálně.cz

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Co nového chystají banky pro podzimní sezónu?

11. 9. 2012 | Zdeněk Bubák | 1 komentář

Co nového chystají banky pro podzimní sezónu?

Ve spolupráci se serverem Finparáda vám přinášíme informace o chystaných novinkách v nabídce bank, které by se měly objevit na podzim, případně i o akcích, které již běží, ale budou... celý článek

Běžné účty pro starší (a méně pokročilé). Co nabízejí banky seniorům?

16. 8. 2012 | Ondřej Tůma | 14 komentářů

Běžné účty pro starší (a méně pokročilé). Co nabízejí banky seniorům?

Ve své propagaci banky cílí tu na studenty, tu na lidi na počátku kariéry, na lidi ve středních letech... Senioři zůstávají z pochopitelných důvodů stranou. Jaké běžné účty by jim doporučovaly... celý článek

Je libo bankovní účet za babku?

11. 6. 2012 | Lada Kičmerová

Je libo bankovní účet za babku?

Nové banky a nabídky na českém trhu pomalu dávají věci čím dál víc do pohybu. Účet zdarma už není exotický druh a transparentnost či jednoduchost jen reklamní hesla. Z čeho můžete vybírat... celý článek

Malé peníze: Air Bank, Equa bank, Fio, mBank, Zuno – kterou vybrat?

9. 5. 2012 | Jan Müller | 43 komentářů

Malé peníze: Air Bank, Equa bank, Fio, mBank, Zuno – kterou vybrat?

Každý týden odpovídá Jan Müller na otázky čtenářů. Dnes se čtenář poohlíží po změně a chtěl by poradit s výběrem mezi levnými bankami. Klíčová otázka je však podle Jana Müllera jiná:... celý článek

Škola finanční gramotnosti: měníme banku

31. 1. 2012 | Roman Baroš | 29 komentářů

Škola finanční gramotnosti: měníme banku

Je dost pravděpodobné, že nemáte ten nejlepší účet. A je také dost pravděpodobné, že to víte. Tak proč jste ho ještě nezměnili? Kupodivu v tom nejste výjimeční, jakousi iracionální... celý článek

Partners Financial Services