VZP zaskočil zájem o zdravotní bonusy. Na proplacení si počkáte

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 16. 4. 2024 | 2 komentáře
VZP zaskočil zájem o zdravotní bonusy. Na proplacení si počkáte

Zdroj: Shutterstock

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) hlásí rekord v zájmu o zdravotní příspěvky. Za první čtvrtletí eviduje na 465 tisíc podaných žádostí, což je oproti stejnému období loni nárůst o polovinu. Přistoupila kvůli tomu i k posílení personálu.

Počet žádostí je podle pojišťovny tak vysoký, že momentálně pro její vyřízení běžně využívá 30denní lhůtu. Ve výjimečných případech může dojít i k jejímu prodloužení.

„Vedle enormního nárůstu počtu žádostí o příspěvek v průběhu prvního kvartálu přešly k VZP tisíce nových klientů. Předpokládám, že právě široké spektrum benefitů je pro ně jednou z motivací,“ říká náměstek ředitele VZP pro služby klientům Ivan Duškov.

Nejčastěji klienti podle pojišťovny žádají o příspěvek na pohybové aktivity a dentální hygienu. „Zejména příspěvek na dentální hygienu je natolik atraktivní, že se bezpochyby propíše i do návštěvnosti pravidelných prohlídek u praktika, kterými je podmíněn,“ dodává Duškov.

V letošním roce se podle VZP jedná o dva typy příspěvků navázaných na prevenci – kromě příspěvku na dentální hygienu, o který si klienti mohou požádat po absolvování preventivní prohlídky u praktického lékaře, se jedná o příspěvek na rehabilitační aktivity. Na ten mají nárok ti pojištěnci VZP, kteří se zúčastní alespoň jednoho z celonárodních screeningových programů. Žádosti je nutné podat on-line prostřednictvím aplikace Moje VZP.

Zdravotní pojišťovnu mohou lidé měnit v průběhu roku vždy ve dvou stanovených termínech. Další přeregistrační období nastane po letních prázdninách.

Redakce Peníze.cz prošla letošní seznamy benefitů a bonusů jednotlivých pojišťoven. Podívejte se, na co zdravotní pojišťovny letos lákají klienty

Štěstí přeje připraveným! Pojistěte se.

Porovnáme nabídky 5 životních pojišťoven a do minuty najdeme tu nejvýhodnější pojistku pro vás i celou rodinu.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Práce na dohodu. Jaká pravidla letos platí a proč je výhodná

22. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 2 komentáře

Práce na dohodu. Jaká pravidla letos platí a proč je výhodná

Jaké podmínky platí pro dohodu o provedení práce (DPP) a dohodu o pracovní činnosti (DPČ)? Co se změnilo a co se brzy měnit bude? Tady je přehled.

Nové limity u pracovních dohod: Později a jinak, schválili poslanci

17. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nové limity u pracovních dohod: Později a jinak, schválili poslanci

Dohodáři se zatím o své příjmy bát nemusí. Nová pravidla, která měla od července omezit řetězení dohod o provedení práce, budou platit až od příštího roku. A navíc jinak, než se předpokládalo.... celý článek

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

10. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

Jste v práci svědkem nějaké nečekané dramatické události – začne hořet, kolega spadne z výšky nebo se ocitnete u dopravní nehody. Po čase se u vás projeví posttraumatický syndrom. Jde... celý článek

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

1. 4. 2024 | Petr Kučera

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

Jaké jsou termíny pro daňové přiznání, přehledy pojištění OVSČ a oznámení osvobozených příjmů? Máme podrobnosti.

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

20. 3. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

Do konce března můžete požádat o změnu zdravotní pojišťovny. Prošli jsme seznamy benefitů a bonusů. Podívejte se, na co zdravotní pojišťovny letos lákají klienty.

Partners Financial Services