Nejlevnější překlenovací úvěry ze stavebka. Tady je žebříček

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 18. 2. 2021 | 1 komentář
Nejlevnější překlenovací úvěry ze stavebka. Tady je žebříček

Zdroj: Shutterstock

Nezajištěný úvěr si teď můžete ve stavební spořitelně sjednat s úrokem pod čtyři procenta. Nejvýhodnější nabídku má aktuálně Moneta stavební spořitelna. Spočítal to specializovaný web Stavebky.cz.

Ten srovnal překlenovací úvěry, tedy půjčky, které lze získat bez čekání a bez předchozího spoření. Z nabízených překlenovacích úvěrů navíc vybral ty, u nichž není potřeba zajištění zástavního práva k nemovitosti. Tyto úvěry jsou vhodné například pro financování rekonstrukcí a oprav bydlení.

Porovnání webu Stavebky.cz počítá s úvěrem ve výši 300 000 Kč a měsíční splátkou 2700 Kč.

Kupujete? Poradíme!

Klíčení
Zdroj: Shutterstock

Dost bylo nájmu. Chcete do vlastního, ale váháte, z čeho to vlastní zaplatit? Hypotéka? Nebo úvěr ze stavebního spoření? Poradíme. My porovnáme nabídky, vy ušetříte.

Vítězem srovnání je překlenovací úvěr NaÚvěr N2 kombinovaný s tarifem stavebního spoření ProBydlení. Při splátce 2700 Kč měsíčně splatíte třistatisícový úvěr za 137 měsíců a celkem zaplatíte 369 476 korun. To odpovídá čisté roční úrokové sazbě 3,766 %.

Petr Kielar z webu Stavebky.cz upozorňuje, že nabídka Monety není výhodná jen cenou. Nabízí také nejdelší dobu splatnosti až na 22 let i nejvyšší objem: půjčit si lze až milion korun. Výhodná je i pevná úroková sazba, která se nemění po celou dobu splácení.

Druhá v pořadí skončila nabídka Modré pyramidy. Její Rychloúvěr je s pevnou úrokovou sazbou, nebo se sazbou fixovanou na pět let. Pětiletá fixace je o něco levnější a odpovídá čisté úrokové sazbě 3,978 %. Po uplynutí pěti let se může úroková sazba změnit, a to nejvýše na 6 %. U varianty s pevnou úrokovou sazbou po celou dobu splácení vychází čistá úroková sazba na 4,508 %, spočítal web Stavebky.cz.

Čistá úroková sazba zahrnuje všechny výdaje včetně poplatků, které souvisejí se splácením překlenovacího úvěru. Takto vypočtená sazba je porovnatelná s úrokovou sazbou úvěru, který je poskytován bez poplatků.

Zdroj: Stavebky.cz

Kompletní výsledky srovnání nezajištěných překlenovacích úvěrů.

Podrobnosti a další praktické informace najdete na webu Stavebky.cz.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Startují výhodné úvěry k programu Oprav dům po babičce. Mají bezkonkurenční úrok

29. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Startují výhodné úvěry k programu Oprav dům po babičce. Mají bezkonkurenční úrok

Dotační program Oprav dům po babičce doplní nabídka výhodných úvěrů od stavebních spořitelen a bank. Úrok bude poloviční proti tomu, co běžně nabízí trh – maximální RPSN bude 3,5 procenta... celý článek

Jak si snížit daně. Velký přehled odpočtů a slev

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Jak si snížit daně. Velký přehled odpočtů a slev

Také při vyplňování přiznání za rok 2023 můžete využít odečitatelné položky a daňové slevy. Na daních díky nim zaplatíte mnohem méně než patnáct procent z příjmů. Tady je aktuální přehled. celý článek

Češi si vzali hypotéky za 150 miliard, refinancovali jen 17 procent

15. 1. 2024 | Olga Skalková

Češi si vzali hypotéky za 150 miliard, refinancovali jen 17 procent

Banky a stavební spořitelny poskytly za celý loňský rok nové hypoteční úvěry za 150 miliard korun, z toho čistě nové úvěry bez refinancování činily 124 miliard.

Jak si snížit daně. Tohle všechno teď můžete využít

1. 1. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Jak si snížit daně. Tohle všechno teď můžete využít

Na daních můžete zaplatit mnohem méně než patnáct procent z příjmů. Při vyplňování přiznání za rok 2023 lze využít odečitatelné položky a daňové slevy. Tady je aktuální přehled.

Oprav dům po babičce: Dotace doplní výhodné úvěry

19. 12. 2023 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Oprav dům po babičce: Dotace doplní výhodné úvěry

Dotační program Oprav dům po babičce doplní nabídka výhodných úvěrů od stavebních spořitelen a bank. Úvěry s úrokem do 3,5 procenta by měly začít nabízet v únoru.

Partners Financial Services