Bezrealitky se spojuje s realitkou. Lanařit nebudeme, slibuje

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 9. 2. 2021 | 6 komentářů
Bezrealitky se spojuje s realitkou. Lanařit nebudeme, slibuje
Vladimír Zuzák a Hendrik Meyer
Zdroj: Bezrealitky

Společnost Bezrealitky.cz získala poloviční podíl v realitní kanceláří Maxima Reality. Ze spojení vychází nová služba nazvaná Komfort. Podle zástupců obou společností se však klienti Bezrealitky nemusí obávat, že by je realitní makléři aktivně oslovovali.

„Je na klientech, jestli službu využijí. Rozhodně nebudeme nikoho lanařit,“ říká šéf Bezrealitky.cz Hendrik Meyer. Lidé se tak mohou rozhodnout, zda je pro ně výhodnější dosavadní prodej svépomocí, nebo s pomocí specialisty prodeje.

„Cítíme potřebu rozšířit se z online i do offline světa. Vzniká tak komplexní realitní služba, která nabízí pod jednou střechou obě možnosti,“ říká Meyer. Novinka je podle něj určena pro lidi, kteří si na prodej vlastní nemovitosti svépomocí netroufnou, nemají čas anebo potřebují pomoc, protože bydlí v jiné lokalitě, než kde nemovitost prodávají.

Vyberte si nemovitost

Výběr nemovitosti.
Zdroj: Shutterstock.com

Hledáte dům nebo byt snů a nemůžete nalézt ten pravý? Nebo potřebujete najít pronájem? Vyzkoušejte náš katalog nemovitostí, při jehož tvorbě jsme se spojili s předním českým portálem Bezrealitky.

Reality Peníze.cz

Služba Komfort nemá pevný poplatek. Vydělávat chce díky tomu, že experti připraví nemovitost tak, aby ji výrazně zhodnotili oproti stavu, kdy by se ji majitel rozhodl prodat sám. Za to si pak z konečné prodejní ceny odečtou individuálně stanovenou cenu za servis.

„Pracujeme se sítí vlastních specialistů, kteří se společně podílí na každé zakázce. I díky tomu se prodeje jedné nemovitosti může účastnit až desítka specialistů pro jednotlivé konkrétní kroky, kteří nejsou placeni provizemi, ale standardním platem,“ upřesňuje šéf Maxima Reality Vladimír Zuzák. Své lidi má firma třeba na asistenci při prohlídkách, předvýběr zájemců, technickou kontrolu nemovitosti, na home staging, focení nebo právní služby.

Firmy ze začátku předpokládají zájem v řádech desítek prodejů měsíčně, což by odpovídalo méně jak desetině z prodejů uskutečněných přes Bezrealitky. „Když to budeme dělat dobře, můžeme se dostat na stovky. Obrat Maximy by to zvýšilo o více jak sto procent. Byli bychom rádi, kdyby se k nám následně přidali další realitní specialisté,“ říká Zuzák.

Web Bezrealitky měsíčně navštíví více než půl milionu lidí, každý měsíc se jeho prostřednictvím prodá zhruba 800 a pronajme kolem 4000 nemovitostí. Portál také nabízí kompletní správu a pronájem nemovitosti pro investory.

Maxima Reality v roce 2020 prodala nemovitosti za více jak dvě miliardy korun, obrat na provizích dosáhl 71 milionů. Firma se loni rozšířila do regionů a pokrývá už téměř celou republiku.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

9. 2. 2021 13:54, Leprikon

Já to teda pochopil tak, že můžete i dál inzerovat sám. Nebo se pletu?

Zobrazit celé vlákno

+4
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

9. 2. 2021 11:40, Ojoj

A je to v hajzlu. Teď už asi jen nakupovat, prodávat přes rodinu nebo přátele, aby to proběhlo bez realitky. Ovšem, jak se píše v článku, kdo se nechce o nic starat, bude to s realitkou pro ně lepší (za provize).

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

Dvě aktuální studie zmapovaly situaci na trhu s nemovitostmi. Jedna upozorňuje, že ceny bytů začínají opět růst. A druhá popisuje nebývalý zájem o pronájmy.

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Partners Financial Services