BrandInsight | Radim Zelený | 19. 8. 2024
Česká strojírenská firma Můj technik má široký záběr. Konstrukční řešení i hotové stroje dodává do nejrůznějších průmyslových odvětví: když propadne jedno, budou zakázky z jiného. Letos chce Můj technik zdvojnásobit loňský obrat a růst. Jak a kam se dočtete se v rozhovoru s jeho jednatelem Vojtěchem Rejmontem.
Aktuality | Jana Divinová | 7. 2. 2023 | 2 komentáře
Napřed to byla sarančata stěhovavá a larvy potemníka domácího, pak cvrček domácí, teď se na talíř Evropanů dostanou i potemníci stájoví. Evropská komise rozšířila seznam hmyzu, který lze v EU prodávat jako potraviny.
Očima expertů | Ondřej Tůma | 20. 4. 2018 | 2 komentáře
Ministr zemědělství v demisi Jiří Milek by chtěl stanovením minimálních marží zabránit obchodním řetězcům, aby prodávaly potraviny pod cenou. Pomůže to v praxi českým zemědělcům a potravinářům, nebo by se měl stát v téhle problematice angažovat jinak, pokud vůbec?
Analýza | Jan Traxler | 2. 7. 2012 | 4 komentáře
Akcie těžebních společností nabízí zajímavý způsob, jak se dlouhodobě podílet na růstu cen komodit. Mnohé „komoditní akcie“ se dnes obchodují za příznivé ceny. Dlouhodobý dynamický investor může aktuální situace využít k nákupům.
Očima expertů | Ondřej Tůma | 20. 1. 2012 | 13 komentářů
Výhledy na rok 2012 nejsou dobré. Možností k dobrým investicím prý nebude mnoho. Vždy se ale najdou výjimky. Kde bude šance vydělat podle ekonoma Aleše Michla, podnikatele Tomia Okamury, ekonomického žurnalisty Miroslava Motejlka a dalších osobnosti ze světa financí?
Očima expertů | Ondřej Tůma | 21. 10. 2011 | 8 komentářů
Měly by mít české supermarkety povinnost nabízet určité množství českých potravin? Přečtěte si, co si o takové podpoře domácích výrobků myslí ekonomové Pavel Kohout a Petr Mach, podnikatel Tomio Okamura či právník Tomáš Sokol.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 10. 9. 2011 | 4 komentáře
V rozhovoru s majitelem sítě restaurací Ambiente se dozvíte, jak těžké je otevírat podnik v New Yorku, že v Americe jsou taky složitá pravidla, ale nikdo se je nepokouší obcházet, ale také proč je v Česku málo kvalitních kuchařů.
Co se děje | Ondřej Tůma | 3. 8. 2011 | 46 komentářů
V obchodních řetězcích se prodávají potraviny pochybné kvality. Podle řady odborníků jsme odpadkovým košem Západu. Českému spotřebiteli to ale – zdá se – nevadí. Hlavně že je to v akci…