Vodafone zdražuje paušální tarify. Spojte si služby, radí

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 25. 1. 2023
Vodafone zdražuje paušální tarify. Spojte si služby, radí
Ilustrační hovor.
Zdroj: Shutterstock

Operátor Vodafone zvýší ceny paušálních mobilních tarifů pro domácnosti i firmy zhruba o devět procent. U předplacených karet, dosavadních tarifů pevného připojení k internetu ani u služby Vodafone TV se ceny nemění.

Nový ceník začne platit 26. února. U stávajících zákazníků změna proběhne po tomto datu vždy s nejbližším zúčtovacím obdobím. Například lidem, kteří mají zúčtovací období ke 4. dni v měsíci, začne operátor účtovat vyšší cenu až od 4. března.

„V případě, že má zákazník aktivní službu FlexiStrop, nastavíme mu limit o 10 procent vyšší, aby nedošlo k omezení služeb. Limit si následně může upravit podle svých potřeb,“ píše Vodafone v dnešním oznámení.

Pokud má zákazník na aktuální služby nějaké zvýhodnění, nová cena ho zohlední. Operátor zároveň připomíná, že spojením služeb u Vodafonu lze výrazně ušetřit: „Pokud si zákazník zvolí pevný internet, mobilní služby i televizní nabídku od Vodafonu, získá na tento balíček cenové zvýhodnění až 700 korun měsíčně,“ upřesňuje.

„Podobně jako domácnosti a další firmy, i my jsme v posledním roce pocítili výrazně rostoucí ceny energií a dalších výdajů, například na údržbu sítě. Dopad vyšších nákladů na zákazníky se nám doposud dařilo mírnit i díky tomu, že jsme nakupovali energie chytře a dopředu, aby jejich cena byla co nejnižší. Zvýšili jsme také naši vnitřní efektivitu. Nechceme ale, aby jakákoliv úsporná opatření šla na úkor kvality služeb, které poskytujeme,“ vysvětluje Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Levnější volání a internet. Sleva pro postižené a nově i pro chudé

19. 12. 2022 | Jana Divinová

Levnější volání a internet. Sleva pro postižené a nově i pro chudé

Čtyři operátoři – O2, T-Mobile, Vodafone a Poda – budou od ledna nabízet cenově zvýhodněné telekomunikační služby včetně internetu nejen zdravotně postiženým jako dosud, ale také lidem... celý článek

Pro všechny telefony jedna nabíječka. EU stanovila termín

14. 12. 2022 | Jana Divinová

Pro všechny telefony jedna nabíječka. EU stanovila termín

Od konce roku 2024 se ve státech Evropské unie budou moci prodávat jen telefony s jednotnou nabíječkou, s portem USB typu C (ten na úvodním obrázku tohoto textu). Konkrétně začnou nová... celý článek

Volání a data v Česku zůstávají mezi nejdražšími v Evropě

12. 12. 2022 | redakce Peníze.CZ

Volání a data v Česku zůstávají mezi nejdražšími v Evropě

Češi dál platí za volání a data jedny z nejvyšších cen v Evropě. Upozornil na to Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ), který se zaměřil na činnost Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ).

Pozor na drahá data, kde je nečekáte. I v Evropě snadno přijdete o tisíce

27. 7. 2022 | Jana Divinová | 3 komentáře

Pozor na drahá data, kde je nečekáte. I v Evropě snadno přijdete o tisíce

Když přejíždíte hranice mezi zeměmi Evropské unie, nemusíte mít strach z vyúčtování za roaming. Za telefon platíte jako doma. Když ovšem hranice prochází mezinárodními vodami, může... celý článek

Partners Financial Services