Allianz vylepšila portál pro klienty. Překvapila chybami

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 26. 7. 2021 19:00 aktualizováno 28. 7. 2021 17:30 | 6 komentářů
Allianz vylepšila portál pro klienty. Překvapila chybami

Zdroj: Shutterstock

Pojišťovna Allianz spustila novou verzi klientského portálu MojeAllianz, který funguje od roku 2012.

„Umožňuje lépe spravovat pojistné smlouvy na dálku, upravovat osobní údaje v profilu a udržovat si detailní přehled o platbách za pojistné,“ říká Jan Andrijko, ředitel Market Managementu Allianz pojišťovny.

Na klienty čeká například bezpečnější přihlašování – dosud stačilo jméno a heslo, nově přibyl SMS kód jako dvoufázové ověření. Pojistné lze platit přímo online, a to včetně Apple Pay a Google Pay. Novinkou je i takzvané responzivní zobrazení, tedy přizpůsobení obsahu všem mobilním zařízením.

„Chtějí-li klienti zkontrolovat své pojistky, ujistit se o jejich nastavení či splatnosti, mohou to udělat kdykoliv a odkudkoliv. Stačí jim pouze internetové připojení a přihlašovací údaje, nemusejí si instalovat žádnou novou aplikaci,“ upřesňuje Andrijko.

Allianz informovala o spuštění nové verze v pátek na sociálních sítích, v pondělí poslala zprávu médiím. Šéfredaktor webu Peníze.cz si ji vyzkoušel – a bohužel hned na první pohled objevil několik chyb. Ty se přitom týkají toho hlavního, co klient od podobného portálu čeká: přesného přehledu sjednaných produktů.

Zatímco v předchozí verzi portálu našel také informace o své smlouvě doplňkového penzijního spoření, v nové verzi chybějí. Mezi produkty se penzijní spoření ukazuje jako „neaktivní“, pojišťovna nabízí jeho sjednání. Když si někdo delší dobu spoří na důchod, může ho to vyděsit.

Úvodní obrazovka s přehledem produktů (smluv) pak sice správně ukazuje aktivní smlouvy k pojištění vozidla nebo k pojištění majetku, hned o kousek vedle však zároveň hlásí, že pojištění vozidla i majetku je neaktivní a doporučuje jeho sjednání.

Matoucí je také zobrazení staré a nové smlouvy ke stejnému produktu. Pokud klient – jako v našem případě – ke konci letošního června nahradil staré smlouvy novými (u stejné pojišťovny), ještě 26. července se ukazují jako aktivní jak ta nová, tak i stará.

Zdroj: Peníze.cz

Rébus v nové verzi portálu: Je pojištění vozidla aktivní, nebo neaktivní?

„Pokud jde o doplňkové penzijní spoření – některým (nikoli všem) klientům naší penzijní společnosti, kteří převedli své peníze do doplňkového penzijního spoření, se skutečně informace nezobrazují správně. Na odstranění této chyby pracujeme a velmi nás mrzí, že k tomu došlo. Pokud si nejsou klienti jisti zobrazenými informacemi v novém portálu, mohou si je například zkontrolovat také na zákaznické lince 241 170 00 nebo u svého obchodního zástupce,“ říká k tomu mluvčí pojišťovny Marie Petrovová.

„Úvodní obrazovka ukazuje aktivní smlouvy. Dlaždice, která se zobrazuje jako neaktivní, je zamýšlena jako připomínka – máte-li například v rodině další auto nebo jste si pořídil novou nemovitost a podobně, nabízíme vám možnost sjednat nové pojištění. Vnímáte-li toto rozložení jako matoucí, je to pro nás důležitá informace a děkujeme za ní, s názvy těchto dlaždic budeme pracovat,“ dodává.

„Při designu portálu jsme vycházeli z doporučení našich klientů a provedených uživatelských testování. Také po spuštění nové verze stále sbíráme zpětnou vazbu a budeme ji zohledňovat v případných dalších úpravách,“ ujišťuje mluvčí.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

26. 7. 2021 20:27, Miroslav Václavík

Nová verze klientského portálu MojeAllianz je podstatně horší než původní formát. Přehled plateb penzijního připojištění je "roztahán" na mnoha listech - mém případě na 9 ! listech o 20 řádcích, o žádném zkvalitnění údajů nelze hovořit. Chybí jednoduchý souhrnný přehled o platbách za jednotlivé roky /stará verze to obsahovala/.
Grafika stránek /i pojištění auta/ je bídná, špatně strukturovaná, působí na mne jak od učně grafika. Za mne známka -3.

+19
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

Allianz, pojištění, pojišťovna

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

19. 4. 2024 | Radim Zelený | 3 komentáře

Češi se ochudili o miliardy. Neměli životní pojištění

Úrazy, onemocnění, invalidita či úmrtí – pojistné události, za které loni Češi od pojišťoven dostali bezmála deset miliard korun. Mohlo to ale být mnohem víc. O miliardy Češi přišli,... celý článek

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

10. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

Jste v práci svědkem nějaké nečekané dramatické události – začne hořet, kolega spadne z výšky nebo se ocitnete u dopravní nehody. Po čase se u vás projeví posttraumatický syndrom. Jde... celý článek

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

25. 3. 2024 | Martina Mádlová | 3 komentáře

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

Chcete si pořídit nový automobil a zajistit mu maximální ochranu? Běžné havarijní pojištění pro vás není úplně výhodné? Zamyslete se nad pojištěním GAP a allrisk. Oba typy pojištění... celý článek

Partners Financial Services