KB vstupuje do firmy financující e-shopy

pk | rubrika: Aktuality | 21. 10. 2020
KB vstupuje do firmy financující e-shopy

Zdroj: KB/Lemonero

Komerční banka majetkově vstupuje do společnosti Lemonero, získává 11% podíl prostřednictvím své dceřiné firmy KB SmartSolutions.

Český start-up Lemonero přináší digitální platformu, která díky datům a umělé inteligenci slibuje zajistit rychlé a flexibilní provozní financování malým a středním e-shopům. Letos získalo Lemonero třetí místo v soutěži Vodafone Nápad roku.

„Lemonero dokáže vyřídit půjčku pro začínající e-shopy, nebo e-shopy, které potřebují kapitál k dalšímu růstu či jen vykrytí momentálního výpadku cash flow, ve velmi krátkém čase – již do 24 hodin. Celý proces funguje online včetně podpisu smlouvy a správy půjčky,“ přibližuje Michal Taubner, mluvčí Komerční banky.

Tým společnosti Lemonero vede Jan Laštůvka, který má mimo jiné zkušenosti z budování globálního start-upu MonkeyData, jehož služby používá v současnosti vice než 30 000 e-shopů po celém světě. Na pozici produktového šéfa Lemonera působí Luboš Malík, který je také jedním ze spoluzakladatelů MonkeyData.

Lemonero s Komerční bankou chtějí „dobýt trh e-commerce v oblasti B2B financování a to nejen v České republice, ale i v Evropě“.

„Naší vizí je zjednodušit e-shopům přístup ke kapitálu, který tak nutně potřebují k růstu. Celý segment malých a středních e-shopů vnímáme jako extrémně podfinancovaný a věříme, že díky naší platformě dokážeme dostat peníze do e-shopů, které na ně v současnosti nedosáhnou, nebo mají cestu k nim složitou a zdlouhavou,“ říká Laštůvka.

Na úvodní fotografii jsou (zleva): Jiří Přibyl (jednatel KB SmartSolutions), Petr Kalanyos (Company Developer z KB SmartSolutions odpovědný za spolupráci s Lemonero), Luboš Malík (CPO & Founder Lemonero), Jan Laštůvka (CEO & Founder Lemonero), Patrik Nový (jednatel KB SmartSolutions), Luboš Martinák (finanční analytik KB).


Chcete víc inovací?

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna má úschovnu peněz pro nákup bazarového zboží

8. 10. 2020 | Jiří Hovorka

Spořitelna má úschovnu peněz pro nákup bazarového zboží

Česká spořitelna vyvinula službu, která zvyšuje bezpečnost nákupu zboží v internetových bazarech. Dohodnuto.cz funguje zatím v pilotním provozu pro pozvané uživatele.

Fakturu zaplatíte později. Novinka odkládá platby

8. 10. 2020 | Jiří Hovorka

Fakturu zaplatíte později. Novinka odkládá platby

Malé a střední firmy mají novou možnost, jak zaplatit za faktury později. Startup Cashbot.cz je převezme, zaplatí dodavatelům a podnikatelé za ně za poplatek zaplatí později.

Naučte se nové slovo. Přichází skipovací karta

6. 10. 2020 | Petr Kučera | 7 komentářů

Naučte se nové slovo. Přichází skipovací karta

Mall Pay má velké plány. Místo jedné varianty odložených plateb nově nabízí čtyři. A hlavně: Věří, že Čechy naučí skipovat.

Komerční banka vstupuje do fintechu Roger

5. 10. 2020 | Petr Kučera

Komerční banka vstupuje do fintechu Roger

Komerční banka získala podíl 24,9 % ve společnosti Platební instituce Roger. „V dalších třech letech máme přednostní právo nabýt ve společnosti majoritu,“ říká David Formánek, člen... celý článek

Akcenta koupila tržiště s fakturami Zalep.to

1. 10. 2020 | Jiří Hovorka | 2 komentáře

Akcenta koupila tržiště s fakturami Zalep.to

Platební instituce Akcenta CZ koupila startupový projekt Zalep.to. Svým klientům z řad firem tak nově nabídne možnost factoringu, tedy rychlého profinancování jejich faktur. Cenu akvizice... celý článek

Partners Financial Services