Proč tisknout firemní materiály online? Ušetříte čas i peníze

PR článek | rubrika: FINEXPO | 5. 6. 2023
Chystáte se na tisk firemních materiálů? Nejjednodušším způsobem, jak na to, je tisk online. Jaké jsou jeho výhody? Kdy se vyplatí tisk objednat? A podle jakých kritérií vybrat spolehlivou tiskárnu? Poradíme vám v našem článku.
Proč tisknout firemní materiály online? Ušetříte čas i peníze

Zdroj: pointcz.com

Komerční spolupráce

Online tisk si zamilujete

S jakou cenou můžu počítat? A kdy bude zakázka hotová? Pokud se chystáte na online tisk propagačních materiálů, pravděpodobně budete chtít znát odpovědi na tyto otázky. A to ještě před tím, než objednávku odešlete. Na webu tiskárny POINT CZ najdete přehledný konfigurátor, díky kterému se vše potřebné dozvíte během několika minut. 

To ale není jediná výhoda tisku online. Kromě toho, že vše vyřídíte odkudkoliv, také výrazně ušetříte. A to se vyplatí.

Věčné dilema – ofset nebo digitál

Ještě před tím, než se pustíte do tisku reklamních materiálů, byste se měli rozhodnout, jakou technologii tisku zvolíte. Zde přichází na řadu dvě možnosti – ofsetový tisk vs. digitální tisk. Ofsetový tisk se vyplatí u reklamních kampaní, kde tisknete materiály ve velkém nákladu. U ofsetu platí, že čím více kopií vytvoříte, tím výhodněji vás tisk vyjde. 

Digitální tisk zase zvolte v případě, kdy se chystáte na výrobu menší či střední zakázky. Pokud tedy budete vyrábět pár kusů jídelních lístků se sezónní nabídkou, je pro vás malonákladový digitální tisk jasnou volbou. A to i v případě, kdy budete tisknout propagační materiály větších rozměrů. Díky velkoplošnému digitálnímu tisku zvládnete u tiskárny POINT CZ vytisknout třeba i plakát nebo nástěnný kalendář. Online tisk můžete využít zkrátka na cokoliv.

Méně je více. Nebo naopak?

Říká se, že méně je více. Není to tak ale vždy. Pokud plánujete tisk různých reklamních materiálů, jako jsou například vizitky, plakáty nebo kalendáře, zadejte je do výroby najednou. Nejen, že ušetříte na poštovném, ale také může tiskárna naplánovat tisk všech produktů najednou. 

Pokud si tedy například objednáte tisk plakátů online a zároveň výrobu jiných tiskovin ze stejného materiálu, vyhnete se zbytečné spotřebě archů. Pokud to bude možné, tiskárna naplánuje vše tak, aby se papíry zbytečně neplýtvalo. Některé společnosti navíc nabízí i množstevní slevy, a tak se opravdu vyplatí zadat objednávku najednou. 

Čím dříve, tím lépe. Je tomu tak i u tisku?

Ano. A právě u tisku to platí dvojnásob. Mnohé tiskárny zvládnou vyrobit vybrané produkty i expresně. U tiskárny POINT CZ vám například do 24 hodin od objednání bez problému vytisknou neskládané letáky, sešívané brožury, vizitky i karty.  I přesto je lepší si objednat tisk vizitek online (či jiných produktů) předem. Nejen, že ušetříte, ale také se vyhnete stresu. V důsledku celkového vypětí můžete například odeslat do tiskárny špatný soubor a na opravy už nezbyde příliš času. 

Některé tiskárny, jako je například POINT CZ, mají vlastní specialisty, kteří kontrolují tisková data ještě před odesláním do výroby. Díky tomu se často podaří minimalizovat případné chyby.

Vyberte si tiskárnu, na kterou se můžete spolehnout

Pokud se přece jen stane, že se při tisku nepovede vše podle vašich představ, nebojte se na tiskárnu obrátit. Z těchto důvodů je vždy lepší tisknout brožury, letáky či kalendáře u osvědčených společností. Nenechte se proto nalákat nejlevnější cenou. Ne vždy je to tak nejlepší cesta a při tisku byste na to mohli doplatit. Se spolehlivou tiskárnou budete mít jistotu, že případné nejasnosti vyřešíte snadno a rychle.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

30. 4. 2024 | Petr Kučera

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

Co je letos jinak? Jaké slevy se dají využít? Do kdy je potřeba odevzdat přehledy OSVČ? Poradíme.

Jaký je rozdíl mezi personálním a mzdovým systémem?

30. 4. 2024 | PR text

Jaký je rozdíl mezi personálním a mzdovým systémem?

Čas jsou peníze – to ví každý úspěšný člověk i firma. Abyste dosahovali lepších výsledků, měli byste digitalizovat a automatizovat opakované činnosti, které zabírají hodně času. Ušetřený... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

4. 4. 2024 | PR text

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Partners Financial Services