Kompenzační bonus je nově i pro lidi v úpadku, dobrovolníky a pěstouny

pk | rubrika: Aktuality | 24. 2. 2021 | 6 komentářů

O takzvaný kompenzační bonus mohou nově žádat i lidé, kteří jsou v úpadku – typicky v konkurzu nebo oddlužení. Překážkou už není ani činnost dobrovolného pracovníka pečovatelské služby nebo výkon pěstounské péče (pobírání odměny pěstouna) na základě takzvané dohody.

Finanční správa dnes začíná přijímat žádosti, a to i zpětně za všechna „bonusová období“ od loňského 5. října do 15. února. Žádosti lze podávat až do 26. dubna.

Na nespravedlivé podmínky pro lidi v oddlužení upozorňovali od loňska opoziční Piráti, odmítavé argumenty ministryně financí Aleny Schillerové pak zpochybnil i ombudsman Stanislav Křeček. Schillerová říkala, že pro změnu potřebuje výslovný souhlas Evropské komise.

Od února budou pro kompenzační bonus platit nové, v zásadě mírnější podmínky – zatím se čeká na jejich definitivní schválení Parlamentem. 

Další změny od února: Nový kompenzační bonus. Takhle se vylepší podmínky

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+39
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

24. 2. 2021 19:23, Hanka

Taky by mohli dát bonus inv.důchodcům,kteří mají 6 200,- a marodí na COVID,i tři měsíce po oboustranném zápalu plic protože,mají stále zdravotní problémi. Myslíte,že se dá vyžít z toho,jen slyšíme OSVČ, ŽIVNOSTNÍKY,kde jsou sestřičky,které nejvíce starají o pacienty,ty mají rodiny a myslí na druhé a nic od Fialy, Pekárkové a slavné opozicineslyšíme jak jsou podnikatelé na tom špatně.Myslímjiní lidé jsou na to hůř,ne jenom při COVIDU,ale i v normalním životě.A měla by se hlavně opozice sama zeptat proč se jsme na pokraji zhrocení.

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nový kompenzační bonus prošel. Takhle se vylepší

25. 2. 2021 | Petr Kučera | 41 komentářů

Nový kompenzační bonus prošel. Takhle se vylepší

Podpora pro podnikatele má být jednodušší a pro víc zájemců. Kompenzační bonus se zvýší z 500 na 1000 Kč, na poloviční částku dosáhnou i lidé s nařízenou karanténou nebo izolací. A... celý článek

Co dělat, když nemám na bydlení a jídlo. Pomoc pro lidi v nouzi

10. 11. 2020 | Jiří Hovorka | 38 komentářů

Co dělat, když nemám na bydlení a jídlo. Pomoc pro lidi v nouzi

Dana Pavlousková už tři roky pomáhá samoživitelkám v nouzi. V koronavirové době její Klub svobodných matek dostal ještě větší smysl. Měsíčně řeší stovky žádostí od lidí, kteří nemají... celý článek

Osobní bankrot se zkrátí. Oddlužení má být na tři roky

2. 11. 2020 | Jiří Hovorka | 12 komentářů

Osobní bankrot se zkrátí. Oddlužení má být na tři roky

Cesta z dluhů bude snadnější a rychlejší. Návrh ministerstva spravedlnosti, reagující na unijní směrnici, podpořila vláda.