Dobývání Ameriky. Česká firma hlídá byznys s klienty

Radim Zelený | rubrika: BrandInsight | 20. 8. 2020 | 1 komentář
Český nástroj eWay-CRM integruje řízení vztahů se zákazníky přímo do Outlooku. Nejvíc firemních klientů našel v Americe.
Dobývání Ameriky. Česká firma hlídá byznys s klienty

Zdroj: eWay System

Jan Lalinský a Roman Štefko, majitelé firmy eWay System, se věnují vývoji nástroje, který klientům pomáhá organizovat komunikaci s klienty, poptávky a zakázky – tedy systému CRM. V silné konkurenci se jejich produkt eWay-CRM prosadil především díky své uživatelské a technické komplexnosti.

eWay-CRM se zrodil před dvanácti lety ve společnosti MEMOS Software. Původně jako zakázkový software pro právní kancelář, zakomponovaný přímo do Microsoft Outlooku. Lalinský se Štefkem si brzy uvědomili, že jde o nápad k nezaplacení – s Outlookem pracují tisíce firem a nabízet jim doplněk, který z něj udělá plnohodnotný CRM nástroj, představovalo skvělou byznysovou příležitost.

Oba podnikatelé proto společně s MEMOS Software založili samostatnou firmu a produkt začali nabízet pod značkou eWay-CRM. „Začátky byly krušné, oba jsme studovali a já neustále pendloval mezi školou a firmou. Na osobní život nebyl vůbec čas. O přestávkách jsem vyřizoval e-maily a telefony, a když mí spolubydlící na koleji večer juchali, já jsem se připravoval na prezentace,“ říká Lalinský. Dnes má společnost sedm set klientů a tisíce uživatelů z celého světa.

Univerzální nástroj

Firma se od počátku profilovala nabídkou řešení a nástrojů tak, aby dokázala vyjít vstříc i těm nejnáročnějším zákazníkům. eWay-CRM má stovky volitelných parametrů a výsledný produkt klientům přizpůsobujeme přesně na míru. „Naši konzultanti nastavují jednotlivé formuláře, upravují workflow a uživatelská práva a podle přání zákazníků budují i reporting,“ vysvětluje Lalinský.

Komplexita se ale projevuje i na technické úrovni. Jako jediná česká firma nabízejí produkt, který je nejen kompletně zabudovaný do Outlooku, ale zároveň je k dispozici i v mobilních telefonech a nově i jako webová služba. „Naším cílem je vytvořit nástroj, u kterého uživatel nebude řešit, jaké zařízení má v ruce. Sedím u počítače? Běžím po ulici s mobilem? Nebo jsem doma na Macu? Tam všude eWay-CRM funguje,“ dodává Lalinský.

America first

Čeští podnikatelé si brzy uvědomili, že pokud chtějí dělat špičkový software na globální úrovni, je třeba jít s kůži na trh do Spojených států, které byznysově představují jedno z nejzajímavějších, ale zároveň i nejtvrdších prostředí.

Ve společnosti tak vznikl speciální tým složený z obchodníků a konzultantů, kterému začíná pracovní doba ve tři hodiny odpoledne a končí, když už většina Čechů dávno spí.

„Primárně se snažíme hledat rodilé mluvčí, ideálně Američany nebo Kanaďany. A to nejen kvůli jazyku, ale i kvůli mentalitě. Působení na americkém trhu, kde máme také nejvíc klientů, nás ostří a posouvá vpřed. Veškerou zpětnou vazbu se snažíme co nejrychleji zapracovat tak, aby z ní profitovali i čeští klienti. Nejde jen o nové funkce v softwaru, ale i o výukové materiály, lepší podporu nebo jednodušší procesy,“ uzavírají majitelé firmy, jejichž produkt se ve srovnáních CRM systémů pravidelně umísťuje mezi nejlepšími v kategorii „poměr cena/výkon“.

eway
Zdroj eWay System

Jeho firma pomáhá jiným společnostem udržet pořádek ve vztazích se zákazníky. „Posloužit vám klidně může tužka a papír,“ říká ředitel eWay System. Od určité velikosti je ale šikovnější mít zdatnějšího pomocníka. Se svým software na řízení vztahů s klienty chce dobýt Ameriku a tvrdí, že jeho konkurentem je samotný Microsoft.

Rozhovor s Janem Lalinským z eWay System na Peníze.cz

Peníze BrandInsight

Radim Zelený

Studoval žurnalistiku v Praze. Pro Peníze.cz a Finmag píše články o korporacích, ale i malých a středních firmách. Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+20
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Oblíbená témata

crm, eway

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

4. 4. 2024 | PR text

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

1. 4. 2024 | Petr Kučera

Do kdy podat daňové přiznání a zaplatit. Přehled termínů

Jaké jsou termíny pro daňové přiznání, přehledy pojištění OVSČ a oznámení osvobozených příjmů? Máme podrobnosti.

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

22. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

V každé druhé dosud neotevřené datové schránce se nachází dopis od finančního úřadu nebo exekutora. Vyplývá to ze statistik odesílatelů zpráv do datovek, které zveřejnila Digitální... celý článek

Partners Financial Services