Fondee zjednodušilo registraci a jde na Slovensko

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 24. 9. 2021 | 12 komentářů
Fondee zjednodušilo registraci a jde na Slovensko

Zdroj: Shutterstock

Česká investiční služba Fondee zjednodušila registraci a začíná působit i na Slovensku. Novou formu registrace umožnila Fondee změna brokera, tím je místo původního nizozemského Degira nově J&T Banka.

Doposud registrace probíhala nejdříve na webu Fondee, pak u Degira a dokončovala se opět u Fondee. Některé klienty to mohlo odrazovat. „Nová registrace je jednodušší, rychlejší a hlavně plně v režii Fondee. Výrazně se také zlepšila rychlost zpracování plateb. Nový je i bankovní účet pro zasílání vkladů,“ říká Hlavsa.

J&T Banka se už loni na podzim stala investorem do Fondee, když investičnímu startupu poskytla deset milionů korun na další rozvoj. Fondee funguje od začátku roku 2020 a nyní má přes 4400 klientů.

Srovnejte si to s námi

„Původně jsme si mysleli, že by bylo skvělé mít na konci letošního roku 5000 klientů, ale pokud budou klienti přibývat podobným tempem jako v posledních týdnech, můžeme klidně atakovat metu 10 000 zákazníků. Nový broker J&T Banka nám tento plán pomůže splnit díky technickému a strukturálnímu know-how,“ říká Hlavsa.

„Z pozice předního obchodníka s cennými papíry vítáme každého, kdo se jej snaží zpřístupnit širšímu okruhu investorů či nějak zlepšovat. Jsme rádi, že se nám s Fondee podařilo zjednodušit a zrychlit celý proces investování, a věříme, že změnu uvítají také uživatelé. Pro nás je tento krok dalším prohloubením společného partnerství,“ komentuje Tomáš Klimíček, člen představenstva J&T Banky.

Fondee je alternativou k podílovým fondům. Neplatí se u něj za investici žádné vstupní poplatky a správcovský poplatek se pohybuje kolem 1 %. Služba investuje do vybraných ETF a pro klienty má předpřipravená investiční portfolia. Podobné služby nabízí v Česku také Indigo od Patrie a Portu od Wood & Company.

„Mnoho lidí u nás i na Slovensku řeší, jakým způsobem zhodnotit své peníze, ale mnoho z nich stále neví, kudy se vydat. Často si myslí, že investování je jenom pro bohaté, ale to již dávno není pravda. Vnímáme Česko a Slovensko jako historicky jeden trh, takže vstup na Slovensko je pro Fondee přirozený krok,“ říká Eva Hlavsová.

Expanzi do dalších zemí EU Fondee umožňuje licence obchodníka s cennými papíry od České národní banky, kterou firma získala letos v červenci.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 12 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 12. 2021 21:10, Janek

My máme s manželkou obojí, jak Fondee, tak Portu. Vzhledem k nízkému poplatku dětského účtu (jen 0,25% ročně) jsme zřídili Portu i oběma našim dětem. Snad jim to časem něco vydělá.

Pokud chcete někdo vyzkoušet investování Fondee nebo Portu s benefitem na čtvrt roku zdarma, stačí se zaregistrovat přes moji pozvánku níže:

Portu:
https://www.portu.cz/?pozvanka=kuglerz1027

Fondee:
https://www.fondee.cz/?referral=LBJIGYHC

Registrací přes moji pozvánku získáte Vy i já první 3 měsíce zcela bez poplatku.
Přeji úspěšné investování ať už s Fondee nebo Portu. Ať se daří :)

+5
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (12 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

8. 3. 2024 | Martin Mašát | 1 komentář

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

Zatímco akciím pomáhá až nekritická víra v budoucnost umělé inteligence, ceny dluhopisů poslalo nahoru rozhodnutí České národní banky.

Výsledky nemovitostních fondů: Inflaci překonalo šest retailových

27. 2. 2024 | Jan Traxler

Výsledky nemovitostních fondů: Inflaci překonalo šest retailových

Většina retailových nemovitostních fondů loni vydělala kolem pěti až sedmi procent. Nejvyšší zhodnocení zaznamenal Mint I. rezidenční fond, ukazuje porovnání.

Češi řekli, proč neinvestují. Na prvním místě je strach

20. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Češi řekli, proč neinvestují. Na prvním místě je strach

Strach z podvodu a ze ztráty peněz jsou nejčastějšími důvody, proč Češi neinvestují. Až za nimi je nedostatek peněz. Ukázal to průzkum agentury Perfect Crowd na reprezentativním vzorku... celý článek

Jak se kupuje dům za šest miliard. Šéf fondu podrobně o Arkádách Pankrác

7. 2. 2024 | Martin Vlnas

Jak se kupuje dům za šest miliard. Šéf fondu podrobně o Arkádách Pankrác

Nemovitostní fond Trigea získal pražské obchodní centrum Arkády Pankrác. Jak se mu to podařilo a jaké s ním má další plány? Rozhovor s Tomášem Trčkou, zakladatelem a generálním ředitelem... celý článek

Partners Financial Services