Samoobslužné pokladny už jsou i v Lidlu. Zatím na zkoušku

Jana Divinová | rubrika: Aktuality | 15. 2. 2022 | 16 komentářů
Samoobslužné pokladny už jsou i v Lidlu. Zatím na zkoušku
Novinka v Lidlu.
Zdroj: Lidl

Zaplatit nákup u samoobslužných pokladen už mohou i někteří zákazníci řetězce Lidl. Pilotní projekt spustil zatím v jediné prodejně: na Olbrachtově ulici v pražské Krči.

„V současné době je tam k dispozici šest samoobslužných pokladen. Po celou dobu otevření prodejny je z nich k dispozici proškolený zaměstnanec, který zákazníkům v případě potřeby poradí a pomůže. Mimo samoobslužnou pokladní zónu jsou zákazníkům k dispozici ještě čtyři standardní a čtyři expresní pokladny,“ upřesňuje mluvčí řetězce Tomáš Myler.

Lidl zatím neprozradil, jestli bude testovat samoobslužné pokladny i v dalších prodejnách, případně kdy by se měly objevit v ostrém provozu. „V případě, že bychom v budoucnu plánovali rozšířit samoobslužné pokladny do dalších prodejen, budeme o tom včas informovat,“ odpovídá Myler.

Samoobslužná pokladna v LidluZdroj: Lidl

Samoobslužné pokladny v Lidlu.

Lidl je posledním z velkých řetězců, který samoobslužné pokladny zavádí. Jako první s nimi přišlo v roce 2008 Tesco, v roce 2010 Globus, postupně se přidaly další sítě. Samoobslužné pokladny už najdeme i v Albertu, Bille, Coopu nebo Kauflandu, od loňska je testuje Penny Market.

Obliba samoobslužných pokladen dlouhodobě roste. V období pandemie koronaviru se zájem ještě znásobil. Nejsou však pro každého – část lidí ráda zůstává u klasického pásu s obsluhou, omezením může být také velikost nákupu.

Další možností je skenování položek přímo během nákupu – s touto inovací přišel jako první Globus, dnes ji nabízejí i Tesco, Kaufland a zkouší ji Albert.


Fotogalerie: Do Česka vstupují nové řetězce a značky

Diskont označovaný jako ruský Lidl, nové prodejny zboží pro domácnost nebo futuristická prodejna polského řetězce. A ještě přilétá Majaland. Do Česka nově přišlo skoro 25 značek obchodů a služeb. Seznamte se.

Jana Divinová

Autor článku Jana Divinová

Vystudovala ekonomii a management na Vysoké škole báňské. V redakci NextPage Media působí od podzimu 2021, předtím pracovala v MF Dnes a iDnes.cz. Volný čas tráví nejraději s rodinou a přáteli. Miluje přírodu, cestování a... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 16 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 2. 2022 11:07, cmnl11

Hlavně aby to nedopdlo jako v Tescu, kde vás zoufale malým počtem otevřených pokladen s permanentní frontou (1-2 na celý obchoďák) tlačí k použití těch samoobslužných.

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 2. 2022 10:47, Alena

Nepodceňujte Čechy, Češi nejsou blbí. A když už píšete o Češích, tak se píše velké písmeno. Takže zde je otázka, kdo je blbý, zda Češi nebo je zde otázka, zda autorka svého příspěvku? Zjevně nechápe Lucie systém, jak to v obchoech chodí.

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (16 komentářů) příspěvků.

A tohle už jste četli?

Obleč se jako včelař. Penny láká na slevu v netradiční akci

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Obleč se jako včelař. Penny láká na slevu v netradiční akci

Penny láká na poněkud netradiční slevu. Kdo v pondělí 20. května přijde na prodejnu řetězce oblečený ve včelařském oblečení, dostane cukr krystal bílý za sníženou cenu 14,90 koruny... celý článek

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

Neproběhla vysněná dovolená podle vašich představ? Poradíme, kdy můžete dostat své peníze zpět a jak při reklamaci efektivně postupovat.

Penny rozšiřuje prodej na dálku. Nákup rozveze už i po Praze

16. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Penny rozšiřuje prodej na dálku. Nákup rozveze už i po Praze

Online objednávku a rovážku přes aplikaci dopravní společnostii Wolt testuje diskontní řetězec Penny už od loňského roku. Doteď mohli službu vyzkoušet zákazníci v Brně a Hradci Králové. Nově... celý článek

Pozor na Temu. Manipuluje a nechrání uživatele, stěžuje si dTest

16. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Pozor na Temu. Manipuluje a nechrání uživatele, stěžuje si dTest

Skupina evropských spotřebitelských organizací včetně českého dTestu podala stížnost na čínské online tržiště Temu. 

Polská Biedronka míří k sousedům. Slováci se na ni těší, doma řeší obří pokuty

14. 5. 2024 | Ivana Sladkovská

Polská Biedronka míří k sousedům. Slováci se na ni těší, doma řeší obří pokuty

Loni polský řetězec Biedronka oznámil, že se chystá na Slovensko. Češi i Slováci z pohraničí si ho oblíbili kvůli nízkým cenám. Otazník ale visí nad kvalitou a původem potravin. Biedronka... celý článek

Partners Financial Services