Rostoucí nájmy v Praze přitahují investory. Jakou nemovitost koupit?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 11. 11. 2019
Rostoucí nájmy a pokračující příliv mladých lidí do metropole zajišťují investicím do nemovitostí atraktivní výnos i stabilitu do dalších let.
Rostoucí nájmy v Praze přitahují investory. Jakou nemovitost koupit?

Komerční spolupráce

Praha má podle nedávné studie skoro 1,55 milionu obyvatel, o 250 000 více, než udává Český statistický úřad. Ukazuje se, že Praha je pro mladé lidi ještě atraktivnějším místem k životu, než se donedávna zdálo.

Studie, kterou si objednal magistrát, vychází z dat operátorů a s největší pravděpodobností ukazuje daleko reálnější čísla, než data statistiků, kteří u občanů České republiky evidují pobyt podle tzv. trvalého bydliště zapsaného v občance. Studie ukázala na to, co řada realitních kanceláří i developerů eviduje už řadu let. Mladí lidé si často nechávají trvalé bydliště u rodičů i poté, co si v Praze pronajmou byt. Teprve když si poprvé kupují vlastní nemovitost, zapíšou si trvalé bydliště v nově koupeném bytě. Skutečný počet obyvatel hlavního města je díky tomu daleko vyšší než doposud uváděný 1 309 000 obyvatel.

Rostoucí nájmy zajišťují stabilní výnosy

Pracovní příležitosti i bohatý městský život přitahují mladou generaci, která generuje většinu poptávky po nájemním bydlení. Vyšší poptávka než nabídka stojí za růstem nájmů a i přes rostoucí ceny bytů tak roční výnos z pronájmu v Praze běžně dosahuje 3–4,5 %. Nejvyhledávanější jsou malé jednotky s dispozicí 1+kk a 2+kk.

Developerské společnosti zareagovaly nabídkou menších bytů, ale i atelierů a ubytovacích jednotek. Tento posun umožnil nový občanský zákoník platný od 1. 1. 2014. K účelu bydlení lze dnes již pronajmout i prostor, který k bydlení není zkolaudován, a smluvní strany jsou při pronájmu vázány stejně, jako kdyby šlo o pronájem bytu (§ 2243, odst. 1. NOZ).

Nový projekt ve Strašnicích

Poptávce investorů hledajících zajímavé zhodnocení vychází vstříc i developerský projekt Ateliery Strašnice vyrůstající uprostřed oblíbené obytné čtvrti. Nově budované jednotky nabízejí flexibilitu použití a standardní vybavení stejné jako u bytových jednotek. Většinu nabídky tvoří dispozice 1+kk a 2+kk doplněné ve vyšších patrech většími jednotkami o ploše 77–154 m².

Areál bude tvořit dvojice budov vyrůstajících na společné podnoži garážových stání, mezi domy vznikne klidné atrium s předzahrádkami a pěším přístupem k domu. Čisté fasády domů budou doplněny balkony, ustupující nejvyšší podlaží vytvářejí prostor pro rozlehlé terasy.

Plný komfort zahrne podzemní garážová stání, sklepy a balkony, moderní koupelny s kvalitními zařizovacími předměty, prostorné místnosti s plovoucími podlahami, připojení na rychlý internet, TV.

V klidné čtvrti blízko centra

Projekt je zasazen do příjemného prostředí klidné obytné čtvrti, díky blízkosti metra i tramvaje je doprava do centra či na Vinohrady otázkou 10–12 minut.

V blízkém okolí se nachází známý oddechový areál Gutovka, supermarket Billa i nákupní centrum Tesco Skalka, v blízkosti metra Strašnická řada menších obchůdků. V okolí projektu tak naleznete vše, co člověk pro život ve městě potřebuje.

Výhodný pronájem

„Pro budoucí pronájem atelierů budou důležité nízká energetická náročnost, praktické uspořádání dispozic a flexibilita využití, stejně jako snadná doprava do centra Prahy a blízkost kancelářských center na ose metra A“, říká Pavel Bošek z realitní kanceláře TIDE REALITY, která je výhradním prodejcem projektu. „Pro plátce DPH může být navíc zajímavým benefitem možnost odpočtu daně z přidané hodnoty ve výši 21 %.“

Více informací: www.atelierystrasnice.cz

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

21. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ v roce 2023 klesl na 29,6 miliardy korun, přesto byl druhý nejvyšší za posledních deset let. Vyšší byl jen v roce 2022, kdy dosáhl rekordních 80,7... celý článek

Partners Financial Services