Nejsilnější dívka na světě. Utekla z Afghánistánu a teď chce do Serie A
Fatima Haidari v Itálii pokračuje v tom, co jí Tálibán loni zakázal – studuje a hraje...více
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)
14. 8. 2009 13:07 | jezevec
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
16. 7. 2009 10:39 | a
... Opencard dostanete výměnou za nahlášení a prokázání své identity v Pražském centra kartových služeb. Odtamtud údaje putují k akciové společnosti, která provozuje a spravuje příslušnou databázi. Samotná opencard by ovšem byla k ničemu, pokud by nezpřístupňovala nějaké služby. V současné době jsou to časové jízdenky v pražské MHD, výpůjčky v knihovně, placení parkovného a přístup na web Magistrátu. Ani jednu z těchto služeb ale není možné využívat anonymně - a to právě proto, že základní stavební kámen platformy, samotná karta, stojí a padá s předložením občanského průkazu. Vzhledem k proklamovanému záměru nabídnout využití opencard v budoucnu i dalším účelům se takové řešení zdá z hlediska ochrany soukromí velmi nešťastné. Kdyby někdo chtěl do systému opencard přidat hypotetickou aplikaci "Předplatné do divadla", nelze při nejlepší vůli jinak, než že se někdo dozví, kdy, na co a kam dotyčný Pražan do divadla chodí. ... ... Bezpečnostním problémem přetrvávajícím dodnes je číslo čipu, které je součástí nešifrované úvodní komunikace mezi kartou a čtečkou. To opakuje čtečka (například turniket v metru) do prostoru a lze jej zachytit na desítky metrů. Vytvořit bombu, která vybuchne v okamžiku vstupu konkrétní osoby do prostoru metra, je tedy velmi snadné. Jistě, je to za vlasy přitažený argument, ale takových jsme, když jde o vzdání se soukromí pro zdánlivé zvýšení bezpečnosti, slyšeli již bezpočet....
PS: Petici požadující plnou anonymizaci opencard můžete podepsat na http://www.slidilove.cz/petice/opencard
16. 7. 2009 7:57 | Mlady akcionar
Nechcete mi tvrdit, že to má snímač otisků ... když si děcko kartu půjčí, tak koupí cigár habakuk.
16. 7. 2009 7:25 | Olly