Rohlík kartou (ne)zaplatíš

Použít kartu pro platbu v řádu desetikorun je v některých obchodech problém. "To je moc malá částka," zní častá reakce prodavačů. Mají na to vůbec právo? A mohou po vás chtít více peněz při placení kartou než v hotovosti?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

14. 8. 2003 10:59, tmejda

moc to s tim nesouvisi,ale so se mi dnes stalo na flore v albertu: vzal jsem si z regalu kefirovy mliko, dlouhy fronty u "dvou" otevrenych pokladen a kdyz jsem konecne prisel na radu, tak mu to divne piplo a neprecetlo, co to je za vyrobek. vola pracovnici danyho useku a pak povida: "tohle neni k prodeji!!" fakt dobrej zacatek dne... kazdou chvili clovek zjisti co je na svete vsechno mozny...doufam ze do priste oznacej vyrobky,ktery jsou urceny k prodeji..))

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 8. 2005 10:55, vladko001


PS:GEORGE SOROS-75 LET, ŽID-Z BUDAPEŠTI- PO SVÉM ÚTĚKU PŘED KOMUNISTICKOU DIKTATUROU STUDOVAL NA PROSLULÉ LONDON SCHOOL OF ECONOMICS KDE BYL JEDNÍM Z JEHO UČITELŮ RAKOUSKÝ EMIGRANT,POZDĚJŠÍ NOSITEL NOBELOVY CENY SIR KARL POPPER.

TEN SE SVÉHO ČASU VYJÁDŘIL.ŽE VE VĚKU MASMEDIÁLNÍMANIPULACE HROZÍ,ŽE SE ZNAČNÁ ČÁST SPOLEČNOSTI NECHÁ

MALÝMI ČI VĚTŠÍMI VYVOLENÝMI BRATRY ČI SESTRAMI?

UBAVIT TÉMĚŘ AŽ K SMRTI !

JEHO MNOHÉ DALŠÍ PROROCKÉ MYŠLENKY JEŠTĚ V BUDOUCNU BUDOU VÍCE NEŽ DŮLEŽITÉ.

NUŽE TENTO POPPERŮV PILNÝ ŽÁK G.SOROS SE NEDÁVNO VEŘEJNĚ VYJÁDŘIL:"ÚHLAVNÍM NEPŘÍTELEM OTEVŘENÉ SPOLEČNOSTI NENÍ KOMUNIZMUS,ALE KAPITALIZMUS"

COPAK TÍM CHTĚL ASI MISTR ŘÍCI?ŽE KAPITALIZMUS JE OCHOTEN--ŘEČENO SPOLU S J.S.LENKEM- ---TV OČKO- RÝŽOVAT I NA AKCÍCH,KDE.."PŘITOM VŠICHNI VĚDÍ,ŽE JDE Z 80% O NĚJAKEJ FET"?

KLASIK V ŘÍMĚ KDYSI ŘÍKAL,ŽE MU PENÍZE Z VEŘEJNÝCH ZÁCHODKŮ NESMRDÍ.ČESKÉMU STÁTU ,ZDÁ SE, BRZY NEBUDOU SMRDĚT PENÍZE Z PROSTITUCE.

ALE ABY SE JEŠTĚ I TYHLE AKCE VEŘEJNĚ PROPAGOVALY A PODPOROVALY Z PENĚZ DANOVÝCH POPLATNÍKŮ,TO UŽ JE TROCHU MOC.

Právo 13.08.2005 "ZA VŠÍM HLEDEJ EGOIZMUS." STR.8.

CO BY NA TO V NĚMECKU ŘEKL RUDÝ OSKAR L. ,POPŘ. RUDÝ KENNY,STAROSTA LONDÝNA?

MOŽNÁ BY SE JICH NA TO JARDA PLESL MOHL ZEPTAT.

JÁ-ZA SEBE JSEM SI JISTÝ,ŽE G .SOROS BY SVÉ VNUKY A VNUČKY URČITĚ NERAD VIDĚL NA TAKOVÉTO TECHNOPÁRTY,BEZ OHLEDU NA TO,JESTLI BUDE V CURYCHU,NEBO V PRAZE.

I BEZ TANKŮ,CTIHODNÝ JUDR SOKOLE!§§§

MÁ TOTIŽ SVOJE POTOMKY PŘÍLIŠ RÁD!

-42
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 169 komentářů)

13. 8. 2003 9:13 | Petr Dusek

K cene.
Chcete tim rici, ze obchoodnik nema pravo nabidnout SLEVU (nikoli jinou cenu, ale slevu) tomu, kdo zaplati hotove? To by byl docela kruty zasah do jeho prava stanovovat cenu podle sveho. Samozrejme zalezi na zneni konkretni smlouvy, ale ty asi k dispozici nebudou...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 9:07 | pf

Mně se libi,
ja se to pospichalkove rozciluji nad ztracenymi minutami kvuli nekomu, kdo plati kartou. Co takhle se rozcilovat nad tim, ze v supermarketu nejsou otevrene vsechny pokladny?

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 9:03 | PAR

Skutecnost.
Dovolim si pouze upresnit nektere informace ktere jsem zde cetl. Skutecna castka za platbu kartou se u obchodnika pohybuje ve vysi cca 4% je to trochu rozdilne dle banky, ktera pripojeni realizovala u KB je to onech 4%. Dalsi naklady jsou na servis zarizeni a datove pripojeni terminalu, to bohuzel nejsou take male naklady. Jiste obchodnik se rozhodnul nabidnout tuto sluzbu a banku mu jiz nedala na vyber ve smlouve takze ji prijal a musi se podle ni ridit a bohuzel prijimat platby i kdyby to bylo 0,90 hal za rohlik. Jina vec je sleva za platbu v hotovosti. To neni nezname ani v zahranici, napriklad Formule ve francii va pri platbe v hotovosti automaticky poskytnou 2% skevy. U nas probehlo jednani a snad i arbitraz jak jsem se docetl mezi svazem obchodu a sluzeb a vydavateli karet kde bylo rozhodnuto o tom ze pokud je cena uvedena jako 100,-Kč nemuzu pri platbe kartou učtovat 104,-Kč, ale naopak muzu pri platbe v hotovosti poskytnout slevu na 96,-Kč. Stejne tak pokud budou i pro obchodniky karty tak vyhodne neni problem slevu poskytovat obracene. To znamena pokud je ve smlouve cokoli jineho je to neplatne a jedna se pouze o neplatnost clanku smlouvy. Ostatne tak jak bylo rozhodnuto ve velmi podobne kauze v pripade Plzenskeho Prazdroje, ale to uz je jina.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 9:03 | kolo@vratek

To pf - komentar ke komentari.
ad 1 a 2. Z velke miry mate recht, ale spousta lidi klidne pusti kartu z dohledu - to jsem taky delal - a pak uz jste v maleru. A sikovny lotr vas zmakne i jinak - treba si pokazde zapamatuje jednu ctverici a tvari se, ze neco nefunguje, abyste se musel opakovane snazit. Zlate pravidlo – nedat kartu z ruky – malokdo dodrzuje za vsech okolnosti.
"3. Cislo samotne je vam na XXXXX, protoze pokud byste cislo chtel zneuzit, musite znat rovnez datum platnosti a jmeno a vetsinou i adresu, na kterou banka zasila vypisy. Bez toho internetovy nakup neudelate. " Jestli jste si tak jisty, tak tady vystavte vsechny udaje uvedene na vasi karte a uvidime. Ale pak se nevztekejte.
"4. V civilizaci za takvou skodu samozrejme odpovida ten, kdo kartu vystavil. " V civilizaci bezpochyby. Shodneme se, ze neni rec o Cesku, ze?

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 8:43 | Petr Tomasek

Ze strany podnikatele.
Banky si skutecne uctuji 4% srazku pri platbe kartou, takze lide platici hotove by meli SPRAVNE automaticky dostat 4% slevu. Ovsem vzhledem ke smlouvam s bankami tu slevu dostat NESMEJI. Proc se mam nechat okradat o 4% ?? ### Ohledne front - ano, u nas placeni kartou trva neskutecne dlouho, takze jako zakaznik v supermarketu taky zezelenam, kdyz nekdo vytahne kartu..

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 6:31

Ano, potíže mám vždy, když někdo přede mnou platí kartou. Trvá to nepoměrně déle, než kdyby platil hotově. Ostatně už se těším, jaký bude poprask, až ta celosvětová virtuální síť, která eviduje naše peníze klekne. Vždyť dnes máte jen nějaká čísla v bance. Mimochodem, jen moje nedůvěra v peníze v bance mne zachránila od jakýchkoliv škod padlých bank. Já jsem neztratila v bankách ani korunu. Ale jak to dělám, to si s dovolením nechám pro sebe.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2003 0:24

Jo jeste pokud mate tolik casu ze muzete cekat az prijede policie .... no nevim zdrzujete sebe a ne obchodnika ten vi ze penize zaplatite.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 8. 2003 0:20

Nepřečetl jste si spravne svoji smlouvu. Ta rika ve svych vseobecnych podminkach - platba kartou je nevymahatelnym narokem ....... v podstate vypliva ze pokud budemit obchodnik zvysene naklady se zaplacenim muze je vymahat .... po vas. Čtete vseobecne podminky smluv. Neni to zak jednoduche a z vaseho vyjadreni je spis citit sobectvi .... ono proste nekdy ten terminal proste nejde ....chapete ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 8. 2003 22:30

Co se týče placení u obchodníka, který má oficiálně přijímat embosované platební karty, ale skutek utek: Už se mi několikrát stalo, že jsem chtěl plati kartou, ale "pro poruchu terminálu" to nešlo. Pojmem porucha rozumějte např. došlý papír... ZKUŠENOST 1: Jde-li o obchod, kde nejdříve koupím, poté konzumuji (výrobek/službu), tak vyhrál obchodník, protože mě u kasy pošle do háje a odkáže na bankomat. Kromě stížnosti bance, která Vás většinou také pošle (slušněji) do háje, není obrany. ZKUŠENOST 2: Jde-li o obchod, kde nejdříve konzumuji výrobek/službu (tj. hotel, restaurace, čerpací stanice, jídelní vůz ČD atd.), tak jsem vyhrál já. Já totiž STRAŠNĚ MOOOOC chci zaplatit kartou, kterou ovšem obchodník nechce přijmout a kterou MUSÍ přijmout. Mluvím zde ovšem POUZE o embosovaných kartách. Z praxe mohu potvrdit, že na čerpací stanici již 3x oprášili imrinter (ano, opravdu je mají, byly to JET a 2x OMV). Ovšem jako "zálohu" mám na tyto účely i CCS kartu - a věřte, že CCS dává na benzinky imprintery, protože určitě by nebavilo obsluhu se handrkovat s řidičem tiráku, který natankoval za 20000 Kč, že... V restauraci již také "našli" imprinter, poté co jsem jim navrhl, že mohou zavolat Policii ČR a vše vyřešíme, ovšem hotovost ode mně neuvidí (mnou nabídnutý šek odmítli).
Nikdo obchodníky nenutí brát karty. Pokud obchod karty nebere, plně to respektuji a platím v hotovosti jako každý jiný. Pokud si mohu vybrat, jdu do obchodu, který karty akceptuje. Pak ovšem i vyžaduji plná práva držitele karty a povinnosti obchodníka. Odměnou za to bude PRAVIDELNÝ a spokojený zákazník (na což ovšem často českých obchodníků neslyší). Pro ty, co mají na to čas a otrlou povahu doporučuji tlačit obchodníky na maximum k dodržování smlouvy s bankou (a tím i jejich banku) tak, že prostě bez karty no business a v případě platby PO službě si počkat i na příjezd Policie (však já CHCI zaplatit, ale...) Ono totiž se může stát, že na kartě může být vyčerpaný limit pro bankomat, ale ne pro obchodníka, takže z bankomatu vedle restaurace stejně držitel karty nic nevybere (tak to aspoň vysvětluji já...)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2003 22:30

Jen pro informaci: V současné době u nás zprostředkovávají karetní transakce tyto společnosti: 1, HVB Bank: VISA, MasterCard (připravuje se Diners Club) 2, KB: VISA, MasterCard, JCB, AmEx 3, ČSOB: VISA, MasterCard, Diners Club 4, ČS: MasterCard, VISA, JCB, Diners Cub 5, American Express: AmEx (ale mají provizi 5%!!!) 6, CCS Česká společnost pro platební karty: CCS, VISA, MasterCard
Do pádu dělala tiše jen MasterCard i Union Banka, která to převzala po bývalé Ekoagrobance. Ovšem ta měla jen pár obchodníků, kteří se dali spočítat na prstech ruky.
Aktivně se totiž o platební karty zajímám a jsem jejich velký fanda. Už mám doma hezkou sbírku vlastních karet na své jméno, včetně gold (drahý koníček :-))) V současné době mám tyto platební karty: Volksbank - MasterCard, MasterCard eBanka - MasterCard Gold, MasterCard, Maestro, VISA Eectron HVB Bank - MasterCard (ale účet ruším) + Maestro ČS - MasterCard kredit, VISA Electron ČSOB, Poštovní spořitelna - MasterCard kredit CCS - CCS osobní karta (už jsem s ní také platil na imprinteru, v Barumu, jenže berou za každou transakci 1,5% provize DRŽITELI karty)
Ne, čísla karet a PINy psát nebudu :-)))
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2003 22:26

1. Jsem obchodník, který přijímá platební karty, a to dvojnásobný:
A, Jako zprostředkovatel pojištění (normální obchodní zástupce bývalé Winterthur pojišťovny) jsem PŘIJÍMAL platební karty pro své klienty. Měl jsem slouvu s ČS, používal jsem přenosný, opravdu kapesní imprinter. Každou transakci jsem autorizoval, provizi bance jsem měl 3,8%. Nevýhody: Velká provize bance při často malé provizi za pojištění (např. majetek 6-10%). Navíc peníze z platby pojistky jsem musel pojišťovně dát ze svého a čekat na platbu od banky (cca 14 dní). ALE: Větší kredit u zákazníka, byl jsem variabilnější a často si zákazník koupil i "vetší" pojistku či zaplatil ihned větší částku než v hotovosti, takže jsem mohl mít i větší "produkci". Nikdo mě nenutil brát karty, ale bral jsem to jako výhodu oproti jiným pojišťovákům. Měl jsem vlastní IČ. (To, že jsem bral karty mně zachránilo peníze z Moravia banky, kdy jsem "zpětně" po pádu banky provedl pár transakcí sám sobě, ale stálo mě to výpověď smlouvy od ČS přes veškeré vysvětlování. Ovšem poté se mnou smlouvu bez problému uzavřela KB, také 3,8% provize a autorizace nad 5.000 Kč. Zachránil jsem si tak v MOBA cca 20.000 Kč za 3,8% provize, ovšem pořád je to lepší, než čekat věčnost na fond pojištění a přijít o 10%. Některé banky mají totiž stanoveno, že obchodník nesmí provést transakci sám sobě).
B, Přijímáme platební karty v našem katolickém kostele. Ovšem, to je poněkud jiná situace obchodníka. Prostě, kdo chce, může nám věnovat oficiální dar církvi prostřednictvím embosovaných karet MasterCard a Visa, a to buď přes imprinter (v kostele či v kanceláři) nebo i telefonicky či přes internet (mail order). U obou typů transakcí platíme 3,8% HVB Bank, se kterou máme smlouvu. Při tomto typu platby nás, přiznávám, výše provize bance tolik netíží a jsme rádi za každý minimální dar. Transakci musíme autorizovat od 5.000 Kč, mail order vždy. Já ovšem autorizuji veškeré transakce.
V obou případech jsem imprintery dostal zdarma a terminál jsem odmítl, protože jsem nechtěl platit "servisní poplatek", jak tomu říká např. ČSOB. ČS by mě terminál dala zdarma od určité výše transakcí, ale jak říkám, nechtěl jsem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2003 21:56

Dovolim si pouze upresnit nektere informace ktere jsem zde cetl. Skutecna castka za platbu kartou se u obchodnika pohybuje ve vysi cca 4% je to trochu rozdilne dle banky, ktera pripojeni realizovala u KB je to onech 4%. Dalsi naklady jsou na servis zarizeni a datove pripojeni terminalu, to bohuzel nejsou take male naklady. Jiste obchodnik se rozhodnul nabidnout tuto sluzbu a banku mu jiz nedala na vyber ve smlouve takze ji prijal a musi se podle ni ridit a bohuzel prijimat platby i kdyby to bylo 0,90 hal za rohlik. Jina vec je sleva za platbu v hotovosti. To neni nezname ani v zahranici, napriklad Formule ve francii va pri platbe v hotovosti automaticky poskytnou 2% skevy. U nas probehlo jednani a snad i arbitraz jak jsem se docetl mezi svazem obchodu a sluzeb a vydavateli karet kde bylo rozhodnuto o tom ze pokud je cena uvedena jako 100,-Kč nemuzu pri platbe kartou učtovat 104,-Kč, ale naopak muzu pri platbe v hotovosti poskytnout slevu na 96,-Kč. Stejne tak pokud budou i pro obchodniky karty tak vyhodne neni problem slevu poskytovat obracene. To znamena pokud je ve smlouve cokoli jineho je to neplatne a jedna se pouze o neplatnost clanku smlouvy. Ostatne tak jak bylo rozhodnuto ve velmi podobne kauze v pripade Plzenskeho Prazdroje, ale to uz je jina.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2003 14:42 | Roman

To je pekne, to se mi libi. :-))) A jaky pouzivaji v Dansku karty? Jsou to ty stejny co u nas a nebo maji nejake domaci specialni? Osobne mam teda zase s Delvitou dobrou zkusenost, co se tyka rychlosti overeni transakce - zrejme ale zalezi na konkretni prodejne. Tam kde nakupuju ja, tak dokonce tisknou i udaje o transakci kartou na uctenku, takze clovek nedostane dva papirky, ale jeden delsi. :-)))
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 8. 2003 14:02 | Jirina

Myslim si, ze banky, nebo kartove spolecnosti svymi poplatky ve vysi nekolika procent sve zakazniky - obchodniky, pekne okradaji. A to obchodnik nejsem a nikdy jsem nebyla. Nedivim se ovsem, ze tak propaguji placeni kartami a poradaji ruzne pofiderni vyherni souteze. Kdyz porovnam poplatek za vyber hotovosti z automatu a poplatek za platbu kartou, vubec se jim nedivim. A navic urcite banky pocitaji s psychologickym ucinkem, ze co oci nevidi, to srdce, nebo v tomto pripade lepe penezenku, neboli. Jenze v tom je prave zakopane jadro pudla. Nasnade je, kdo nakonec elektronicke platby zaplati? S nejvetsi pravdepodobnosti opet my, tedy koncovy klienti, protoze firmy si i tyto naklady zapocitaji do ceny zbozi. Pochybuji o tom, ze by se rozdelily se svymi zakazniky o naklady a dobrovolne si kratily zisk o tri nebo pet procent.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2003 13:45 | Petr

Váš postup je zcela korektní - spočítal jste si, že zvýšení obratu, které by Vám přijímání karet přineslo, nevyváží náklady, které byste s těmi platbami měl. To je v pořádku. "Alibizmus" majitelů karet se projevuje stížnostmi na obchodníky, kteří si podepíší smlouvu s bankou, ale nechtějí nést náklady s tím spojené. Majitel karty zaplatil svůj díl (roční paušální poplatek), má smlouvu, a očekává, že obchodník s logem kartové společnosti dodrží svou smlouvu, která je tím druhým koncem. Samozřejmě se Vám může stát, že vedle Vás otevře obchod někdo kdo využije toho, že z majitele karty holt dostane poloviční rabat, než aby z něho nedostal vůbec nic. A u koho ten propočet dopadne jinak, třeba si spočítá, na kolik ho ta manipulace s hotovostí přijde, jaká jsou rizika zpronevěry, atd.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 8. 2003 12:36

Jsem obchodník s výpočetní technikou. Když mi banka nabídla možnost úhrad kartou za podmínek 3.5 procenta provize bez navýšení ceny zákazníkovi, tak jsem je vyhodil, protože to dělá i půl mého rabatu a já za to na prodané zboží držím dva roky záruku a nesu veškerá rizika a náklady s prodejem spojené. Lidem velice snadno vysvětlím, že odvod bance při platbě jednoho počítače kartou je nehorázných cca 1000,- Kč a že za litr lze klidně do banky dojít. A je jen trapný alibizmus majitelů karet, kteří říkají, že je náklady obchodníků nezajímají. V americe určil soud, že odvody 1,5 procenta jsou nemravně vysoké ale u nás spotřebitelé drží hubu a krok. Takže u mne se nakupuje prostě za hotové, zato levně. s pozdravem Ing. Stanislav Hlubocký e-mail: csk@csk.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2003 12:00 | Vašek

Neznám obecná pravidla či předpisy, ale přesně tímto způsobem se mi před několika lety po relativně krátkém (pětiminutovém?) dohadování podařilo najíst se zadarmo v jedné pizzerii v Plzni. Na argument obsluhy, že jim došly propisovací "lístečky" do imprinteru, jsem nereagoval. :-)) Asi se skutečně všechny alternativy, které nám nabídne reálný život, nedají ošetřit jednoznačnými předpisy...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 8. 2003 11:06 | Kartožrout

Nejpříjemnější placení kartou jsem zažil v Dánsku. Ti chytrolíni totiž nezavedli společnou Evropskou měnu EURO a na oplátku si přijali zákon, že každý obchodník musí přijímat platební karty. Tedy, jde li si někdo koupit noviny, platí kartou. Bezvadná je na tom ta rychlost. Ne jako u nás v Delvitě 3 minuty a déle, trafikant prostě protáhne kartu, nikdo nic nepodepisuje a fičí pryč - rychlejší než počítat desetníky. Od nějaké částky výše se zadává na padu PIN.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2003 11:02 | HradilDu

Zkoušel jste podat stížnost ve vaší bance? Pokud ano a ničemu to nepomohlo, dejte nám vědět. Požádáme banku o vyjádření ke konkrétnímu případu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 8. 2003 11:01 | HradilDu

Obecné pravidlo asociací je takové, že pokud je obchodník označen logem a nepřeškrtne jej, znamená to, že je schopen kartu přijmout. Přesně na Váš problém jsem se ptal jak asociací, tak i bank. Odpovědi jsou různé. Jedni radí, abyste se předem u benzinky přesvědčil, že terminál funguje. To ale nemusí být zárukou úspěchu. Proto mi bankéři odpověděli, že klientovi nezbude nic jiného, než se s obsluhou nějak domluvit. Je možné nechat nějakou zástavu a dojet do nejbližšího bankomatu vyzvednou peníze, vrátit se. Rozhodně bych ale nezkoušel argumentovat tím, že v případě nefunkčnosti terminálu nemusíte platit. Na platbu kartou neexistuje obecný právní nárok, je to povinnost obchodníka vyplývající z jeho smlouvy s bankou!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Radovan Krejčíř

podnikatel a kriminálník

Karel Komárek

podnikatel, KKCG

Radovan Krejčíř
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Karel Komárek
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services