V Táboře bude burza práce pro lidi se zdravotním postižením

jih | rubrika: Aktuality | 17. 9. 2019

V Táboře proběhne ve čtvrtek burza práce pro lidi se zdravotním postižením či znevýhodněním. Zaměstnance na ní bude hledat 14 firem z celého okresu Tábor, vhodná volná místa budou nabízet i zaměstnanci táborského úřadu práce, kteří budou na místě poskytovat též poradenství.

Burza práce je určena především osobám se zdravotním postižením a znevýhodněním (OZP, OZZ), ale dorazit mohou i další zájemci z řad široké veřejnosti. Firmy na burze budou hledat například administrativní pracovníky, recepční, šičky, baliče nebo třeba pracovníky do lehké výroby.

Akce, kterou pořádá Úřad práce ČR společně s městem Tábor, proběhne ve čtvrtek 19. září od devíti dopoledne do jedné odpoledne v budově pracoviště místního úřadu práce - Husovo náměstí 2938.

„Integrace lidí se zdravotním postižením je téma, kterému se Úřad práce ČR dlouhodobě a intenzivně věnuje. Jako nejefektivnější se ukazuje hledání koordinovaného řešení v regionech, které je založené na úzké spolupráci se zaměstnavateli, včetně sociálního dialogu měst a obcí,“ shrnuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Tip: Očima expertů: Čtyřdenní pracovní týden. Dočkáme se už brzy?

Táborský úřad práce eviduje 359 lidí se zdravotním postižením, kteří tvoří v jeho regionu 20 procent z celkového počtu uchazečů o zaměstnání. Zdejší zaměstnavatelé nabízejí prostřednictví úřadu práce celkem 3805 volných pracovních míst, z toho jich je 179 vhodných pro osoby se zdravotním postižením.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

burza práce, ozp, úřad práce

A tohle už jste četli?

Zájem o předčasný důchod prudce klesl. Chystá se další zpřísnění

16. 5. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Zájem o předčasný důchod prudce klesl. Chystá se další zpřísnění

Ačkoliv přísnější pravidla pro odchod do předčasného důchodu platí už od loňského října, teprve letošní duben ukázal, jak moc případné zájemce odradila. Až do března totiž mohli někteří... celý článek

Přidáme vám na spoření, ať máte v důchodu víc. Proč zaměstnanci nemají zájem?

6. 5. 2024 | Kateřina Hovorková | 8 komentářů

Přidáme vám na spoření, ať máte v důchodu víc. Proč zaměstnanci nemají zájem?

Na nabídky zaměstnavatelů, kteří poskytují příspěvek na penzijní spoření, řada lidí nereaguje. Přitom by díky takovému benefitu mohli mít v důchodu výrazně vyšší úspory. Především pak... celý článek

Důchodová reforma má zelenou. Dvanáct změn, které schválila vláda

30. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 9 komentářů

Důchodová reforma má zelenou. Dvanáct změn, které schválila vláda

Věk odchodu do důchodu se zvýší. Růst penzí zpomalí, ale stoupne minimální důchod. Manželé budou moci sdílet odvody na sociální pojištění. Důchodová reforma, kterou teď vláda posílá... celý článek

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

30. 4. 2024 | Petr Kučera

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

Co je letos jinak? Jaké slevy se dají využít? Do kdy je potřeba odevzdat přehledy OSVČ? Poradíme.

Jaký je rozdíl mezi personálním a mzdovým systémem?

30. 4. 2024 | PR text

Jaký je rozdíl mezi personálním a mzdovým systémem?

Čas jsou peníze – to ví každý úspěšný člověk i firma. Abyste dosahovali lepších výsledků, měli byste digitalizovat a automatizovat opakované činnosti, které zabírají hodně času. Ušetřený... celý článek

Partners Financial Services