Jak je důležité míti AI asistenta

PR článek | rubrika: FINEXPO | 18. 4. 2023
Představte si, že jste banka, přední hráč v e-commerce nebo ICT operátor. Máte miliony zákazníků a každý den bojujete o jejich přízeň. Jak vám s tím pomůže business virtuální asistent s umělou inteligencí?
Jak je důležité míti AI asistenta

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Proč firma potřebuje vlastního AI asistenta?

Zdaleka ne pouze pro ušetření času a nákladů na komunikaci se zákazníky. Virtuální AI asistent může fungovat jako rádce, průvodce i digitální ambassador značky na webu, v aplikaci, na lince i v hodinkách. Komunikuje se všemi zákazníky najednou, přesto s každým zvlášť. Zvládne zajistit průzkum spokojenosti, bezpečnostní ověření i personalizovaná doporučení.

Strukturovaná data a informace, které asistent získá díky interakcím s reálnými zákazníky, jsou vaším digitálním zlatem. V reálném čase uvidíte, jak jsou lidé spokojeni s produkty či službami, jaké řeší problémy i jak se chovají na různých kanálech.

Big data jsou však jen začátek. AI asistent umí být i osobní. Představte si třeba bankovního asistenta, který zná nákupní chování konkrétního klienta, a umí mu tak doporučit produkty či strategie na míru. Navíc bez čekání, ihned, v jakoukoliv denní i noční dobu.

AI asistent si najde místo i ve vašem marketingovém oddělení. Má vlastní osobnost pasující do brandu, umí projevit emoce (ano, i tím se v AddAI zabýváme), mluví vaším hlasem a zákazníci si jej brzy identifikují s vaší společností.

Fantasticky působí myšlenka využít jako business virtuálního asistenta GPT – umělou inteligenci od OpenAI, která je schopná samostatně odpovědět uživateli na téměř jakýkoliv dotaz. Je jí ovšem jedno, co řekne – dopředu to totiž ani neví. Nejde moderovat, takže nemluví za firmu. Jako samostatný asistent se proto zatím nehodí. Dá se ale „ochočit“, což je přesně to, co jsme udělali u nás. Díky integraci se s GPT umíme poradit, ovšem pouze v předem definovaných případech. Například při dotazu na obecné informace mimo znalosti samotného hlavního „mozku,“ který nad celou konverzací drží ochrannou ruku. Je jím nejčastěji specificky vyladěný „AI engine“ IBM Watson, který v případě potřeby komunikuje s dalšími službami, například pro získání aktuálních informací o počasí, kurzů měn, zpráv a podobně. Samozřejmostí je pak back-endové propojení s interními systémy. Díky tomu můžeme koncovým zákazníkům doručit například informace o vyúčtování, ceníky či personifikované informace. GPT je již součástí interního AddAI asistenta i bankovního dema a chystáme první spuštění v komerčním projektu.

Ukázka integrace AI s bankou

Business AI asistent je vždy specialista, to se hodí vědět. Úspěšně pomůže v situacích, na které je předurčen a trénován. Bylo by tedy nespravedlivé po něm chtít například expertízu v bankovnictví a zdravotnictví zároveň. S týmem v AddAI.Life usilujeme o co nejširší znalostní bázi každého z našich asistentů, pro každý business je však nejlepší tvořit digitálního kolegu na míru. Ten pak skvěle padne a je užitečný vám i vašim zákazníkům.

Z hlediska uživatelského zážitku hraje nesmírně důležitou roli osobnost asistenta i každé slovo v jeho odpovědích. Příkladem skvělého zpracování je asistentka Aneta, kterou vyvíjíme pro Air Bank.

Zdroj: AddAI

Ukázka použití AddAI bankovního asistenta v mobilní aplikaci a na chytrých hodinkách. Zvětšíte kliknutím.

A přínos pro zákazníky?

AI asistent je dostupný ve dne, v noci i na Vánoce. Pracuje vždy se stejně dobrou náladou a nikdy se neunaví. Uživatele dovede k řešení rychleji, než když hledají, proklikávají se složitým menu nebo se snaží dovolat. Ocení jej i introverti a lidé, kteří neradi telefonují. Naši asistenti jsou připraveni na přirozenou komunikaci podobnou té mezilidské, a to jak pomocí textu, tak tlačítek a hlasu, což dále usnadňuje a rozšiřuje možnosti použití.

Přemýšlíte o zapojení AI asistenta do vaší firmy? V AddAI.Life vám s tím rádi poradíme, stačí si domluvit schůzku.

Podnikavé ČeskoFinmag.cz

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

30. 4. 2024 | Petr Kučera

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

Co je letos jinak? Jaké slevy se dají využít? Do kdy je potřeba odevzdat přehledy OSVČ? Poradíme.

Jaký je rozdíl mezi personálním a mzdovým systémem?

30. 4. 2024 | PR text

Jaký je rozdíl mezi personálním a mzdovým systémem?

Čas jsou peníze – to ví každý úspěšný člověk i firma. Abyste dosahovali lepších výsledků, měli byste digitalizovat a automatizovat opakované činnosti, které zabírají hodně času. Ušetřený... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

4. 4. 2024 | PR text

Začněte podnikat s největší sítí školních bister

Spousta lidí by chtěla začít podnikat, nebýt na nikom závislý a pracovat sám na sebe. Málokdo ale přijde s originálním nápadem, který má šanci uspět. Dobrá zpráva je, že takový nápad... celý článek

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

2. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Nový žebříček nejbohatších lidí světa. Je v něm i 11 Čechů

Nejbohatším člověkem světa zůstává Francouz Bernard Arnault, vlastník podniku s luxusním zbožím LVHM. Časopis Forbes spočítal jeho jmění na 233 miliard dolarů – v přepočtu asi 5,5 bilionu... celý článek

Partners Financial Services