Máj v novém kabátě. Přiblíží se větším nákupním centrům

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 20. 3. 2024
Máj v novém kabátě. Přiblíží se větším nákupním centrům

Zdroj: Amadeus Real Estate

Pražský obchodní dům Máj otevře v novém kabátě a pod novým názvem Máj Národní letos v červnu. Místo dosavadních šesti pater jich nově nabídne devět.

Na ploše přes 17 tisíc metrů čtverečních se výrazně rozšíří také nabídka služeb, která je více podobná větším nákupním centrům.

„Původní monofunkční obchodní dům Máj se promění v moderní víceúčelové centrum Máj Národní, které uspokojí zákazníky na poli obchodu, stravování, kultury a zábavy," vyjmenovává Martin Klán, člen správní rady Máj Národní a.s.

V prvním podzemním patře bude k dispozici prodejna Tesco v nové podobě. První a druhé patro obsadí nájemci v kategoriích restaurace, kavárny, květinářství, doplňky, drogerie atd. Stravovací prostor nabídne přibližně 750 míst k sezení, fungovat zde mají značky jako Popeyes, Burger King, Banh-mi, Prima bašta, Misushi či Amerikanos. Původní prostory v horních podlažích se promění na zábavní prostor, v nejvyšším patře má pak fungovat panoramatická restaurace.

Obchodní dům Máj byl dokončen v roce 1975. Od roku 2019 vlastní Máj Národní vlastní developerská společnost Amadeus Real Estate, která avizuje, že historický ráz domu na rohu ulic Národní a Spálené s rekonstrukcí nezanikne. Na fasádě budovy se má nově objevit umělecké dílo od sochaře Davida Černého.

Hlavním architektem renovace Máje je AGE project. Rekonstrukce v celkovém objemu více než čtyři miliardy korun začala v červenci 2022 a provádí ji stavební společnost Metrostav.

Letos v únoru v Praze odstartovala rekonstrukce dalšího ikonického obchoďáku - Kotvy, trvat má roky. V nižších patrech vzniknou luxusní obchody a ve vyšších kanceláře. Promění se také okolí Kotvy, například zmizí nynější vstup do potravin. Sedmipodlažní budova s celkovou plochou 28 000 metrů čtverečních byla otevřena v roce 1975.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

7. 5. 2024 | Gabriel Pleska

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

Zákon o prodejní době nedává smysl. Není v něm žádné vodítko, které svátky mají větší prodejny zakázáno prodávat a které ne. Takže kdo nechce párkrát do roka hledat, aby se to naučil... celý článek

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

6. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

Švýcarská společnost Victorinox, která proslula výrobou legendárních zavíracích armádních nožíků, je začne vyrábět bez čepele. Nahradí ji například příslušenstvím pro cyklisty.

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

3. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

Ministerstvo životního prostředí posílá na vládu novelu, která zavádí systém zálohování a vykupování PET lahví a plechovek. Co si o chystané novince myslí odborníci?

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

Sleva jen pro někoho. Komu teď řetězce nabízejí levnější nákup

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Sleva jen pro někoho. Komu teď řetězce nabízejí levnější nákup

Zboží v akci nebo sleva ve věrnostním programu – to už je pro české zákazníky samozřejmost. Relativní novinkou jsou ale slevy jen pro určité skupiny zákazníků. Třeba pro studenty, seniory... celý článek

Partners Financial Services