Konec sporů. Poradci Fincentra budou nabízet produkty ČS

jih | rubrika: Aktuality | 23. 7. 2019

Fincentrum, jedna z největších poradenských společností v Česku, začne po dvou letech opět prodávat produkty České spořitelny. K obnovení obchodní spolupráce dochází v souvislosti s probíhající fúzí společností Fincentrum a Swiss Life Select. Česká spořitelna a Fincentrum uzavřely dohodu o ukončení právních sporů, které odstartovaly podáním žalob v roce 2017.

Od začátku září tak mohou poradci Fincentra nabízet svým klientům produkty České spořitelny při řešení financování bydlení, spoření a investic.

„Dohoda o obnovení spolupráce je skvělou zprávou pro naše klienty i finanční poradce. Pro Fincentrum byla v minulosti Česká spořitelna jedním z klíčových partnerů a věřím, že se díky kvalitě svých produktů na toto místo brzy zpět zařadí,“ uvádí Filip Duchoň, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fincentrum.

Česká spořitelna oznámila ukončení spolupráce s Fincentrem a podáni žaloby na firmu počátkem roku 2017. Banka uvedla, že ukončila spolupráci na základě opakovaného jednání Fincentra, které bylo v neprospěch České spořitelny nebo ji přímo poškozovalo. Spor se vedl o ochranné známky. Podle tehdejšího vyjádření Fincentra bylo pravým důvodem rozvázání spolupráce přetahování zaměstnanců do sítě České spořitelny, shrnuje spor agentura ČTK.

V roce 2018 se stala stoprocentním vlastníkem Fincentra švýcarská skupina Swiss Life.

Investovat a šetřit!

Jasně, nachystat se na stáří. Dobře si vychovat hodně šikovných dětí, pořídit si byt, aby se nemusel platit nájem, a zahrádku, aby si člověk sám vypěstoval lacino dobroty.

Ale k tomu pořád investovat a šetřit.

Rádi poradíme s výběrem a pomůžeme porovnat. U vybraných podílových fondů neplatíte vstupní poplatek.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Česká spořitelna, fincentrum

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Těžké časy pro bitcoinové peněženky i zakladatele Binance. Týden v kryptu

4. 5. 2024 | Tomáš Krause

Těžké časy pro bitcoinové peněženky i zakladatele Binance. Týden v kryptu

Peněženka Phoenix končí v USA, čtyři měsíce v base pro CZ, SEC se zajímá o ethereum už od loňského jara, zklamání z hongkongských ETF a Paraguay má na stole návrh udělat z bitcoinu... celý článek

Hračičkové rozbili bitcoin. Jeho cenu halving nechal v klidu. Týden v kryptu

27. 4. 2024 | Tomáš Krause

Hračičkové rozbili bitcoin. Jeho cenu halving nechal v klidu. Týden v kryptu

Halving cenu bitcoinu nezvedl, ale jak zdražily transakce! Autoři peněženky Samourai Wallet byli zatčeni, MMF chválí bitcoin, Švýcaři (někteří) ho chtějí zapsat do ústavy a zakladatel... celý článek

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

Valná hromada Moneta Money Bank, které se zúčastnili držitelé 74,59 procenta akcií, dnes schválila rozdělení čistého zisku za rok 2023. Z částky 5,4 miliardy korun akcionářům vyplatí... celý článek

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

20. 4. 2024 | Tomáš Krause

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

Halving bitcoinu máme za sebou, Hongkong schválil ETFka a naše vláda pravidla krypta. Ethereum diskutuje o snížení odměn a Cardano se bratříčkuje s Huawei. Je tu další Týden v kryptu. celý článek

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 8 komentářů

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Partners Financial Services