Zonky do ciziny nepůjde. Home Credit zrušil expanzi

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 12. 2. 2020 | 4 komentáře

Poskytovatel nebankovních půjček Zonky nezamíří na zahraniční trhy, jak původně plánoval. Expanzi stopla společnost Home Credit, pod níž Zonky patří.

Informaci, s níž v minulém týdnu přišel web Roklen24, dnes potvrdil marketingový manažer Zonky Jan Sladovník. Firma se tak podle něj bude maximálně soustředit na tuzemský trh.

O zrušení expanze rozhodlo nové vedení Home Creditu. Její celosvětové aktivity od ledna řídí Jean-Pascal Duvieusart, který je zároveň jedním z minoritních akcionářů PPF. Právě PPF je většinovým vlastníkem Home Creditu.

Řežeme náklady!

Účty za telefon, elektřinu, plyn. Neplatíte zbytečně moc? Poradíme, jak odlehčit rodinnému rozpočtu – porovnáme nabídky a vybereme tu nejlepší.

Ve druhém čtvrtletí letošního roku plánovala Zonky vstoupit do Španělska, pak měly přijít na řadu Německo a Itálie. Kvůli zahraničí se nedávno společnost Zonky přejmenovala na Benxy, na českém trhu dál používá dosavadní značku.

Platforma Zonky loni zvýšila objem půjčených peněz meziročně o 40 procent na víc než 10 miliard korun. Celkový počet klientů stoupl o 57 % na 88,5 tisíce. Počet lidí, kteří na Zonky investují, se meziročně zvýšil o 40 % na 34 105, objem investic překonal 3,5 miliardy korun.

Zonky loni na podzim reagovala i na zájem větších investorů, když spustila program Rentiér - automatickou investiční platformu s očekávaným průměrným ročním zhodnocením 4,4 %.

Psali jsme podrobně: Novinky od Zonky: Investice Rentiér, žirafa pro Španěly a konec ztrát


A čerstvá novinka: Sestra Air Bank v Německu nebude. Home Credit stopl projekt Velvon

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+9
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

A tohle už jste četli?

Změny v osobním bankrotu jsou tu. Oddlužení bude kratší

24. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Změny v osobním bankrotu jsou tu. Oddlužení bude kratší

Novela insolvenčního zákona zkracuje dobu oddlužení z pěti na tři roky. Současně však zpřísňuje některá pravidla, což zhorší podmínky pro starobní a invalidní důchodce.

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

17. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 7 komentářů

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

Podívejte se, kolik lidí má v jednotlivých obcích exekuce nebo prochází oddlužením.

Pětina Čechů nerozumí procentům, ukázal průzkum

9. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

Pětina Čechů nerozumí procentům, ukázal průzkum

Česká bankovní asociace (ČBA) si nechává pravidelně kolem poloviny roku vyhodnocovat finanční gramotnost v zemi. Index finanční gramotnosti, jak průzkumu říkají, má vždy stejnou strukturu... celý článek

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

27. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o dalšího 0,5 procentního bodu na 4,75 procenta počínaje 28. červnem. Je to nejníže od dubna... celý článek

ČNB sebrala Fair Credit povolení na spotřebitelské úvěry

21. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB sebrala Fair Credit povolení na spotřebitelské úvěry

Česká národní banka (ČNB) odňala společnosti Fair Credit Czech oprávnění k činnosti nebankovního poskytovatele spotřebitelského úvěru. Důvodem je opakované a závažné porušení zákona... celý článek

Partners Financial Services