Proč vám nejde televize a kde se nedovoláte. Podívejte se na mapu

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 9. 5. 2023
Proč vám nejde televize a kde se nedovoláte. Podívejte se na mapu

Zdroj: Shutterstock

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) vylepšil vizualizační nástroj VPortal. Ten slouží uživatelům jako pomůcka při porovnání kvality telekomunikačních služeb v Česku.

„Nově lze například zobrazit pokrytí jednotlivých televizních vysílačů či zjistit, odkud pocházejí stížnosti na signál a s jakým výsledkem je úřad řešil. Přibyla také kategorie rozvojová kritéria, kde lze vyfiltrovat, jak jednotliví operátoři plní své závazky z aukcí a pokrývají signálem mobilních služeb dříve nepokrytá nebo hůře pokrytá místa,“ uvádí úřad v tiskové zprávě.  

Vylepšení se tak dočkalo zobrazení pokrytí televizním signálem. Nově je líp zobrazen terén, na mapě tak lze identifikovat místa, kde je signál horší například kvůli poloze v údolí.  

VPortal nově nabízí také seznam všech aktivních televizních vysílačů a je možné si prohlédnout dosah každého z nich. Uživatelé najdou výsledky měření pokrytí a přečtou si případně i došlé stížnosti diváků a jejich řešení.

VPortalVPortal ČTÚ

Pro příklad: mapa pokrytí Multiplexem 24 s vyznačenými vysílači a místy, kde si lidé na televizní signál stěžovali.

Modul Rozvojová kritéria zase nabízí možnost zobrazit, jak jednotliví operátoři plní závazky z aukcí z let 2017 a 2020, které se týkají pokrytí území signálem mobilních služeb.  

Jedná se jak o pokrytí obcí spadajících mezi takzvaná „bílá místa“, tak o zlepšení pokrytí ve městech či na železničních nebo silničních koridorech. Na stránkách portálu je uvedeno, do jakého data musí být jaké závazky splněny a jak si operátor v současnosti s požadovaným pokrytím stojí. 

Běh
Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! Jsme i na Instagramu.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

7. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

Internetový obchod Alza.cz v květnu získal podíl v lékárně Other Corp ze středočeských Zdic. Nově by tak do své nabídky mohl zařadit i volně prodejné léky, informoval server CzechCrunch. celý článek

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

7. 5. 2024 | Gabriel Pleska

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

Zákon o prodejní době nedává smysl. Není v něm žádné vodítko, ve které svátky mají větší prodejny zakázáno prodávat a ve které ne. Takže kdo nechce párkrát do roka hledat, ten aby se... celý článek

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

6. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 4 komentáře

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

Švýcarská společnost Victorinox, která proslula výrobou legendárních zavíracích armádních nožíků, je začne vyrábět ve verzi bez čepele. Nahradí ji například příslušenstvím pro cyklisty. celý článek

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

3. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

Ministerstvo životního prostředí posílá na vládu novelu, která zavádí systém zálohování a vykupování PET lahví a plechovek. Co si o chystané novince myslí odborníci?

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

Partners Financial Services