Elektrokolo je investicí do životního stylu. Vyplatí se?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 20. 7. 2020
Jedním z fenoménů léta je bezesporu cyklistika. Řada lidí tráví dovolenou v tuzemsku a skoro na všech místech je republika prošpikovaná cyklisty. A mezi nimi je stále více majitelů elektrokol.
Elektrokolo je investicí do životního stylu. Vyplatí se?

Zdroj: Mountfield

Komerční spolupráce

Pojďme si probrat, na kolik nás přijde pořízení elektrokola, a naopak, co získáme koupí elektrokola? Odpověď na druhou část otázky je poměrně snadná a jistě se shodneme, že pořízení elektrokola je investicí do zdravého životního stylu. Poznáme jinou dimenzi cyklistiky. Na elektrokoloch můžeme podnikat daleko delší výlety a dostaneme se i do míst, kam bychom se normálně nepodívali. Víceméně samá pozitiva.

A kolik peněz si musíme připravit, abychom si mohli elektrokolo pořídit? Odpověď na tuto část otázky je trochu složitější, protože cena elektrokol je závislá na mnoha aspektech.

Modely nižší třídy začínají již na 20 000 Kč. V této finanční relaci se dají pořídit základní městská elektrokola nebo skládačky. Ty se vyznačují zadním nábojovým motorem, který umožní pohodovou jízdu. Jde spíš o elektrokola pro turistické využití, nikoliv pro velké sportovní výkony. Využívat je můžete ve městech či vesnicích, případně po rovinatých cyklostezskách.

Elektrokola s motory středovými jsou naopak pro uživatele, kteří chtějí podávat sportovní výkony a rádi se i trochu zapotí. Tato elektrokola si můžete pořídit již od 30 000 Kč. Výhodou středových motorů je citlivé a plynulé dávkování výkonu, tichý chod a také lepší vyvážení elektrokola.

Následuje kategorie elektrokol, která nabízí prémiové parametry a jejich cena se pak odvíjí od jednotlivých špičkových komponentů a materiálu rámu. Zde se ceny elektrokol pohybují od 50 000 Kč. A pokud budete chtít sáhnout po superprémiových modelech vybavených motory BOSCH nové generace, tak si musíte připravit minimálně 70 000 Kč.

Shrnuto, podtrženo, pořízení elektrokola je investicí, která vás bude stát určitě několik desítek tisíc korun a její výše bude závislá od kategorie elektrokola, kterou zvolíte. Je také nutné počítat s tím, že elektrokolo si nepořizujeme většinou sami, ale v páru, takže investice se zdvojuje, a to už je velký zásah do rodinných financí. Před nákupem elektrokola je tedy dobré si udělat důkladnou finanční rozvahu. „Existuje celá řada finančních produktů, které vám umožní pořídit elektrokolo i v případě, že v danou chvíli nemáte dostatek prostředků. Velmi žádaný je například splátkový prodej. Zákazníci si tuto službu oblíbili. Úspěšná byla např. nabídka s nulovým navýšením, kterou jsme letos měli možnost krátkodobě použít, “ prozrazuje Jakub Danačík, expert na elektrokola ze společnosti Mountfield.

Zdroj: Mountfiled

Na cyklostezky jsou ideální krosová elektrokola. Ta s motory BOSCH patří k absolutní špičce.

Někdy se vyplatí s nákupem elektrokola počkat. A pokud o něm přemýšlíte zrovna teď, tak je asi nejvhodnější doba. Řada prodejců nabízí zajímavé slevy a elektrokola se dají pořídit výrazně levněji. Například Mountfield zahájil „Posezonní výprodej“ a všechna elektrokola, stejně jako veškeré ostatní zboží, jsou jeho součástí, tudíž je můžete pořídit za příznivější ceny a ušetřit se dají tisíce korun.

Elektrokola lákají čím dál více lidí včetně zástupců mladší generace. „Změní se vám pohled na cyklistiku. Záleží na každém, jaké pojetí zvolí. Můžete se příjemně vézt, ale i si dát pořádně do těla. V tom je výhoda elektrokola,“ přidává svůj pohled bývalý profesionál René Andrle, účastník Tour de France a mistr republiky, který sám elektrokolo aktivně využívá – konkrétně model MTF Extreme 9.1 limited.

Zdroj: Mountfiled

I na elektrokole se dá zažít adrenalin. Třeba s celoodpruženým modelem MTF Xtreme 9.1 limited. Sedlá ho účastník Tour de France René Andrle.

Odpověď na otázku, zda se investice do elektrokola vyplatí, zní ano. S elektrokolem získáte zcela nový rozměr životního stylu.

Více informací o elektrokolech na www.mountfield.cz

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Prodejní doba obchodů 1. a 8. května. Jak je otevřeno na svátky

29. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Prodejní doba obchodů 1. a 8. května. Jak je otevřeno na svátky

Někdy otevřeno, jindy zavřeno. Vyznat se v zákazu prodeje během svátků není snadné. Tady je přehled pro začátek května.

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

28. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

Peníze se musí točit. V našem kvízu jsme je otočili lícemi dolů. A vy si teď podle zadní strany zkuste vzpomenout, co je vpředu.

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 6 komentářů

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Partners Financial Services