Lidl chystá Týden pro seniory. Zlevní, co často nakupují

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 5. 10. 2023 | 2 komentáře
Lidl chystá Týden pro seniory. Zlevní, co často nakupují

Zdroj: Lidl

Po španělském, italském nebo retro týdnu přichází Lidl s novinkou: Týdnem pro seniory. Všem lidem od 65 let věku dá desetiprocentní slevu na vybraný sortiment.

Sleva se vztahuje jenom na nebalené pečivo, čerstvé ovoce a zeleninu a vejce. Podle Lidlu jde o nejčastěji nakupované zboží. Akci je možné kombinovat s dalšími (standardními) slevami, dá se tedy uplatnit i na už zlevněné zboží.

Senioři můžou akci využít od pondělí 9. října do neděle 15. října, a to i opakovaně a v kterékoliv prodejně řetězce v Česku. Stačí, když si u pokladny o slevu řeknou a prokážou svůj věk – typicky občanským průkazem nebo jiným dokladem s fotografií.

„Do nabídky jsme zahrnuli produkty podle kategorií, které nakupují velmi často. Zároveň se jedná o produkty, u nichž vlivem inflace za poslední dobu nejvíce vzrostla cena a mohly se tak stát pro řadu lidí nedostupnými. V jídelníčcích by však rozhodně chybět neměly. Symbolicky jsme tuto novinku představili k Mezinárodnímu dni seniorů jako dárek a zároveň poděkování našim zákazníkům,“ říká Vít Pravda, jednatel společnosti Lidl ČR.

Podobně velkou akci zaměřenou na seniory pořádá Lidl poprvé, podle dostupných informací s ní zatím nepřišly ani konkurenční řetězce. Částečně se jí přiblížil jen vyhrazený čas, který řetězce musely poskytnout seniorům od 65 let během epidemie covidu podle vládního nařízení – mladší lidé nesměli v této době (až na výjimky) nakupovat.

Lidl mimo jiné reaguje i na sílící kritiku ze strany těch seniorů, kteří nemají mobilní aplikaci Lidl Plus. Některé slevy jsou totiž nově dostupné jen přes chytrý telefon. Ten podle loňského průzkumu Českého statistického úřadu používá 81 % obyvatel, zatímco tlačítkový telefon 19 %. Podíl těch tlačítkových prudce roste s věkem. Ve skupině od 55 do 64 let má tlačítkový telefon 20 % lidí, ve skupině od 65 do 74 let je to už 47 % a ve skupině od 75 let dokonce 72 %.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+29
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

A tohle už jste četli?

Obleč se jako včelař. Penny láká na slevu v netradiční akci

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Obleč se jako včelař. Penny láká na slevu v netradiční akci

Penny láká na poněkud netradiční slevu. Kdo v pondělí 20. května přijde na prodejnu řetězce oblečený ve včelařském oblečení, dostane cukr krystal bílý za sníženou cenu 14,90 koruny... celý článek

Sleva jen pro někoho. Komu teď řetězce nabízejí levnější nákup

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Sleva jen pro někoho. Komu teď řetězce nabízejí levnější nákup

Zboží v akci nebo sleva ve věrnostním programu – to už je pro české zákazníky samozřejmost. Relativní novinkou jsou ale slevy jen pro určité skupiny zákazníků. Třeba pro studenty, seniory... celý článek

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Zákazníci Penny Marketu si ode dneška mohou přímo na prodejnách řetězce zakoupit balíčky zboží s blížící se dobou spotřeby za poloviční cenu. Dosud to bylo možné jen přes mobilní aplikaci. celý článek

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

Novela zákona o ochraně spotřebitele funguje krátce a s prodejci je třeba si stále vymezovat hranice, říká ke správnému uvádění slev Michael Maxa, ředitel kontroly České obchodní inspekce.... celý článek

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Partners Financial Services